Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JwpCrew

Problem skórny u 18 latka

Polecane posty

Witam ! A więc posiadam problem tzw. 'wągrów' a więc mam obficie obsypane plecy :| Od jakiś 4 lat omijały mnie takie wydarzenia jak plaża-basen , jest to troche smutne gdyż moi rówieśnicy często tam uczęszczają - Ja nie chce z powodu moich 'syfów' Oszukiwałem ich zawsze jakaś wymówką gdy tylko nadarzała się okazja wyjazdu na basen lub letniego chodzenia na plaże. Mam prawie 18 lat , mój związek rozpadł się latem , powód był taki że moja dziewczyna zawsze chciała spędzać ze mną jak najwięcej czasu nad wodą , gdyż uwielbia pływać. Nigdy nie powiedziałem jej o co chodzi , mówiłem jej że nie mam czasu lub jestem chory , przez całe wakacje 2012 nie spędziłem z nią czasu nad jeziorem czy morzem , zawsze chodziła tam w grupie wspolnych przyjaciol beze mnie. Czy są tu jacyś ludzie którzy posiadali owy problem, znają jakies wyjscie z tej sytuacji , dermatolog przepisal mi tabletki które nic nie dały , chce aby rok 2013 był jak najbardziej udany. Kosmetyczka odpada - zabiegi kosztuja majatek.

Gość tgyhtyh
Masz wągry na plecach? A nie zwykłe pryszcze? Różnego rodzaju syfy pojawiają się często gdy ktoś niezdrowo się odżywia. Może w Twoim przypadku też tak jest?

Kiedyś chodziłem dużo na siłownie. Nie tykam skóry na plecach (nie drapie się tam) z Higieną też jest okej. Co do niezdrowego jedzenia to raczej nie jem to co każdy (bez fastfoodów) słodycze też ograniczam , raz tygodniowo zjem coś słodkiego. Nie są to pryszcze , na twarzy owych nie posiadam , tylko czarne kropeczki na plecach , po wydłubaniu podobne często do cebulek włosów - Zdaje mi się że jest to ŁÓJ .

Gość tgyhtyh
A nie przesadzasz przypadkiem? Naprawdę tak okropnie to wygląda? Może wstawisz zdjęcie i ocenimy obiektywnie?

Gość mam dla ciebie rade
idz do dermatologa ! i niech przepisze ci izotek ja bralam i mialam naprawde duzy problem zaczely mi sie robic okropne gule na twarzy calej nigdy nie mialam trądziku a tu nagle cos takiego wyglądalam jak potwor nawet moj ojciec tak stwierdzil a teraz super nic mi sie nie robi super zmniejszyly sie wagry praktycznie ich nie ma polecam rowniez zilowy peeling polski jadwiga zarąbiste to nie jest problem bez rozwiązania :) nie lam sie chlopaczku :)

JwpCrew jesli dermatolog ci nie pomogl z ta mascia to moim zdaniem powinienes poszukac takiego z okolicy ktory naprawde ma sprawdzone opinie i pomogl ludziom bo byle jaki tez to niezbyt rozwiazanie. Ze lepszy dermatolog to tez nie znaczy zawsze ze drozszy.Poprostu jakis ktory jest godny polecenia. Moze spytaj sie znajomych czy znaja takiego. Od siebie to polecam picie pokrzywy to zawsze jest cos a wyrownuje metabolizm itp. co za soba ciagnie tez mniej wypryskow.

Nie przesadzam , wiem jaki jest stan mojej skóry na plecach bo na prawdę nie jest tego mało. Gdyby przejechać po moich plecach ręką to jak po tarce. Spróbuje z PILINGIEM 2x w tygodniu. Jeśli tzw 'wągry zejdą' do 20% to bede zadowolony. Dzieki za rady.

Gość dzorzdżina
ja miałam ten sam problem w twoim wieku, wagry na plecach to jest genetyczne można sobie ten efekt powaznie zmniejszyć opalając plecy np w solarium albo na słońcu na działce wysychają, plecy robią się gładkie i sa mało widoczne poza tym nie ma jakiegoś lekarstwa, szczotkowanie i szorowanie tylko rozmnoży te krosty zapisz się na solarium i je wypal, 80 % syfów zniknie

Izotek jest dla ludzi którzy posiadają "BARDZO DUŻE PROBLEMY Z TRĄDZIKIEM" a skutki brania tego leku nie są zbytnio przyjemne - wypadanie włosów - w najgorszym wypadku powiekszenie trądziku (gule) Poza tym nikt nie zapisał by mi tak silnego leku na moje 'wągry' bez przesady , zostane przy peelingu. Mam nadzieje że wyrychtuje się do maja:) Pozdrawiam wszystkich.

Gość mam dla ciebie rade
ale ku,rwa rady gowno sie znacie to po co sie wypowiadacie na temat izoteku ja bralam i moje dwie siostry tak samo nic mi sie nie dzial tylko skora sucha bez przesady nie ma zadnych zaburzen psychicznych jak sie mozna wypowiadac w jakiejs kwestii skoro sie nie ma na ten temat zadnego pojecia na solarium to nie radze przede wszystkim nie zdrowe i moze zaostrzyc objawy polecam rowniez peeling ziolowy jadwiga naprawde jest super poczytaj na ten temat jest to profesjonalny zabieg po zwyklym peelingu nie spodziewaj sie za wiele