Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nielubiejej

ograniczona umyslowo tesciowa

Polecane posty

Gość No ale Justyna choćby
była kulawa to by i tak twój syn jej nie dorównywał a teściowa by pewnie jeszcze dodała że i on powinien zacząć kuśtykać. Justynka ma stopę jak yeti to nie znaczy że to wzór do naśladowania. Jejku autorko, za często tą babę widujesz bo zatraciłaś poczucie humoru i już nie wiesz z czego się śmiać a co traktować powaznie. Najwyższy czas żebyście uświadomili synka że babcia lubi opowiadać niemądre rzeczy i żeby się tym nie przejmował bo każdy wie że babcia tak lubi chwalić Justynkę i żeby się do tego uśmiechać .

Gość nielubiejej
teraz pytanie czy urwac kontakt z babcia czy uswiadamiac syna zeby sie nie przejmowal

Gość kobieto gdzie Twoj instynkt
durna baba krzywdzi psychicznie Twoje dziecko, a Ty gonie chronisz i sie boisz zdecydowanie zareagowac? nie ma co bagatelizowac sprawy, dziewczyny wyzej Ci juz napisaly, ze po wielu latach wspominaja z przykroscia kontakty z babciami, a Ty nic :O wez sie do roboty, pracuj ostro nad pewnoscia siebie syna, zeby zlewal te gadki babci i nie boj sie postawic sprawy ostro - ma skonczyc z glupimi tekstami i kropka, zapowiedzcie jej tez w zdecydowany sposob, ze niech sobie z Justynka mieszka, ale z Wami nigdy (bo jak znam zycie, pewnie tylko unikacie wypowiadania sie na ten temat, bo boicie sie odezwac w tej sprawie). No i tlumacz synkowi, ze nie jest bron Boze gorszy, i ze czego by nie zrobil, to i tak bedzie zle, ale to nie jego wina, tylko zlosliwej babci. Tak, nie ukrywaj przed nim, ze babcia jest zlosliwa i naucz go na tyle asertywnosci, zeby nie bal sie z kurtuazja "odszczeknac" babci, moze wtedy sie wiedzma opanuje. NIe namawiam tu bron Boze do uczenia dziecka braku szacunku, pyskowania czy bluzgania, tylko, zeby maly nie wyrosl na przestraszona "ciote", ktora zrobi wszystko, zeby sie komus przypodobac (np. grupie rowiesniczej za jakies 8-10 lat). Np. zaproponuj synkowi, zeby kiedys, najlepiej przy rodzinnym obiadku, wypalil po jakims durnym teksie tesciowej "babciu, czy Ty mnie w ogole lubisz?". Moze sie czarownicy zrobi glupio i sie ogarnie.

Gość aska 33/.
musisz dzialac ostro-przychodzi i grzebie w lodowce ,szafkach itp...to otwarcie mowiesz (ty i twoj maz)mamo przyszlas do nas w gosci a nie na kontrole -nie podoba nam sie to ze przychodzisz i myszkujesz po naszym mieszkaniu....co do syna to tez nie mozesz sie dac ,ostro ja kasuj i otwarcie powiedz ze nie zyczysz sobie zeby krytykowala malego i ciebie .....jak nie pomoze to ja kiedys skasuj haslem :synu jestem naprawe dumna ze odziedziczyles inteligencje po mnie bo babcia......to jej za grosz nie ma

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjwer
niby dlaczego tesciowa jest ograniczona umyslowo? Po prostu kobiecie sie nudzi, lubi wszystko nadzorowac.

