Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mega grubcia

Odchudzam się ostatni raz:-)

Polecane posty

No witaj Falbanko :) tez dostalam @ i chetnie bym polezala w lozku ale trzeba mala do szkoly zawiezc. Co do mojej diety w dzien nie jem bo nie mam czasu pozniej jakas kolacje - niezbyt dobrze ale mysle od przyszlego tygodnia bedzie wiecej luzu to i sobie powoli bede planowac caly jadlospis. Trzymam za nas kciuki. Teraz lece z mloda do szkolki - oczywiscie ja bez sniadania ...paa kochana

Falbaneczko !!!! :) dzis niedziela , zapewne jutro dopiero zajrzysz , w takim razie do juterka :) milego dnia ..

Cześć Cisseczko :) Sorki, że się nie odzywałam, ale jak zwykle w weekend właściwie nie było mnie w domu. Dziś oficjalne ważenie :D U mnie - 74 kilosy :o Cóż, widocznie muszę starać się bardziej. Domyślam się, że w przyszłym tygodniu będzie już jakiś spadek przy częstym wysiłku fizycznym. Zostały 3 tygodnie i nadal 4 kilo do schudnięcia. A jak u Ciebie, kochana?

Witaj Falbanko! Rowniez po wazeniu jestem i o ile waga jest sprawna waze 100 i pol :) dziwne sadzilam ze jest wiecej .nie wiem byc moze sprzecior szwankuje .zobaczymy za tydzien co pokaze.dzis robie lajtowa fasolke po bretonsku na chudym miesku bez boczku oczywiscie ... a co dalej nie mam pojecia jakis serek farmerski pewnie ... Czekam z niecierpliwoscia 18go czerwca - wtedy bedzie internet *** jeszcze tydzien :) jak na razie mecze sie z komora... do pozniej Falbanko .za godzinke zajrze :)

Witam dnia kolejnego :) moja waga w kazdym innym miejscu w domu pokazuje inna wartosc ;) ale to nic bede wazyc sie w lazience i nigdzie indziej , wtedy bedzie jasne co i jak ... a jak Falbanko u Ciebie , bo ja dopiero do domu weszlam i za jakies sniadanko sie wezme bo burczy w brzuchu przekoszmarnie.. jutro zumba po dluzszej przerwie - nie moge sie doczekac :) :)

Witaj Cissko, mało się odzywam bo mam małego kotka od wczoraj i zamiast w wolnych chwilach siedzieć w necie to się z nim bawię. Ale właśnie córa mi zasnęła, kot śpi wiec zajrzałam :) Ja się dziś nie ważyłam, ale podejrzewam że bez większych zmian ;) Nie mam żadnego planu na dzień dzisiejszy. Może wieczorkiem pójdę poćwiczyć, a jeśli nie to chociaż w domku ruszę tyłek- poćwiczę brzuszki, hula hop albo pomacham hantelkami. U mnie śniadanie: bułka z pieczonym schabem + kawa Drugie śniadanie: jogurt +kawa A na obiad jeszcze nie wiem co. Może wyciągnę męża na świeżą rybkę ;) Buziaki Cissko, będę meldować się co jakiś czas.

Masz kiciurka w domu , fajnie :) jutro zajrze na dluzej .ogolnie jestem padnieta maksymalnie.nie mam sily.takze do jutra Falbanko. Trzymaj sie , i nie zapominaj o naszej kafe :) kochana ..paa

