Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Loniaaaaaa

Depilujecie przedramiona? W UK sie ze mnie smieja..

Polecane posty

Gość Loniaaaaaa

Mam 30 lat, nigdy mi nie przeszkadzaly moje wlosy na rekach, a tu w UK sie smieja, tak jakbym nie golila nog czy pach.. Czuje sie dziwnie, nie mam ochoty woskowac czy golic przedramion, czy to jakis standard czy co, w Polsce nikt na to nie zwracal uwagi, wszystkie kolezanki maja wloski. Nie wiem co myslec, nie chce byc obiektem drwin.

Gość Wazonik
Ja depiluje. Co to za różnica włosy na rękach czy na nogach? Włosy to włosy. Możesz nie depilowac nóg skoro eksponujesz owłosienie na rękach.

Gość palllalama
NIe, nie gole, zreszta moje przedramiona sa prawie lyse. Mam kolezanki z ciemniejsza karnacja i maja wlosy na rekach, nikt sie nie smieje, bez przesady.

Gość palllalama
Wazonik, a moim zdaniem jest roznica, bo wlosy na nogach widac, a na przedramionach raczej nie, chyba ze ktos ma naprawde mocne owlosienie.

Gość stara jara
nie depiluje, bez przesady. zauwazylam ze tak naprawde moglabym nie golic zadnej czesci ciala i ludzie mieliby to gdzies. no bo pomyslcie-czy kiedykolwiek zwracaliscie uwage czy ktos aby nie ma owlosionych nog/pach? ja nigdy

Gość pamietam jak moja kolezanka
depilowala przedamiona, odrastal jej poznije taki jez i klula tymi wlosami nie mowiac ze wlosy odrastaly silniejsze

Gość caryca katarina
Nie depiluje, i tak mi tam nic nie widac, mam gladkie przedramiona i nie przeszkadza mi gdy dziewczyny maja troche wloskow na rekach. Pod pachami to okropnie wyglada i raczej bym zauwazyla, ale nie popadajmy w paranoje.

Gość Jesli masz widoczne wlosy
To tak.

przedwczoraj bylam na takim przyjeciu wiekszosc pan wiadomo czarne rajstopy akurat w sztani przebieralam szpilki z pania elegancka widac dobrze sytuowana, kiedy schylilam sie aby nalozyc buta moim oczom ukazaly sie dlugie chyba nigdy niegolone wlosy koloru czarnego pokrywajace cale nogi "damy" myslalam, ze padne

Gość ja w pierwszych tygodniach
ja mam owlosione przedramiona, jednak sa to wlosy jasny blond, ktore niestety najbardziej widoczne sa w lecie jak sie opale, blyszcza :) ja nigdy nie zwracalam uwagi na to, dopoki w wieku 22 lat nie umowilam sie z jednym facetem ktory zaczal mnie nagle ciagnac za wlosy na rekach i nazwal siersciuchem uznalam, ze albo to jest zabawne, albo on ma problem, wiec sie nie stresuj :)

Gość stara jara
pamietam jak moja kolezanka- ale pewnie nic jej nie powiedzialas, bo po co, i koniec koncow wszyscy byli zadowoleni ;) o tym moiwe, nikt sie nie przyczepi do niegolonej pachy czy nóg, bo uzna ze to nie jego sprawa. mysle tez ze malo kto bedzie zdziwiony lub zszokowany bo nie ma czym

Gość Wazonik
Nie myslalam o niewidocznych wloskach. Moja kuzynka nie depiluje nog, bo nie ma na nich wlosow. Ale niektore kobiety maja widoczne wlosy na przedramionach. Nie ma obowiazku depilacji nog, rak, pach czy innych miejsc. Ale to tak samo jak niewydepilowane nogi. I sa inne metody depilacji niz golenie. Po goleniu odrastaja ostre. To raczej "awaryjna" metoda.