Gość no taaaaak
Autorko, sama piszesz, ze przerabialas ten material kilkakrotnie z nijakim skutkiem, wiec ILE RAZY jeszcze chcesz? Zaczynasz sie upodabniac do tesciowej :O, mozna Ci tlumaczyc, dziewczyny pisza co masz zrobic a ty w kolko swoje - rob jak chcesz. Twoj syn, Twoja tesciowa i... Twoja lodowka :P Szkoda mi tylko Twojego dziecka. Ja do dzis mam niezaleczona nerwice. Jesli ktos obcy na mnie dluzej popatrzy, od razu mam wrazenie, ze mnie ocenia i porownuje. Walcze z tym, bo to idiotyczne ale nie zawsze daje rade. Mam mase drobnych dziwactw, ktore sa skutkiem wlasnie takiej toksycznej babci. Dlugo mialam rowniez zal do rodzicow, ze nie potrafili mnie skutecznie obronic przed jej glupota. Wiecej nie napisze. Teraz to Twoja decyzja. Pozdrawiam

Gość Heid
Na Twoim miejscu opierdoliłabym ją solidnie za obniżanie u Twojego synka samooceny. I wprost powiedziała, że jeśli jeszcze raz usłyszysz komentarz Justynka to, Maciuś tamto, to zrywasz kontakt i wnuka na zdjęciach będzie oglądać. Nie baw się z nią w żadne uprzejmości. Ta baba Cię nienawidzi i to Ciebie chce upokorzyć upokarzając Twoje dziecko. Mam nadzieję, że to widzisz. Cokolwiek zrobisz, nigdy nie będzie dobrze, więc każ jej się po prostu odpierdolić.

Gość idiotkaaa
papmiętaj, że ograniczenie umysłowe jest dziedziczne, także mężuś może mieć to samo, najgorzej jak przejdzie to na jego wacka, co wtedy, dopiero będziesz skamlała, żeby ciebie przeleciał.

Gość Chelsey
Moim zdaniem powinnaś po prostu jej powiedzieć że jeśli ma zamiar obrażać Twojego syna i wiecznie o nim negatywnie gadać, to niech po prostu spierdala do siebie i więcej się u was nie pokazuje. Sorry, ale Twoje dziecko nie jest głupie i takie babcine uwagi mogą bardzo go zranić i działać na jego samoocenę. A jeśli nic z tym nie zrobisz, tylko będziesz stała jak słup i pozwalała, aby teściowa mówiła - jakie to twoje dziecko paskudne, a jej wnuczka piękna, to sorry - ale jesteś bardzo tchórzliwa.

Gość nielubiejej
teraz wtszlo na to ze ja nie reaguje. reaguje. wiejszosc spotkan konczy sie sprzeczkami. wychodzimy lub ona jest wypraszana. miala juz powiedziane ze zle robi itp. synowi mowimy ze nie jest gorszy, wpajamy mu dobra samoocene. dawno bym juz zabronila mu widywac sie z babcia gdyby nie to, ze on strasznie chce (wiem ze chodzi mu o to, zeby w koncu sprostac jej wymaganiom) ma dzien dzisiejszy kontakty sa i tak ograniczone, nie raz poprostu nie sposob jej uniknac. dzis bylismy u siostry meza. wczesniej rozmawialam z nis czy ona to widzi. doszlyy do wniosku ze to nie tylko krzywdzi syna sle tez w sumie jej corke. przyszla oczywiscie babcia, probowala swoich gierek, ze naciej nie je slodyczy, ze nie dojadl ciasta. naskoczylismy wspolnie na nia ja maz i jego siostra, ze nie zyczymy sobie zeby porownywala nasze dzieci miedzy soba itp. obrazila sie i wyszla.

Gość Lepsza jest teoria że
Naskoczyłyście na teściową i ta obrażona wyszła ? Matko, to był najwyższy czas ! :) Super że zareagowaliście wszyscy. Teściowa nie może tak sobie wpadać i wygłaszać oceny wobec dzieci i porównywać je, przeciez to chore . To babsko chyba nie potrafi inaczej więc dobrze że utarliście jej nosa. Teraz tylko obserwować czy się coś zmieni a jak nie to nie ma wizyt wspólnych z babcią , prędzej ty z szwagierką i dziećmi umówione między sobą bez babci a jak babcia to bez ciebie i synka. Proste.