Oj Falbanko nie uciekaj mi tylko , nie zaniedbuj naszego topiku , nie dosc ze dziewczyny nas opuscily ( co prawda nadal wierze ze jeszcze sie zjawia - wszystkie co do jednej :) ) to jeszcze Ty mi sie tu lenisz kochana. Kotka na kolanka i skrobnij cos od czasu do czasu :) zostalysmy tylko we dwie , licze na Ciebie :) bardzo :) .. moja waga cos uszkodzona chyba jest. Nie bede sie na niej wazyc bo tylko nerwy mnie bipra. Zwaze sie ktoregos dnia w aptece i tak co tydzien bede robic pomiary wlasnie tam - wiec bedzie czytelny obraz calej sytuacji.. teraz uciekam , robie bialy barszczyk chudziutki oczywiscie zabielany 4% mlekiem zageszczonym , na sniadanko byla bulka razowa z lekka filadelfia plus filizanka mleka ... caluke sciskam I DO POZNIEJ FALBANKO ;) do pozniej :)

Piszę z telefonu , stąd te pomieszane literki.. :) guziczki zbyt małe. .

Hej Cisseczko, masz rację rozleniwiłam się w naszym temacie. Postaram się pisać częściej, ale na razie słabo zoragnizowana jestem ;) U mnie na wadze bez drastycznych zmian, tez waga skacze codziennie raz w dół raz do góry. Kupiłam sobie nowy strój do ćwiczeń więc motywacja większa żeby zawitać w klubie. Na obiad pomidorowa i rybka. Tez mam nadzieje ze dziewczyny wrocą. Mogłyby chociaż napisać trzy słówka, czy wogóle śledzą temat.

.... a ja znowu zjadłam bułkę, fakt faktem tą malutką i razowa , ale niepotrzebnie myślę ... no ale nie mogłam się oprzeć - do tego świeża sałata rzodkiewka mmmm .... a później. . serek jedynie pozostanie i jogurcik. Falbanko no to jak już sie zakupiło strój do ćwiczeń do ćwiczyć trzeba ;) ja wczoraj zumbe zaliczyłam po dłuższej przerwie , było bosko , trochę tyłek boli ..czekam z niecierpliwością kolejnych zajęć :))

Wrocilam , ledwo zywa . Z kolezanka bylysmy pobiegac pocwiczyc w parku , lekko mnie przeorala :) myslalam ze do domu nie dojde, zakwasiska jutro bankowo beda , ale nieszkodzi , oby zapal do cwiczen sie nie ulotnil .. na sniadanie praktycznie nic nie zjadlam , na obiadek zupka , pozniej salatka ze swiezychwarzyw i jakis chudy nabial.. Falbanko kochana a ggdzie Ty sie podziewasz dziecino.. z kotkiem sie pewnie Cholera jedna bawi :) :) caluski :*

Witaj Cissko, Kurcze, u mnie porażka po całości. Weekendy, wyjazdy, obiady teściowej i wieczorne piwo z mężem mi nie służą :( Wiem, wiem- nie powinnam wogóle o piwie myśleć, ale mąż nie pomaga, tylko przyniósł ostatnio ze sklepu. Kot zresztą też nie pomaga, bo czasu mniej a więc łapię za cokolwiek żeby przegryźć zamiast przemyśleć posiłki. A tak naprawdę nie służy mi mój brak asertywności i lenistwo :o . Zamiast chudnąć to waga idzie do góry. Na szczęście niedużo, ale i tak dostałam porządnego kopa, żeby się w końcu ocknąć. Ech, to odchudzanie strasznie trudne jest :( Dobrze, że Ty się trzymasz! Mi wstyd aż! Chyba dziś wyjątkowo pójdę pobiegać.

Witaj Falbanko :) w końcu się zjawiłas ;) przyznam szczerze , że zaczęłam sie martwić o Ciebie ..w sensie czy wrócisz na kafe czy przypadłas jak nasze koleżanki , muszę zaznaczyć , że strasznie sie ciesze , ze nadal jesteś. Nie zamartwiaj sie kochana , bo i ja w weekend " połikendowałam" . Na wagę wylazic nie zamierzam jak na razie. W tyg postaram sie kupic tabletki z zielonej kawy- ponoć działają, zobaczymy wtedy ,plus więcej ruchu, mam chętna kompanke do ćwiczeń wiec i raźniej będzie. Jedzeniowo od dzis połowę porcji jak dotychczas sobie założyłam no i oczywiście więcej wody wypić o czym niekiedy zapominam... trzymaj sie kochana .kciukasy trzymam :)

