Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perusia

choroba płuc ? serca ?

Polecane posty

Witam Was. otóż mam następujący problem: od dawna mam duszności, świszczący oddech i suchy, kaszel, który po niczym nie przechodzi. Moja pani doktor podejrzewała astmę, ale teraz dała mi skierowanie do szpitala na odział płuc... do dokładniejszych badań. Niestety straciłam pracę i nie jestem ubezpieczona , więc muszę szpital odłożyć na przyszły tydzień. a od dzisiejszego ranka pojawiło mi się silne kłucie w okolicy serca, nasilające się przy większym wdechu ... i dodam, że sisuiam co 5 minut o ile to ważne. cierpiał ktoś na coś podobnego ? pozdrawiam

Hej to samo ma moja mama,i powiem ci że teraz jest na ciąglym zwolenieniu bo lekarze nie wiedza co jej jest.Miala juz wiele badan porobionych,pluca czyste.Teraz dostala pokrzywki. Moim zdaniem to cos musi byc zwiazane z ta fala ksztusca co przyszla..bo jak to chorowac caly miesiac??

Gość rtrtrttrrtrt
ja mam tak od kilku miesiecy co jakis czas, ze powietrza czasem nie moge do konca zlapac i ziewam, wkurza mnie to i nie wiem skad to sie zrobilo ale mam nadzieje, ze nie astma :/

nie krztusiec . napady kaszlu mam od kiedy pamiętam, świszczący oddech także... ale nie ból przy wdychaniu;/ jestem młodą osobą a już problemy ;/ z astmą da się normalnie funkcjonować--tylko trzeba ją leczyć !! a służba zdrowia w tym kraju to ahhh szkoda słów...

Gość rtrtrttrrtrt
a czemu nie pojdziesz do urzedu pracy sie zarestrowac zeby miec ubezpieczenie?

do rtrtrtrtrrr pracę straciłam w piątek wieczorem- w poniedziałek idę do urzędu pracy . Niestety nigdy tam nie byłam i nie wiem ile trzeba czekać, aż przywróca mi ubezpieczenie ...

sluchaj powinni ci zrobic cito bo to nie jest normalne a noz widelec moze ci sie cos stac. jak mowisz sluzba zdrowia w tym kraju przychodzi do nas jak jest za pono.

do NiewidocznyKwiat mam to co Twoja mama z tą różnicą, ze ja mam 21 lat ... hmm a u mamy nic nie wykryli ?

Gość cv b n
perusia ubezpieczenie masz cyba jeszcze w tym meisiacu skoro prace stracilas w piatek, to nie dziala tak ze jak tracisz rto z tym dniem ejstes juz bez ubeapieczenia. pewna nie ejstem ale to tak na logike troche

Nic nie wykryli , był kot w domu bo siostry chciały i został oddany po miesiącu bo mama juz miala takie napady. Ale objawy nietypowe dla alergii. Wczesniej z tego co pamietam jak byl kot w domu pare lat temu to nie miala takich objawow.Pojawily sie one dopiero teraz, jak zostal ten drugi kot przyniesiony.

hmmm astma pojawia się w skutek nieleczonej alergii, więc NiewidocznyKwiatku jakiś sens to ma ... mam na myśli pojawienie się drugiego kota... tak, jak się ma normalną umowę to tak jest, ale ja miałam umowę o pracę tymczasową,podpisywaną co 2 tygodnie, więc nie wiem jak wygląda kwestia ubezpieczenia... a nie chce jechac na slepo do szpitala, wykonac badania , a potem uslyszec, ze nie jestem ubezpieczona i , ze musze pokryc koszt badan ;/

Jakby ktoś miał podobny problem to bardzo proszę o wasze wpisy ! :)

Byc moze tak choc nie wiem, ale mam nadzieje ze jej to przejdzie a co Tobie tez z calego serca zycze. Dziekuje Bogu ze sama mam tego zdrowia bo znając mnie gdybym sie dowiedziala o jakies powaznej diagnozie to bym ją przegrala.

Niewolno tak mówić, żebyś ja na pewno przegrała... mi już też brak optymizmu ;/ i boję się diagnozy ....

Niee,nie mowie ze masz cos powaznego tylko widzisz jak w naszym kraju jest z sluzba zdrowia i jak coraz gorzej bedzie to wtedy dopiero znajdzie sie ratunek. A probowalas opisac swoj problem na forach typu kardiolog.pl czy jakos tak? Wiadomo tam napisza ze musisz miec badania takie i takie ale to sa juz jakies rady od lekarzow, bo ja niestety nie wiem jak pomoc a bym chciala.

Nie jestem weteranką forów ... nnie wiedziałam, ze takie forum istnieje ... tak napiszę tam ! zawsze to cos... nie wiesz jak dlugo czeka sie na odpowiedz ? dziekuje za Twoja pomoc ! przemmiła osoba z Ciebie :)

Gość płucnica
Właśnie wychodzę z zapalenia płuc. Kaszel początkowo suchy miałam ze 3 tygodnie i żadnych innych objawów. Potem pojawiła się gorączka i utrzymujący się stan podgorączkowy a przy tym ogromne pragnienie i częste wizyty w wc. Zaraz po pojawieniu się gorączki pojawiły się bóle żeber nasilające się przy wdechu, jakby mnie ktoś skopał i miałabym niewidoczne sińce. Do tego wrażenie jakbym nie do końca nabierała powietrza i bijące serce. 15 dni na dużej dawce antybiotyku i sił miałam tyle by dojść do łazienki :D a plecy jeszcze mnie bolą.

Gość rtrtrttrrtrt
no ja wlasnie tez mam ten objaw takie wrazenie, ze nie do konca nabieram powietrze, ale poza tym nic mi nie dolega, co to moze byc?

ojj płucnica przykro mi, ale wiem co czujesz !!! mam to samo, z tym, ze teraz od dwoch dni jestem pzeziebiona, a objawy o ktorych pisalam wczesniej mam od dawna ;/

jezeli masz tylko taki objaw, ze nie mozesz nabrac powietrza do konca to nic strasznego ! uwierz mi ! :)

Gość płucnica
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101580,7159969,Przewlekla_obturacyjna_choroba_pluc__POChP_.html Lekarzem nie jestem, więc nie powiem co Ci jest ale czytając o swoich objawach natrafiłam na ten artykuł.

wszystko się zgadza !! z tym, ze ja mam suchy kaszel ....