Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikola199

Pierwsze objawy ciąży

Polecane posty

Gość nikola199

Hej , mam pytanie .. jakie miałyście objawy na samym początku ciąży i po jakim czasie one zaczęły występować ??

Gość 1 objaw hmmm
ciążę zaczęłam podejrzeać, kiedy mialam dostać okres(przy regularnych cyklach co 28 jak w zegarku) a nie dostałam okresu i po kilku dniach zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. W dzień spodziewamego okresu węch mi się wyostrzył- normalnie na kilka metrów ode mnie wyczuwałam różne zapachy- dobrze,że to nie zostało;-) hehe

Gość nikola199
a miałaś jeszcze jakieś inne objawy,znaki czy coś takiego ?

Baaaardzo baaardzo bolące powiększone cycki(jak nigdy mnie bolały i takie żyłki na nich wyskoczyły) już 4 dni przed terminem okresu i wzdęcia:D. Pobolewanie brzucha jak przy okresie.

Gość Raadha_84
Mnie właśnie się spóźnia okres 5 dni. Testy nic nie wykazują, cztery dni po stosunku zaczęły mnie bardzo boleć piersi i długo bolały teraz przeszły no i właśnie dokładnie wiem jaką mam sieć żylną w ciele nie tylko na piersiach, ale i na rękach i udach. I jedyny objaw jaki mam to przerażenie ilekroć idę do toalety, że zobaczę krew i nici z tego :(

Gość ania.doradca.ladeevit
Najczulszym testem jest zrobienie badań- beta hcg. Możesz też kupić test ciążowy, będziesz spokojniejsza. Stres może działać negatywnie na płód (jeśli jesteś w ciąży) lub może opóźniać miesiączkę (jeśli nie jesteś).

Gość Raadha_84
ania.doradca.ladeevit Ja nie chcę zobaczyć, że beta jest zerowa. W przeciwnym przypadku już bym daawno ją zrobiła. Wiem, że może moje myślenie jest mylne... ale ja pragnę dziecka jak powietrza. Mam wrażenie, że jak się okaże że jednak nie jestem w ciąży to się uduszę :( więc liczę że ciągła temperatura 37,2 kiedy normalnie w fl miałam 36,8-36,9 jednak wskazuję na dzidzie

Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
dziwny posmak w ustach - nic mi nie smakowało - pierwszy m-c zamiast okresu obfite upławy a zawsze przed okresem miałam suche dni bolesne suty :D

Gość autorko, wiem co czujesz
ale uwierz, ze to, ze nie zrobisz, niczego nie zmieni, to juz albo sie stalo, albo nie... ja raz tak zwlekalam i moj organizm faktycznie dawal mi takie sygnaly, ze jestem w ciązy, okazalo się, że sobie uroiłam... dopiero był żal i rozczarowanie...

Gość Raadha_84
Ja mam ciągły gorzki a nie metaliczny posmak i za dużo rzeczy mi smakuje. Normalnie na widok kaszanki mnie mdliło a wczoraj jak mój sobie usmażył na kolację mieszankę to ja mu 2/3 porcji zjadłam i jestem non stop głodna.

Gość autorko, wiem co czujesz
przperaszam, to było do Ciebie Rhada idz sprawdz, być może jesteś w ciązy i życzę Ci tego jak najbardziej ale.... Objawy ciąży nie są odczuwane od razu po zapłodnieniu. Pierwsze symptomy ciąży, jak poranne mdłości czy powiększenie piersi, kobiety często zaczynają odczuwać dopiero po kilku tygodniach. Nie wszystkie panie w ciąży odczuwają zmiany zachodzące w ich ciele w ten sam sposób. Objawy ciąży u niektórych kobiet są bardziej nasilone niż u innych, jednak oznaki zapłodnienia nie powinny być nigdy lekceważone. Test ciążowy w łatwy i szybki sposób odpowie na pytanie, czy odczuwane dolegliwości świadczą o ciąży". ja bymz robila jeszcze beta hcg mnie moj organizm oszukiwal cale dwa tygodnie, nie pomogly negatywne testy ciazowe jednak w koncu udalo sie, a wtedy test od razu wykazal ciąże i beta ja potwierdzila