Hej Cissko, przepaść na dobre nie zamierzam ;) Czasami po prostu wieczorem już brak mi sił by się odezwać, a w dzień czasem zajmę się obowiązkami. No i jak pogrzeszę to wtedy o czym tu pisać? O swojej słabości? Ale kiedy tylko mam chwilę wolną to w pierwszej kolejności wpadam na nasz temat. Dziś póki co jestem z siebie zadowolona- rano kanapka z wędliną, kawa, teraz- jogurt i zaraz kawkę wypiję. Byłam z córką w piaskownicy ;) A teraz kot nie daje mi pisać bo wskakuje na klawiature i gryzie mnie po ręku, cholernik jeden! Ale jeszcze nie mam co się chwalić- z reguły gubi mnie podjadanie po 18:00 (tak tak, przyznaję się- od jakiegoś tygodnia nie potrafię nie jeść po 18:00, oczywiście z własnej winy- bo jem obiad a później długo długo nic i koło 20:00 już nie mogę wytrzymać z głodu. Muszę sobie wbić do głowy, że o 18:00 jem ostatni posiłek, choćby się paliło i waliło.Niestety zwykle jestem wtedy zajęta- jestem na siłowni, albo na zakupach i trudno wtedy coś przekąsić. Ale jakoś to zorganizuję). Jeśli wypróbujesz te tabletki i będą efekty to daj mi znać, choć do tej pory byłam sceptyczna w kwestii tabletek. Idę wstawić wodę na kawkę :* Do usłyszenia Cissko!

Jestem niewyspana , kiedy uda mi sie porządnie wyspać , zawsze sobie obiecuję za po 22 maksymalnie do łóżka , ale tak sie nie da cholera :) 5 czasami 6 godzin snu to zdecydowanie za mało jak dla mnie , a w dzień chodzę jak zombie , powieki na zapałki i zakręcona jak baranie rogi że tak sie wyraże :) Co do tabletek Falbanko oczywiście że zdam relację , ale najpierw muszę je zakupić, ostatnio były już wysprzedane.. idę zrobić coś na śniadanko - serek farmerski kromka ciemnego pieczywka i papryczka ostra... pozdrawiam Cię :)

Ja na chwileczke dziś zajrzałam. Postaram się przejąć komputer wieczorem. Ojjj, nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem! Też wiecznie niewyspana jestem, stąd piję po trzy kawy dziennie ale to i tak nie pomaga. I jeszcze mnie dziś głowa boli. Wzięłam tabletkę i czekam az przejdzie. Dzis znow na wadze 74 to i tak nieźle. Wczoraj sobie nie dałam pofolgować i ćwiczyłam sumiennie. Dziś też się nie poddam!

więc dopinguję Cęi Falbanko do dalszego działania .. ja tylko na sekundę , nie mam mocy , wyczerpana z sił maksymalnie jestem.. jutro postaram się usiąść na dłuższą chwilę ..pozdrawiam i całuski przesyłam

