Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madame Ciapatta

Czy studia w PL są naprawde nic nie warte?

Polecane posty

Gość Madame Ciapatta

Czy to tylko kłamstwo medialne i tych, którzy nie nadają sie do pracy i nie mogą jej znaleźć? Czy dużo studentów wyjeżdża na wakacje do pracy za granice? Ja nigdy, czy jestem nienormalny? Jestem Polakiem i tu chce zostać.

Gość pierdzistolek
studia przedłużają tylko agonię

Oczywiście studia w polsce są czegoś warte jeśli się tylko do nich przyłożysz, tylko czy warto w ogóle jest je zaczynać w polsce hmm , zarobki są tutaj super marne. Powiedzmy sobie szczerze ze zza granica polak zarobi na zmywaku w Anglii przez miesiac 2,5 x razy wiecej bez studiów niż polak w polsce ze studiami. Chyba że chcesz zostać Ministrem Finansów wtedy mozesz 35 koła zarobić na 'legalu' Polecam studia za granicą.

Gość Madame Ciapatta
ale ja chce zostać w Polsce i podoba mi sie tu, tylko rząd mi sie nie podoba. Nawet na wakacje nie wyjezdzam za granice, bo uwazam ze to strata pieniedzy, a w Polsce jest tyle ladnych miejsc. Nie zalezy mi na jakichs wielkich zarobkach, ale takich aby starczylo na normalne zycie

Gość Madame Tziapata
up

Gość Madame Tziapata
no ej

Gość nastpny transwestyta
czemu masz żenski nick skoro jestes facetem? transwestyta

Gość Madame Tziapata
żeby wkurwić tą wariatkę Ciapatą

Gość Chelsey
Może wyjedź i pozwiedzaj inne kraje? Wtedy zauważysz, że jest wiele miejsc na ziemi, które są znacznie piękniejsze od Polski. I bynajmniej, wakacje w innych krajach wypadają często znacznie taniej niż wakacje w Polsce. Wystarczy trochę poczytać i policzyć. Co do studiowania, to zależy co się studiuje i w jakim zawodzie chce się pracować. Prawda jest jednak taka, że wielu młodych i zdolnych ludzi pracy nie dostaje, a jak dostają to zarabiają marne grosze. Dlatego też wielu ludzi wyjezdza, gdyż na przysłowiowym zmywaku w Anglii zarobią znacznie więcej niż tu.

Gość thrjhryj
I bynajmniej, wakacje w innych krajach wypadają często znacznie taniej niż wakacje w Polsce. - no ty studiów raczej żadnych nie skończyłaś/eś albo były nic nie warte polecam lekturę słownika języka polskiego pod hasłem B

Gość Madame Tziapata
ale ja jestem Polakiem i chce tu zostać, a nie jakaś Anglia kurwa

Gość Madame Tziapata
Wszyscy narzekają jak to źle w Polsce, a jak każdy wyjedzie to na pewno będzie lepiej

Gość Madame Tziapata
up

Gość jesli wybierzesz dobrą
uczelnie i przede wszytkim dobrze sie do studiów przyłozysz, to czemu nie? Jak ktos studiuje naraz 2 badziewiaste kierunki w Pcimiu, w dodatku caly czas sprzedajac w butiku np - to co warte takie studia?