Gość maamaa
Trochę nie w temacie...ale... Pamiętam jak zapytałam mojego syna po powrocie z pierwszego dnia w nowej szkole : jak tam nowa szkoła.....nowa wychowawczyni? Odpowiedział : nie pamiętam nic oprócz tego ,że wychowawczyni miała długie włosy pod pachami a to było obrzydliwe :)

Gość stara jara
chyba w innym swiecie zyje ;)

Gość pipi pończocha
Możecie się smiać ale ja zawsze opalam włoski na rękach nad gazem,mam taka wprawę,że nie ma mowy o oparzeniu. Po prostu przesuwam przedramieniem nad palnikiem nstp. nad zlew strzepnę te opalone skwareczki i spokój.

Depilacja przedramion jest u mnie obowiazkowa, jak i depilacja innego zbednego owlosienia. Ale jak kto lubi po malpiemu,m wolna drooga. Mnie owlosione ramiona u kobiet jednak lekko odpychaja.

Gość Loniaaaaa
jestem brunetka, moje wlosy sa widoczne bo ciemne a ja mam blada karnacje, nie sa grube jak na nogach ale dlugie, 1cm a nawet troszke dluzsze. jednak mam owlosione tez ramiona troche, wiec jakby to wygladalo lyse przedramiona i nagle wlosy.. w ogole wolalabym nie ruszac bo mam dosc meczarni z innymi czesciami ciala, a jako brunetka mam sporo. Depilacja woskiem u innych wystarcza na miesiac, mi zaczynaja odrastac po 4 dniach i nigdy nie slabsze, wiec juz widze wiecznie odrastajaca szczecine na rekach brrr... Mojemu facetowi nigdy nie przeszkadzalo ze mam wloski na rekach, zreszta mowie - kolezanki tez nie depiluja, w kazdym razie czesc nie. A jednak mi glupio nosic krotki rekaw teraz :(

Gość koikoik
nie, nie depiluje rak, bo lepsze jasne wloski niz twarda szczecina po goleniu:O

Gość Re re kum kum ,!
ja depiluje mimo tego ze mam nie widoczne . Nie wyobrazam sobie funkcjonowac owlosiona

Gość dan a
Piszecie tak jakby te włosy były jakąś ciężką chorobą z którą nie da się żyć. Ja nie wyobrażam sobie depilować ramion. Osobiście obrzydliwa to jest dla mnie odrastająca szczecina. Trzeba mieć w głowie nasrane żeby włosy uważać za piętno.

Gość zuchwala dziura
nieogolone to jak malpa? nie widzisz,ze piszac takie rzeczy sama uwazasz sie za malpe tyle,ze golona? :D

Czlowiek pochodzi od prymatów, to nie podlega dyskusji, jednakze kobieta nie musi podkreslac tego pokrewienstwa owolsieniem na ciele, i tyle na temat :D

Hahaa Najlepsza jest pani, która pisze, że opala sobie włosy na ręce nad kuchenka gazową :)

Gość kobiety to same sie
lubia wpedzac w doly,jak bedzie moda na lyse,gladkie glowy to tez sie beda depilowaly a te co sie niednadza sterroryzowac beda wyzywac od malp.

Gość d.wood
a po cholere mam sie depilowac skoro moje wloski sa prawie niewidoczne?? Zeby pozniej miec twarde i musiec powtarzac zabieg codziennie?? Niektore z was maja krzywo pod sufitem i tyle

Gość ghofjgbkf
ja gole pachy, cipke i lydki. nie gole rak ani ud bo tam wlosy mi sie wytarly i prawie ich nie ma, jest lekki meszek

Gość a ja myslalam ze rak sie nie
goli i sie smialam, wloski prawie nie widoczne nie gole po co zeby miec pozniej duzy krzak:D reszte gole

trudno, zebym w miejscu publicznym obcej kobiecie zwracala na to uwage, jednak było to dla mnie odpychające zwrócić uwagę lub zapytać mogę kogos bliskiego - no ale tu nie muszę i nie wypada mi chociaż moja szwagierka potrafi mieć taki tupet, że zwraca uwagę ludziom że sie spocili - wspólczuję tym co na nią trafiają