Jestem :) Miałam dzis strasznie męczący dzień- głównie psychicznie, ale na szczęście już wieczór, uff. W końcu zrealizowałam postanowienie i skrupulatnie zaplanowałam jadłospis na następne dwa dni i zrobiłam zakupy. Chyba jeszcze nigdy nie miałam w domu tylu warzyw na raz :D Ale teraz wiem, że planowanie to u mnie PODSTAWA. Inaczej ciężko mi się zmobilizowac do tego żeby ugotować coś zdrowego i kończy się na potrawach na szybko. Przechodząc do sedna- właśnie wróciłam od garów- robiłam śniadanie na jutro dla siebie i męża (bo jemu też się przyda zdrowe odżywianie :P ) i zamiast tradycyjnej kanapki albo jajecznicy będzie makaron razowy z hummusem: http://dietetycznie-apetycznie.blogspot.com/2013/02/makaron-razowy-z-hummusem.html Co prawda obiadowe danie, ale zjemy na zimno jako śniadanie. Jest dość kaloryczne (500 kcal- porcja), ale zdrowe no i mam nadzieję dostarczy dość dużo energii i będę długo czuć się najedzona. Zresztą zobaczę- jeśli nie spełni moich oczekiwań to więcej go nie zrobię ;) Na obiad wypróbuję w końcu drobiowe kotleciki z suszonymi pomidorami i zjem je z dodatkiem sałaty i pomidorami (mężowi i córce łaskawie ugotuję ryżu ;) ). W sumie będzie to jakieś 350 kcal (moja porcja bez ryżu). A na kolację zamierzam zrobić rybę duszoną w warzywach. Nie wiem ile to kalorii, ale nie ważne! Pozostaje drugie śniadanie- ale to wymyślę już jutro. Buziaczki Cissko, biorę się znów za siebie! :)

Hej Cisseczko, teraz Ty przepadlas? ;) Mam nadzieję, ze dzis napiszesz. Ja wczoraj trzymałam się ściśle wytyczonego planu-jadłospisu. Co prawda większosc dnia spedziłam w kuchni na gotowaniu, ale mam satysfakcję :) I wydaje mi sie, ze znalazłam sposób na siebie, zeby schudnac. Na razie po jednym dniu schudłam pół kilo, wiec za wczesnie jesszcze zeby oceniac, ale po kilku dniach zobaczę :) I nie byłam nawet przez chwilę głodna! Wręcz przeciwnie- kolację jadłam z małym apetytem bo nie zdążyłam zgłodnieć od obiadu. Dziś na sniadanie mam ugotowany wczoraj ryż z warzywami, rodzynkami i orzechami. Na obiad- ziemniaki+ jajka sadzone+ mizeria, a na kolację- ryba po grecku . Tak, tak- jem 3 posiłki dziennie- śniadanie ok 8:00, obiad o 13:00 (wcześniej o tej porze jadłam drugie sniadanie) i kolację o 18:00. Posiłki są duze, sycące i między posiłkami nie czuję głodu. Na razie nie polecam, ale wydaje mi się, że to dla mnie idealny sposób odchudzania. Buziaki Cissko, czekam na wieści od Ciebie!

witaj kochana Falbanko - ciesze sie ze masz tyle zapalu i checi do dzialania .. u mnie rowniez zle nie jest , jem zdrowiej , nie glodze sie , mysle ze powinnam zmniejszyc ilosc ale to powoli , wczoraj zaczelam kuracje oczyszczajaca pana Tombaka - 300 cytryn- byc moze slyszalas o tym szalenstwie ? zaczelam od pieciu , dzis juz czeka na mnie kolejnych 10 .. i tak dwa tygodnie , do polowy zwiekszamy ilosc cytryn , po tygodniu zmniejszamy .. czekam na efekty - ponoc organizm fantastycznie sie oczyszcza z nagromadzonych smieci a i z kilogramow mozna lekko poleciec- zobaczymy , a ..i tabletki z kawy sobie zakupilam , tylko ze zaczne je stosowac dopiero po kuracji cytrynowej - nie bede szalec ze wszystkim na raz... dzis na sniadanko kromka orkiszowego z chuda wedlina i serkiem farmerskim , obiad miecho z piekarnika plus chlodnik , a na kolacje moze makrela wedzona , lub jakas jajowa z pomidorami ... A , i dzieki Falbanko za linczek - fajny blog - na pewno skorzystam z kilku przepisow .. Trrzymaj sie kochana , powodzenia - DAMY RADE !! :) :)

aha - wczoraj nie weszlam na kafe , bo juz padalam .. caly dzien praktycznie z rozjazdach -- zapuscilam film na wieczor i odlecialam na samym poczatku :) , no coz - zdarza sie ..