Gość hihohaho
tak czytam i czytam i widze,ze w koncu do czegos doszlas autorko. Dobrze,ze szwagierka jest w porzadku. Ale ja bardzo w to watpie,ze tesciowa sie zmieni...

Gość mi/
tak jak ktos napisal tesciowa chce zranic ciebie ,tylko nie ma na tyle odwagi zeby tobie wytknac krzywe zeby itp... i zagaduje dzieciaka ,a przy tym wprawia go w kompleksy -glupia baba i tyle .Nie daj sie ,jak dzis jej zescie powiedzialy to nastepnym razem jak bedzie zaczyala do albo wyjdzcie jak bedzie to u kogos ,a jak u was w domu to przynies jej plaszcz i wypros.Po kilku razach jak zobaczy ze unikacie z nia kontaktu ,albo sie zmieni albo straci syna i wnuka i synowa

Gość nielubiejej
dzwonila juz tesciowa, ze nie roxumir o co nam chodzi, ze normalne ze babcia kocha wnusie.. mowie ze tak ale ze wnuka tez powinna babcia kochac. a ta ze dziewczynka to dziewczynka, chlopczyka trzeba zapraeic do zycia, zeby nie wyszedl na niedorajde poza tym ona mu nic zlego nie robi.. ze justynka jest ladniejsza od macka i wieksza ze sie lepiej rozwija !!! szok jakis! nawet juz nie bd powtarzac.. powiedzialam ze nie zycze skbie wizyt, ze nie bedzie kontaktu z dzieckiem. powiedziala ze robie tak bo mi zal ze moj syn nie jest niebieskookim bladynem tak jak justynka, powiedzialam jej ze przedewsziskim mi zal ze mam taka ograniczona tesciowa :/

Gość nielubiejej
ja akurat mam proste zeby ale faktycznie zdarza sie ze u mnie w rodzinie wystepuja krzywe zeby, nie jakos bardzo ale tez nie idealne usmiechy jak z porcelany.. nie wazne to nie powod. poprostu ona uwaza ze jej rodzina jest lepsza, chociaz nie sa idealni pod wzgledem wygladu bo np wszyscy nosza okulary, ale to juz jak ta justynka pieknie wyglada w okularkach..

Gość babka ograniczona
babka jest ograniczona i tyle jak ktos chce to w kazdej rodzinie mozna cos znalezc a to :grubszego ,a to za chudego a to z kiepskim wlosami a to nie taie wyksztalcenie -bardzo dobrze ,ze jej zwrocilas uwage ze nie zyczysz sobie porownywania dzieci i jesli ona tego nie rozumie to ogranicz kontakty .Ja uwazam ze ona jest poprostu zlosliwa ,bo to ze chlopaka trzeba zaprawic to bym zrozumiala z ust 80 letniej babuli(kiedys tak sie chowało dzieci) a nie z ust 50 latki

Gość no taaaaak
Mialam nie pisac, jednak po tym tekscie: "przedewsziskim mi zal ze mam taka ograniczona tesciowa :/" Nareszcie powiedzialas to, co powinnas powiedziec juz dawno. Zerwij kontakty. Latwiej dziecku wytlumaczyc, ze babcia jest taka, czy owaka, niz babci, do ktorej nic nie dociera. Wytrzymaj, takie osoby nie obrazaja sie na dlugo, najpierw bedzie Ci obrabiac tylek po rodzinie i znajomych, bedzie zgrywac pokrzywdzona a po jakims czasie, pod byle pretekstem, przyleci z powrotem. Nie wierz jej nigdy i pod zadnym pozorem. Maciusiowi mozecie powiedziec prawde, delikatnie i spokojnie, potraktujcie go jak malego mezczyzne - zrozumie i bedzie mu o wiele latwiej sie z tym pogodzic. Widze, ze i Tobie namieszala w glowie, skoro przejmujesz sie brakiem perfekcyjnego uzebienia w rodzinie :D Nie daj sie zwariowac, bo jestes ku temu na dobrej drodze :O

