Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nannetta

Życie w Ameryce...

Polecane posty

Gość nannetta

No właśnie, czy w USA rzeczywiście życie wygląda tak jak pokazuej nam amerykanska telewizja? Czy jednak prawdą jest to że poza Los Angeles, Nowym Jorkiem i kilkoma innymi bogatymi miastami ludzie zyja w kartonowych domach za minimalna pensje a bezdomnych mozna spotkac na kazdym rogu?

Gość nannetta
No dobrze, ale to jest bogate Los Angelas i stolica hazardu Las Vegas, a mnie interesuje zycie prawdziwych, szarych Amerykanow, na prowincji, na obrzezach wielkich miast, za dala od bogatych dzielnic.

Ja mam całkiem pokazna rodzinę w Stanach. I powiem Wam że w rodzinie w której pracuje oboje rodziców, nawet za przeciętne wynagrodzenie stać na własny dom (oczywiście nie po kilku ale kilkunastu latach), każdy ma własny samochód, czyli 4 bryki. Podsumuwujac nie ma w Stanach biedy. Inna rodzina na własny biznes i jak na polskie realia to bogacze. No i ostatni przykład, kawaler spadkobierca amerykańskich żydów, właściciel kilku fabryk i innych przedsiębiorstw, obecnie jeden z najbogatszych Polaków. A no i jeszcze moja ciotka w domu spokojnej starosci...

Gość sranjewbanje
Sranie w banie, w Nowym Orleanie 6 lat po huraganie a tysiace ludzi wciaz zyja w kartonach, przyczepach i prowizorycznych chałupach.

Gość sranjewbanje
w Kalifornii, Florydzie, Nowym Jorku czy Chicago rzeczywiscie wielu zamoznych czy bogaczy ale w Luizjanie, Alabamie, Kansas czy Kolorado jest zupelnie inaczej.

Gość August the 1st
Jeśli spłacanie jednej karty kredytowej drugą a drugiej trzecią nazywamy dobrobytem to tak, w USA żyje im się super. TE samochody są na kredyty, to samo domy na kilkadziesiąt lat. Zwykli Amerykanie nie przywiązują wagi do wystroju wnętrz w domu,, w Polsce mamy 100 razy ładniej. u nas młode małżeństwa mają tak urządzone mieszkania jak tam doktorzy, prawnicy. Ciuchy mają tanie jak barszcz, a i tak nie potrafią się ubrać. Jedzenie fast foodów też - wszystkich na nie stać. Stać ich na pięć kaw dziennie po drodze do i z pracy. u nas to by było 50 zł dziennie i byśmy poszli z torbami a tam do tego jakieś frytki czy burger.

Piszę tu o Polakach. A my mamy inna mentalność. Rodzina o której pisałam nie ma kredytów. Dom postawili a raczej kupili za własne pieniądze. Druga podobnie. Ciotka bogata starsza pani. Dorobili sie ludzie, nie ma co zazdrościć. :-)

Gość August the 1st
Jeśli chodzi o Polaków to ja znam polonię z Chicago i wcale nie jest tam kolorowo. Ani dobrej ambitnej pracy, ani wypaśnych domów. Samochody mają super jak na nasze warunki, ale na kredyty. Żadna rewelacja. Do tego co drugi nielegalnie i niegdzie nie wyjedzie.

Gość sranjewbanje
no wlasnie. a ludzie ogladaja amerykanskie seriale i mysla ze tam tak naprawde jest :O

Gość prawictwo pospolite161
USa mnie nie interesuje .

Gość sranjewbanje
za komu rzeczywiscie ludzie wyjezdzali do USA i rozpowiadali jakie to cuda tam maja bo zobaczyli pelne półki w sklepach i wolnosc, ale opowiesci o zlotej, mlekiem i miodme plynacej ameryce w ktorej kazdy staje sie drugim Rockefellerem mozna wsadzic meidzy bajki o zlotej rybce.

Gość August the 1st
Oglądam właśnie taki serial o policjantkach w miastach USA na tvn7. Zobacz jak mieszkają przeciętni Amerykanie. To jest ta prawda.