Hej Cissko, faktycznie, słyszałam o tej kuracji, ale nigdy nie miałam odwagi wypróbować. Czasami- bez związku z Tombakiem- piłam na czczo wodę z cytryną, bo podobno faktycznie działa oczyszczająco. Ale oczywiście daj znać jakie efekty, może spróbuję! U mnie wczoraj plan żywieniowy znów został wykonany w 100% i dziś znów pól kilo mniej :D Mam nadzieję, że teraz uda mi się zejść poniżej 70. Dziś na śniadanie: dwie bułki z twrogiem i szklanka soku pomarańczowego. Na obiad (13:00): kurczak na słodko-kwaśno z ananasem i warzywami, podany z ryżem. Na deser jogurt Kolacja (18:00): jajecznica z wędliną i serem mozarella, bez pieczywa. Postaram się odezwać, choć jest weekend i pewnie pojedziemy gdzieś po obiedzie. W razie czego na pewno będę w poniedziałek. Trzymaj się kochana!

Nie ma Cię, Cissko, pewnie fajnie spędzasz weekend? ;) A ja dziś wyjątkowo nigdzie nie pojechałam. Wysłałam męża i córkę a sama się lenię w końcu. Muszę nabrać trochę sił na nowy tydzień. Dziś na śniadanie zrobiłam omleta z ciecierzycą,sezamem, pieczarkami i cebulką. Do tego na deser mały jogurt. Na obiad jedliśmy spaghetti z sosem pomidorowym z kurczakiem i marchewką. Na kolację zamierzam przyrządzić sałatkę z wędzoną makrelą. Lecę szukać inspiracji kulinarnych na następne dwa dni ;) Buziaki!

Gość gość
Ja też się odchudzam, bo jak zobaczyłam się w lustrze po zimie, to myślałam, że się rozpłaczę. Kupiłam ostatnio błonnik jabłkowy z firmy Gal i po miesiącu schudłam 3 kilogramy :D Nie tylko błonnik jest tego przyczyną, ale mogę go polecić, bo świetnie tłumi głód i nie jem tyle, co przedtem :)

Cześć :) U mnie dziś na śniadanie kasza jaglana z ciecierzycą, marchewką i orzechami. Oczywiście kawka z mlekiem. Na wadze 73,5. Zobaczę po tygodniu jakie będą efekty. Czekam na Ciebie Cissko! PS> Moja znajoma schudła ok 15 kg w3 miesiące (i wcale nie miała wielkiej nadwagi). Nie wiem jak inni to robią, ze tak im waga leci :( Muszę się zapytać przy najblższej okazji co robiła

Gość Ciska
czesc kochana .. ja tylko w przelocie - usiade jutro , od soboty mam urwanie glowy ..jutro po 16 powinnam juz zwolnic - nie moge sie doczekac..jesli chodzi o dietke , to z tego wzgledu ze malo czasu bylo jadlam z doskoku -- fakt ze malo ale nic za specjalnie zdrowego :/ smieciowe zarcie ze tak powiem , wiec nie ma tutaj sensu rozpisywac sie zbytnio co i jak .. od jutra zaczynam tabletki , a moze dzis juz lykne zobaczymy.. no dobrze kochana to do jutra trzymaj sie :):) Falbaneczko , pa

Gość gość
Hej kobitki :) Muszę zrzucić szybko 6kg, co polecacie ?

czesc '' gosc'' :) mysle ze sporo proteinek , ograniczyc pieczywo , wykluczyc makarony sosy , wiecej warzyw i owocow -- :) dolozysz troche ruchu - efekt bedzie zadowalajacy- 6 kiloskow szybko powinnas zgubic jesli bedziesz konsekwentna :)