Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusia 13

włokniak piersi

Polecane posty

To jest mój wynik z USG piersi . Piersi z licznymi zagęszczeniami-włóknistymi . W prawej ,przyotoczkowo na godz 12 widoczna nieregularna zmiana hypoecho 12x16 mmi na godz 8 widoczna torbiel. W lewej na godz 11 nieregularna zmiana hypoecho o sr ok 12mm Na pograniczu kw dolnych w tej piersi owalne o gładkich obrysach zmiany hypoecho o sr.9 , 8i5mm-w usg włókniaki Doły pachwowe i nadobojcza wolne . Konieczna diagnoza. Chciałabym sie dowiedziec co oznacza ten wynik i co to są te nieregularne zmiany hypoecho . Bardzo sie martwie i boje ;( Mam 39 lat

Gość bezimienna_33
nie znam sie dokladnie, ale mialam włokniaka 15x15mm kilka lat temu i usunęłam go konsultacja onkologoczna konieczna

Gość a ja mam wlokniaka
ktorego nie trzeba wcale usuwac. Wystarczy kontrolne usg co 2, 3 lata. Tak, czy siak lekarz dokonujacy badania powinien powiedziec Ci, czy konieczna jest biobsja, czy wynik jest dobry i wlokniaka nie trzeba usuwac... Nic nie powiedzial?

Gość bezimienna_33
u mnie szybko sie powiększał wiec wolałam usunąć wcześniej, była to moja decyzja

Gość a ja mam wlokniaka
slusznie. sa rozne rodzaje wlokniaka. ja akurat mam takiego...statycznego ;) ale moj ginekolog pilnuje, zebym usg piersi robila regularnie (daje skierowania). I tez powiedzial, ze gdy sytuacja sie zmieni, to mi go usunie (ma specjalizacje onkologa)

Gość bezimienna_33
bałam się, ale to króciutki zabieg i śladu po nim nie ma:)

Gość a ja mam wlokniaka
dobrze wiedziec, jakby co ;) dzieki :)

Gość Joanna357
Ja miałam włokniaka którego mi usunieto :) zwykly zabieg kosmetyczny oczywiscie pod narkoza . Na drugi dzien wyszłąm ze szpitala ;)

Gość Ach te cycki!
Witam!Mam pytanie.Od jakiegoś czasu pobolewa mnie jedna pierś.Dokładnie miedzy pachą a piersią.Pobolewała mnie przed okresem a teraz juz pobolewa po okresie.Nie boli cały czas.To takie napady bólu.No ijakoś ostatnio stanik mnie drażni,jakby uciskał.Dodam że staniki mam w odpowiednim rozm.i napewno to nie od stanika.Myślałam że to hormony buzują przed okresem ale jak już mnie tak rwie niezależnie od dnia cyklu to zwątpiłam.Czy ja też moge miec tego włókniaka?(wizyte u gina mam za tydz).Prosze o odp.

Gość anusia13
Tak lekarz powiedział mi ze wskazana jest dalsza diagnoza i o biopsij też mówił ,ale nie wiem co znaczą te nie regularne zmiany hypoecho -czy to już z założenia coś najgorszego?

Gość mimikanka
anusia - nigdy nie zakładaj z założenia najgorszych scenariuszy. Jeśli lekarz zapowiedział kolejne badania, to z pewnością są one konieczne, do określenia rzeczywistego stanu zdrowia. Nie martw się na zapas i przy kolejnej wizycie u lekarza zapytaj go o wszystkie sprawy, co do któych masz wątpliwości - jego obowiązkiem jest rozwiać Twoje wątpliwości.

Gość anusia13
W czwartek na 14 tą jestem umowiona na wizytę u onkologa -muszę myśleć pozytywnie -chociaż nie ukrywam ze bardzo się boję .

Gość bezimienna_33
nie martw sie, mnie nieźle nastraszyli rakiem nie robiąc jeszcze żadnych badań, masakra! co przezywałam, pod gabinetem jeszcze raz mnie zdołowali, bo bylam najmłodsza (wtedy 25 lat) ze taka młoda a już na raka:(

Gość anusia13
Dziękuję Ci "bezimienna 33"

Gość anusia13
Dziękuję Wam wszystkim .

Gość ....finka
CHOROBY KOBIECE ---porady .......temat na forum

Gość Kahahaha
Włókniak,to NOWOTWÓR NIEZŁOŚLIWY...Ale jeśli się go hoduje może się zezłośliwić,ale nie musi...Biopsja nie daje 100% pewności czy jest to zmiana złośliwa czy nie:/Ponieważ mogą np.pobrać akurat niezłośliwą część guzka... ja mam od 2lat..."zdiagnozowany" jako włókniak przez usg,u ginekologa w grudniu 2012,bo jakoś nie poszłam do lekarza a teraz strasznie się boję:/Bo moja babcia miała nowotwór piersi a więc jestem w grupie ryzyka:( ginekolodzy mówią,żeby tego nie usuwać,niektórzy interniści twierdzą,że lepiej z czymś takim nie chodzić... ja mam wizytę w "centrum" onkologii na 13.02... moja ciotka co rok,1,5roku ma włókniaki,bądź gruczołalako włókniaki,3razy jej usuwali...i wcale nie jest to zawsze pod narkozą ogólną...bo ona miała w znieczuleniu miejscowym,po 2czy 3godz sio do domu... ja mam na dole piersi,więc pewnie będę mieć dużą bliznę,bo mój guzek ma koło 2cm...ze w zględu na jego umiejscowienie zapewne nie będą mi robili cięcia na sutku:(

Gość ....finka
Wyleczyć jajniki !!!!! ........ Chore jajniki to chore piersi . Piersi nie choruja same w sobie .

Gość Kahahaha
Ja będąc u ginekologa,miałam robione usg i dopochwowe i usg piersi.i tam na dopochwowym mi nic nie wyszło... tylko przy badaniu ginekologicznym wyszło,że mam torbiel w pochwie wielkości pestki od brzoskwini od 8lat:/tylko 2ch lekarzy to zauwazyło na szereg badających 2 profesorów!! w szpitalu mnie straszyli,że mogę mieć początki endometriozy co zostało wykluczone u prywatnego dobrego ginekologa... i teraz pytanie się pojawia czy usunąć tą torbiel i w jaki sposób ją usunąć?? guzki pojawiają się z burzy hormonów:/A nikt nie chce mi dać skierowania na badania hormonów:/

Gość bezimienna_33
cytuję osobe powyżej: "wcale nie jest to zawsze pod narkozą ogólną...bo ona miała w znieczuleniu miejscowym,po 2czy 3godz sio do domu... ja mam na dole piersi,więc pewnie będę mieć dużą bliznę,bo mój guzek ma koło 2cm...ze względu na jego umiejscowienie zapewne nie będą mi robili cięcia na sutku" xxxxxxxx ja mialam znieczulenie miejscowe, moj był umiejscowiony wlasnie kolo sutka, pod otoczka mialam naciecie, zaden slad nie został

Gość Kahahaha
No a ja tak nie mam,tylko w dole piersi,więc raczej nie ma możliwości żeby mi się do dołu dostali od sutka:/

Gość anusia13
jak ja się boje -nie mogę spać ;(;(

Gość Arion
Hypoechogeniczny /torbiel,/.Hypoechogeniczny oznacza o zmiejszonej gęstości otaczających tkanek. Musisz być dobrej myśli,bo załamując się nie zminisz tego co już się stało. Bądź silna psychicznie żeby pokonać "to" , co Cię dręczy. Pozdrawiam Arion-bioenergoterapeuta.