Gość A ja mieszkam na Słowacji
A cóż tak teściowa klan białej rasy zakłada? Co to rasa wyższa to blond i niebieskie oczka? :D Powiedz teściowej że nie musi się nosić z tym że jej potomkom brakuje w skórze maleniny :D. Kurcze, niedługo nazwie wnuka brudasem i wyśle go do Afganistanu . Też widać odrazu że tesciowa nienawidzi swojej synowej (ciebie autorko) i nie akceptuje twojej rodziny i ciebie i chyba wszystkiego co rózni sie od jej rodziny.

Gość A ja mieszkam na Słowacji
A co to teściowa klan białej rasy zakłada? Co to rasa wyższa to blond i niebieskie oczka? :D Powiedz teściowej że nie musi się nosić z tym że jej potomkom brakuje w skórze maleniny :D. Kurcze, niedługo nazwie wnuka brudasem i wyśle go do Afganistanu . Też widać odrazu że tesciowa nienawidzi swojej synowej (ciebie autorko) i nie akceptuje twojej rodziny i ciebie i chyba wszystkiego co rózni sie od jej rodziny.

Gość siooooooooooooooooo
chora babka -moja pomimo tego ze nie mamy najlepszego kontaktu to nie wytyka ze moj maly taki a jej wnusia taka ....moze dlatego ze jest podobny do meza?ale tez robi roznice pomiedzy wnukami tylko ze taka ze mojemu synowi na urodziny daje 50 zl a wnusi 300 zl .....ja tego nie komentuje ,bo nie bede sie szarpac o kase natomiast na twoim miejscu bym nie odpuscila

Gość Ta teściowa nie jest
taka ograniczona umysłowo ;) ...To jest kobieta która dobrze myśli co robi :). Tym sposobem wykańcza (niechcący wnuka) swoją synową i widzi już efekty. To że drażni ją wygląd wnuka nie jest do końca prawdą. Teściową drażnią we wnuku geny synowej , czyli że dziecko nie jest do końća czyste , czyste wizualnie i genetycznie :). Urodziłaś autorko brudasa który nigdy nie będzie należał do śmietanki blondasów gdyż ma twoje geny i to widać gołym okiem (ciemniejsza karnacja, zgryz...). Ta kobieta wie jak cię upokorzyć a robi to dlatego że cię nie toleruje , nie toleruje twojego wyglądu , tego że nie tworzysz z jej rodziną jednej jasnej masy. Jej nie zalezy na twoim synu, właściwie to wnuk jest dla niej dobrym materiałem by strzelać w ciebie a jak się to na małym odbije to jej wisi bo jedynym wnukiem jest Justynka. Trzymaj sztamę w szwagrową i jej rodziną a teściową odstaw. Obecnie teściowa poczuła sie trochę zagrożona bo widzi że wciągnęłaś w to jej córkę ale to tylko się bardziej na tobie zemści (teściowa nie podaruje). Uważaj na to babsko i ogranicz kontakty a jak urodzisz drugie i będzie to blond włosa córka to naucz ją wystawiać język na babcie ;) :D (żarcik) .

Gość bbbnnnmmmccxc
...

Gość Paulinkaaaaaaa94
up

Gość słodka lemoniada
Teściowa ma poglądy Hitlera brrr

Gość dziwni ludzie tu siedza
czytelnicy kafeterii - PROSZĘ - nie dajcie sie wciagnac w głupia gierke. podobny topik byl tu kilka dni temu - nie bardzo sie rozwinąl. nie pamietam tytulu. wspolnym tematem był krzywy zgryz syna i porownywanie do starszej kuzynki Justynki.i ta biedna krytykowana tesciowa. autorka jest osoba o zaburzonej osobowosci. czytajcie ze zrozumieniem , prosze.