Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wurnaalezla

sernik! pomocy

Polecane posty

Gość wurnaalezla

dziewczyny bo oszaleje, wchodze na neta biore przepis na serkik,na zdjeciach super ciezki, mokry a jak ja pieke zgodnie z przepisem to cholera wychodzi mi taka mokra gąbka ani to zwarte ani nie przypomina sernika taka ciapa gabkowata.pomocy co moge z nim zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
prosze was pomóżcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączka
A jakiego używasz sera? Może za krótko ubijasz pianę z białek? Ciężko jest popsuć sernik, może napisz jak robisz masę, krok po kroku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sir Nick
to weź przepis od babci :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poczekaj aż przestygnie
i będzie ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
u upu up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
mieszam wszystko procz bialek, bialka ubijam na sztywna piane i lacze . nie wiem czemu tqak mi wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nic nie widzęęęę
:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
to jest po prostu gąbka. nie wiem czy włożyć do piekarnika jeszcze czy zostawic az wystygnie .w piekarniku siedzial 1h i 20 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
kiedys slyszalam ze nie dodaje sie tyle bialek co żółtek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączka
Ja miksuję jajka, żółtka i cukier z cukrem waniliowym tak aż zrobi się z tego podwójna masa, tzn podwoi swoją objętość ;)Później ser, budyń i olej, na końcu mleko, masa jest dość rzadka. Piekę w 150st, godzinę. No to nie wiem co Ci nie wychodzi, jeśli robisz tak samo ;) A jaki kupujesz ser? bo ja ten prasowany i wychodzi zawsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączka
No to jeśli nie jest przypalony, to wstaw go do rozgrzanego piekarnika na 180 albo 200st na 10/15min. Ja robię z 7 jajek, mam zawwsze tyle samo białek co żółtek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
ser taki z pudelka sernikowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
wynioslam go na balkon....a wiecie co jest naśmieszniejsze? że piekę ciasta i tory na zamowienia a sernik ni ch* mi nie wyjdzie mozen kilka razy wyszedl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
sernik jest najlepszy na 2 dzień - na poczatku zawsze jest taki miękki. Musi ostygnąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
mogę ci podać mój sprawdzony przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo sie nie daje sera
z tych pudelek i wiaderek. tylko przemielony twarog . a te to juz sa takie.... zbyt lekkie by sernik mogl wyjsc ciezki. kiedys kazdy sernik byl ciezki ,bo kazdy musial sam mielic ser,nie bylo gotowych pseudo-twarogow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjj
w sumie to ja też zawsze robię ze zwykłego twarogu i sama mielę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
kurde a wiecie ze ostatnio robilam z sera mielonego w domu i wyszedl mi ciezki wilgotny typu krakowskiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masz przyczyne gabeczki
wurnaalezla ser taki z pudelka sernikowy ­ ser w wiaderju jest jak serek homo mozna robic z tego sernik na zimno ­ jaks ie ktos upiera to i tradycyjny sernik mozna upiec ale wtedy zeby kosystencja po wystygnieciu trzymala sie tzw kupy, nalezy do serniczka dodac maselko :) ot cala tajemnica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
i nie dowiem się czy po wystygnieciu bylby zwarty i gotowy do spożycia poniewaz rodzinka juz caly zjadla nawet okruszek nie zostal:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to co za sernik pieczesz?ja piekę często i jeszcze nigdy kłopotów z sernikiem nie miałem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wurnaalezla
przeczytaj wszystkie posty:) taka miekka gąbka wyszla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×