Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.Hickary.

Do Pan uzywajacych parowaru.

Polecane posty

Jaki polecacie? Chcialabym cos kupic aby przygotowywac obiady corce - 5 miesiecy. Na razie warzywa.

Gość Raz w tygodniu wystarczy.
Ojej, ja mam jeszcze spadkowy węgierski Alupert Kukta :D nie do zajechania, coś jak Kitchen Aid wśród mikserów. ;) Jeślibym miała kupować drugi to pojechałabym po prostu do Ikei albo Duki, bo oni mają praktycznie wszystko naprawdę porządnej jakości (mam stamtąd wszystkie gary i patelachy ze średniej półki cenowej i są super, nic się nie zniszczyło a używam non-stop od 10 lat).

Gość Raz w tygodniu wystarczy.
Ale zaraz zaraz: tobie chodziło o szybkowar czy o naczynie do gotowania na parze? Bo nie wiem czy cię dobrze zrozumiałam. Ja myślałam, że o szybkowar chodzi. Jeśli chodziło ci o gotowanie na parze to ja miałam kiedyś specjalny 2-poziomowy garnek do tego (nie wiem jakiej firmy, bo dostałam od mamy, a ona dostała w prezencie i przekazała mi go bez opakowania), ale niestety nadstawki były plastikowe i się szybko zniszczyły (stopiły się jak kilka razy wyparowała mi cała woda z dolnej misy, bo nie pilnowałam). Teraz używam zwykłego sita z Ikei które nakładam na garnek z 1/4 wody i przykrywam pokrywką. Efekt ten sam co w naczyniu na parze. Są też na rynku coraz bardziej popularne piekarniki parowe do zabudowy kuchennej.

Gość kierowca rosomaka
fantastyczna sprawa... prawie jak sauna :D