Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crosss

czy za ciepło ubieram dziecko?

Polecane posty

Gość crosss

zimą ubieram półtoraroczna córke tak: rajstopki dzinsy body cienka bluzka i taki nieco cieplejszy bezrekawnik.na to kombinezo. czy ja przegrzewam?

to zalezy czy wkladasz jeszcze dziecko do wozka i przykrywasz grubym kocem.

Gość Florija Glorija
sprawdzaj na karkuczy nie jest spocona i już będziesz wiedzieć.zresztą - zima to pojęcie względne, jednego dnia możesz mieć - 10 drugiego + 5 :-) .ale tak czy siak, u nas syn jak ma mieć kombinezon to pod niego ma tylko rajstopy, nie ma już spodni , góra to zwykle podkoszulek na to jedna wartswa - sweterek i gruba kurtka, sweterek nie jest gruby, ewqentualnie jak cieplej no to taki cienki kaftanik

Gość dvfvdvvf
jezeli zakladasz kobinezon, to zrezygnuj ze spodni i bezrekawnika, dziecko sie rusza, kiedy siedzi w wozku zawsze mozesz przykryc ja kocem, juz lepiej zeby bylo lekko zmarzniete niz przegrzane..przegrzanie jest gorsze od przeziebienia..

takie duze dziecko ubiera się juz tak, jak sama bys się ubrała, a nie plus jedną warstwe wiecej. Nie wiem jaką tam masz pogode ale ja bym ubrala bodki na dlugi , ocieplone rajtuzy, na to sweterek albo bluze na długi, i kombinezon. Bez spodni bo po co zakladac spodnie na spodnie przecie ztak sie nie robi. Rękawiczki czapka szaliczek i wsio.

Gość ja swojego synka
1,5rocznego jak jest okolo-5do -10 ubieram tak: cieniutkie rajstopy, body z dlugim rekawem, bawelniana bluzka tez z dlugim, na to kombinezon, no i wiadomo-czapka, szalik, rekawiczki jak jest cieplej to nie zakladam mu calego kombinezonu, a sama kurtke i na rajstopy spodnie jakies ocieplane, np na bawelnianej podszewce albo jakies zwykle jeansy z grubszymi rajtuzami frotte

Gość moja ma 20 miesiecy
a chodzi tak rajstopy spodnie , normalne body , jakas bluzke/ sweterek kurtka czapka szalik :D

Gość a po co a po co
a po co poltoraroczniakowi dzinsy po kombinezonem? nie moga byc same rajstopy?

Gość takich jak ty jest
rajstopy, jeansy i kombinezon???? przasadzasz, nawet na wielkie mrozy tak nie ubierałąm dzieci. Rajtki i kombinezon to max co miały jednoczesnie na nogach. Tylko nie mów że jeszcze do wózka wkładasz i kocem przykrywasz bo chyba się przewróce.