Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sad blue eyes.

pytanie motoryzacyjne- wymiana koła

Polecane posty

Gość Sad blue eyes.

Hej, mam przebitą oponę, chciałam dziś zmienić koło jednak okazało sie że w zapasowym nie ma powietrza. Wiem, moja wina, powinnam przypilnować i sprawdzić. Teraz samochód stoi pod domem. Mam pompkę taką nożną więc chciałam napomopować to koło, jednak mi sie nie udało. Nie wiem czy coś żle robiłam, czy może równiez ta zapasowa opona jest przebita. Jutro bede próbować raz jeszcze napompować to koło. I teraz mam pytanie, czy pompować Je kiedy będzie ustawiony lewarek ?czy tak będzie lepiej czy jak stoi na feldze bez lewarka też powinno dać radę ? długo się pompuje takie koło samochodowe? NIestety nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc, chciałam tylko to zapasowe założyć, żeby tamto zawieżć do mechanika a tutaj takie przygody mnie czekały...

Gość Sad blue eyes.
up

Gość inżynier serwisowy bann
Możesz wystrugać z drewna. Ja tak robię,bo po co przepłacać?

Gość Sad blue eyes.
Nie jestem dobra w struganiu z drewna, ale dzieki za radę! tym razem jednak odpuszcze

Gość Sad blue eyes.
Nie jestem dobra w struganiu z drewna, ale dzieki za radę! tym razem jednak odpuszcze

Jeżeli chodzi o wymianę koła, to co by nie powiedzieć, nie jest trudna. Poluzowanie śrub, podniesienie samochodu, odkręcenie koła, wymiana, wkręcenie śrub, opuszczenie i dokręcenie. Wszystko, jak widać ma to tylko kilka małych elementów. Jednak dla kogoś, kto potrzebuje więcej informacji zostawiam link do artykułu http://spbs.pl/motoryzacja/instruktarz-wymiany-kola-montazownice-ciezarowe/