Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuulllaaa

Maska z 24K złotem

Polecane posty

Gość nuulllaaa

Złoto od lat jest stosowane w różnego rodzaju terapiach zdrowotnych, ponieważ zwalcza wolne rodniki. Jego przeciwzapalne właściwości zmniejszają stany zapalne skóry i spowalniają proces wydzielania melaniny, przeciwdziałając powstawaniu przebarwień. Ponadto złoto rozjaśnia i rozświetla skórę, zaś wchodząc w reakcję z cząsteczkami krwi powoduje rozwój białych krwinek. W ten sposób stymuluje krążenie krwi oraz wpływa na koncentrację jonów wodoru. Obecnie w kosmetyce stosowane są maski kolagenowe, których jednym z głównych składników jest 24K złoto i znany już chyba wszystkim kwas hialuronowy, który ma właściwości silnie nawilżające. http://www.meaderm.pl/pl/p/KOLAGENOWA-ZLOTA-MASKA-DO-TWARZY-Z-24K-ZLOTEM-I-KWASEM-HIALURONOWYM-PRZECIWZMARSZCZKOWA/131

Gość katarzynkaaaa
Ja sprezentowałam mamie maski Elizabeth Kessler. Złoto ma właściwości lecznicze, stąd już dawno temu kobiety korzystały z ich bogactwa. Mama z radością korzysta z masek, mówi, że czuje i widzi piękną i zdrową skórę. Ja też zauważyłam, że jej skóra stała się bardziej miękka i delikatna oraz zdecydowanie rozświetlona. Koloryt jest równomierny. Patrząc na szczęśliwą mamę, która czuje się odmłodzona z pewnością poleciłabym ten produkt. Chociażby dlatego, że można kupić 6 maseczek za 139 złotych i spróbować.