Gość ja w pierwszych tygodniach
nie mialam zadnych objawow, poza brakiem miesiaczki, ktora czasem sie spozniala, i nabrzmialymi piersiami - ktore sie ma juz przed okresem... wwiec oczywistym bylo zrobienie testu i bety... karmienie sie zludna nadzieja jest gorsze od wiedzy wiesz, ze jestem w ciazy - super :) i idziesz dalej, dzialasz , nastaiwasz sie an to, ze dalej musi byc dobrze, nie udalo sie - jest smutek, ale znowu idziesz dalej... wierzysz :) wiem co mowie stanie w miejscu jest bez sensu piszesz ze pragniesz dziecka jak powietrza (ja to rozumiem), co sie stanie jesli teraz sobie cos wmowisz i pozniej okaze sie to nieprawda ? dopiero sie udusisz idz zrob test ja zycze powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie :) daj znac jutro jaki wyszedl wynik :)

Gość Raadha_84
Ja wiem że może mnie mój organizm oszukiwać ale przestaliśmy uważać 3 lata temu. A od roku (11 m-cy) się naprawdę staramy i stosujemy do zasad npr. Zresztą i wyczekujemy dni plodnych i wtedy działamy. Zresztą mój już mi ostatnio powiedział że nigdy nie myślał iż na myśl o zbliżeniu będzie mu się słabo robić, ale wie jak pragnę dziecka. To strasznie źle wpływa na nasz związek i jestem tego świadoma, ale jak już pisałam ja potrzebuję dziecka jak powietrza. Od zawsze okres dostawalam 25 dc, pierwszy raz mi się spóźnia i ta nadzieja że może wreszcie się udało jest pięknym uczuciem. Po prostu boję się jej stracić oddając kilka kropel krwi.

Gość Raadha_84
Może macie rację jutro pójdę na bete. Czy pora dnia nie ma wpływu na wynik? Tzn trzeba być na czczo czy można popołudniu je zrobić. Przy 5 dniowym opóźnieniu chyba o każdej porze powinno wykryć?

Gość Ja robiłam bete w
34 dniu cyklu. Trzeba ją robić na czczo.

nie ma znaczenia pora dnia i cos Ci jeszcze powiem ja stosowałam kalendarzyk, liczyłam płodne, mierzyłam temperature i tez jak płodne to dawaj ... ani ja, ani partner nie odczuwalismy z tego żadnej przyjemności ginekolog powtarzał wyluzowac sie i o tym nie myśleć w końcu zrezygnowana brakiem efektów rzuciłal kalendarzyk i wyliczenia dni płodnych kochalismy się kiedy mielismy ochote (nie zwracalismy uwagi czy to były płodne czy niepłodne dni) i seks naprawde smakował niesamowicie (oboje zapomnielismy, że może być tak przyjemny) i po jakimś czasie po prostu się stało ale przestałam o tym myśleć, tzn tak nałogowo, czasami to naprawde wazne... wiem co mówię a takim mechanicznym seksem nic nie zdziałacie a jeszcze się do siebie zrazicie i do seksu

nie trzeba bety robić na czczo... ja swoja robiłam zawsze po południu bo wczesniej nie mogłam

Gość Raadha_84
Właśnie ani ja ani partner nie mamy z tego przyjemności. Nawet powiem więcej dla obojga jest to przymus bo nie mamy ochoty - taka prawda. Swego czasu kilka lat temu zdarzały się szaleństwa w przypływie namiętności a teraz wracamy oboje z pracy jemy obiad i pada pytanie z ust mojego: dzisiaj musimy, czy możemy sobie odpuścić?. Już samo to zdanie powoduję że się odechciewa :( ale liczę, że jak się uda to wszystko wróci do normalności. Bo ja nie umiem sobie powiedzieć nie i rzucić kalendarzyk. Od kilku lat słyszę tykanie i mój zegar biologiczny wystukujący każdy kolejny cykl zbliżający mój organizm do niemożności zostania matką. Wcześniej stosowaliśmy przeróżne zabezpieczenia, jak coś zawiodło wyliczaliśmy dni czy płodne czy nie i kiedy mam dostać okres i modliliśmy się aby przyszedł. A teraz dałabym wszystko co mam aby on nie przyszedł.

mozesz uwazac, ze teraz latwo mi mowic ale jesliz robiliscie wszytskie badaniai sa w prozadku, to naprawde moze byc blokada psychiczna moja znajoma tez bardzo pragnela dziecka.. probowala wsyztskiego i nic, liczyla i tak jak Ty mowisz dopiero kiedy jej siostra urodzila dziecko cos jakby sie zmienilo, tamta zaszla w ciaze i to po 8 latach "niemoznosci" ja tez sie troche staralam i jak mowie, kalendarzyk nie pomagal skoro Tobie tez sprobujcie spontanicznie, normalnie, nie ze musicie, ale chcecie to uzdrowi sytuacje meidzy Wami i moze akurat sie uda... co Ci zalezy sprobowac ? wyluzuj dziewczyno naprawde wiem, ja tez sie wkuzalam jak mi to ktos mowil... a jednak... trzymam kciuki i zycze zeby jutro beta byla ok :) daj znac tak czy tak

wkurzałam*

Gość Lena159
A czy brązową wydzielina z pochwy w czasie gdy powinnam mieć okres to też może być objaw ciąży?

