Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renatkaz

Aparat stały na zęby. Koszt w UK,założenie w PL czy w UK?

Polecane posty

Gość renatkaz

Orientuje się ktoś jak to wygląda? W wakacje chcemy wyjechać na stałe za granicę(może Szkocja),ale myślę o założeniu aparatu stałego. Lepiej założyć w PL i kontynuować w UK? Da tak radę? Nie będzie problemów? Czy założyć w UK i jaki byłby to koszt? Ile tam się nosi aparat? Jeżeli ktoś może pomóc to proszę.

Gość GoracyNapojCytrynowy
Mozesz zalozyc w Polsce i kontynuowac leczenie w UK ale musisz sie liczyc z tym, ze nie kazdy lekarz sie tego podejmnie aczkolwiek powinnac znalezc taka osobe bez wiekszych problemow. Kosz w Uk a dokladniej w Anglii to ok 3 tys funtow. W tym masz wliczone wszystkie wizyty i mozesz splacac w ratach. Tak ma moja kolezanka, ktora aktualnie nosi aparat. To 3 tys to aparat na gore i dol. Czesto bywa, ze mimo tego, ze wydaje ci sie, ze masz krzywe zeby tylko na gorze konieczne jest zalozenie aparatu rowniez na dol zeby poprawnie skorygowac zgryz. Tak bylo w moim przypadku jak i rowniez kolezanki. Jak dlugo bedziesz musiala nosic aparat zalezy od wady zgryzu jaka masz. Moze to byc od 1-3 lat. Ja dawno temu nosilam staly aparat przez 2 lata.