Gość 1 objaw hmmm
Mogą być upławy, takie mleczne- plamienia też. Tobie autorko życzę zdrowej ciąży! I cieszcie się sobą a nie że musicie dziecko robić!! Samo takie nastawienie,że muszę teraz zajść w ciąże jest chore! Zegar zegarem, organizm sam wie , kiedy i czy ma to się stać czy nie! Pozdrawiam i zrób chociażby tą betę, będziesz wiedziała na czym stoisz!

Lena 159 - jak wyzej, zrob test, moze swiadczyc albo moze nie swiadczyc, to takie gdybanie ja na przyklad mialam totalna suchosc pochwy, choc wlasnie slyszalam, ze sie ma wzmozona wydzieline i do dzisiaj szalu nie ma

Gość haloohallo
halo

Raadha_84, a masz wsparcie w tej sytuacji? Doskonale rozumiem Twój stan. Ale wiesz, że tak jest zazwyczaj, że stres nas blokuje? Łatwo mi mówić, ale wiem jakie to uczucie.

Lena159, może być skąpa miesiączka, może to być krwawienie, które towarzyszy implantacji zarodka, mogą to być upławy- nie wiadomo, nikt Ci nie odpowie, jeśli się martwisz, zrób test.

Gość Dafne29
Strasznie bolało mnie podbrzusze, bardziej niż podczas okresu i trochę w inny sposób (po około 5 dniach zaczęło i nieustępowało). Do tego straszna męczliwość. Po kilku dniach od zapłodnienia jak przyszło mi wejść w pracy na drugie piętro, to czułam, że już po pierwszym tchu mi braknie. Jakbym się wspinała na 10 piętro. A przecież w ciągu dnia biegałam po piętrach non stop. Po 9 dniach od zapłodnienia zrobiłam test - był negatywny. Tak samo po 16 dniach. Dopiero test zrobiony po 21 dniach wyszedł pozytywny. Piszę z taką dokładnością, bo miałam monitorowane dni płodne i dokładnie wiem, kiedy mój pęcherzyk pękł i kiedy "przytulaliśmy" się z mężem. :) Jeśli chodzi o dalsze objawy, to straszna senność i całkowity brak apetytu. Miałam mdłości jak myślałam o jedzeniu, a wszystkie potrawy, którymi objadałam się przed ciążą, po zapłodnieniu nie miały u mnie szans. Np uwielbiałam ryby w każdej postaci, zajadałam się nimi, a w lodówce było pełno produktów rybnych. Od dnia zapłodnienia nie wzięłam nic co rybne do ust. To samo z grejpfrutami - jadałam codziennie chociaż jednego przez jakieś 1,5 miesiąca przed ciążą. Jakoś tak 2-3 dni po zapłodnieniu mąż mi obrał jednego, a ja stwierdziłam, że musi być zepsuty, bo jest ochydny. Mąż się kłócił ze mną, że jest taki sam jak ten wczorajszy, a ja uparcie, że coś mu jest. Od tamtej pory próbowałam jeszcze innych odmian, ale były koszmarne i skończyło się.

Gość aneczka0808
Dziewczyny. Pisze ponieważ sama zaglądałam na fora w poszukiwaniu odp. Jeżeli nie spóźnialaby mi sie okres w życiu bym nie wiedziała o ciąży! przed każdym okresem mialam objawy bólów głowy brzucha, lekko piersi. Zawsze zmiany nastrojów i smaków. Okres nie raz się spóźnił, a nagle przychodzil. W tym przypadku czułam to samo...ból skurczowy w podbrzuszu, silny ból głowy w 28 dc. Ból był tak silny ze ledwo wstałam z łóżka. Wzielam nurofen i poszłam do pracy. Nast dnia okres nadal nie przyszedł a brzuch bolał. Do tego mocniej bolały piersi. Test zrobilam w sob wieczorem w odp na chęć wypicia wina. Byłam przekonana ze będzie negatywny. Patrząc jak szybko ciemnieja dwie kreski przeżyłam ogromny szok pomieszane z radością przerażeniem. Sama nie wiem co to było. W sr mam wizytę u ginek. Dzis przechodzę drugi dzień mdłości nie porannych a wieczornych. .nie jestem ani senna ani zmęczona. Czuje się zupełnie normalnie i mam nadzieje ze tak zostanie. ...