Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _córeczka Kochana_

Wejdzcie kobietki mamusie obecne i przyszłe

Polecane posty

Gość _córeczka Kochana_

czy wy też tak okropnie się bałyście że stracicie ciążę? :(

Tak. Chyba każda się bała. Nie zamartwiaj się, głowa do góry :)

Gość Bałam się
najbardziej do połowy ciąży zwłaszcza, że krwawiłam kilka razy.

Gość _córeczka Kochana_
tylko u mnie chyba jest to już choroba:( boję się że szyjki już nie mam. . Byłam w środę u gin i szyjka miała 4.9cm a Ja I Tak się boję! Boję się że mam skurcze i ich nie rozpoznaje! Piszą laski że ból miesiączkowy jest niebezpieczny tzn co dokładnie boli ? Jestem już w 25 tc. Każdego dnia boję się że trafie do szpitala Ja jestem chyba Nienormalna:(

Gość ja też się boje !!
witaj w klubie ! jestem w 20 tc i boje się tez nie mam szyjki mam wzdęcia a wydaje mi sie ze brzuch mi się stawia, mam wydzieline myśle ze to wody płodowe mi się sączą a jak się wypróżniam to przy parciu boje się ze czop śluzowy mi odejdzie :( zwariować można. uspokoje się jak będę w 32tc pierwszy trymestr mimo zagrożeń jakoś przeszłam bez histerii a teraz :(

Gość _córeczka Kochana_
to widzę że mamy identycznie:( Ja wiem że to źle nawet gin mi powiedziała że tak sama sobie wkrecam i żebym sobie nie wmówiła . . . :( coś mnie zakłuje lub brzuch zaboli to już myślę o szpitalu:(

Gość ja też się boje !!
tyle,że mam naprawdę skróconą szyjkę i krążek i moje obawy sa uzasadnione ale te czopy śluzowe i pękanie pęcherzy płodowych to wiem ze przesadzam ale jednak :( jeszcze na kafeterii się tyle czyta o poronieniach czy martwych porodach i schizuje na maksa

Gość _córeczka Kochana_
up

Gość _córeczka Kochana_
Ja też to Czytałam ale skończyłam bo niepotrzebnie się nakręcałam jeszcze bardziej:( No moja szyjka miała 4.9cm :( a Ja się boję że jej już nie mam. Leze Ciągle bo jak chodzę dużo to sobie wmawiam że brzuch będzie bolał i jak się kładę to czekam kiedy zacznie! Naprawdę:(

Gość _córeczka Kochana_
up

Gość natmik
kochana bądz dobrej myśli:* chyba dla każdej mamy jej dziecko to cud:)

Gość _córeczka Kochana_
wiem że muszę być dobrej myśli ale Wykończe się:( to jest bardzo wyczekiwany Skarb .

Gość natmik
nie martw się, zamartwiając się tylko sobie szkodzisz. odgoń czarne myśli. Moja mama do 4 miesiąca ciązy miała takie krwotoki, że jej tato miski podstawiał bali się że poroni. lekarze przeprowadzali z nią rozmowy przygotowawcze dotyczące utraty ciązy i co? jestem na świecie:) sama 6 miesiecy temu rodziłam córecze która też dla mnie jest cudem:) po tak strasznym i traumatycznym porodzie z którego wyszłam ledwo żywa, a moja córeczka pełna sił i okaz zdrowia to cud że nic jej się nie stało. nie dopuszczaj złych myśli - bęzie dobrze:*

Gość _córeczka Kochana_
może któras mi powie coś o tym bolu jak na miesiączke? Co wtedy boli?

ja miałam takie bóle w dole brzuche jak na okres ale mój gin powiedział że to macica się powiększa i tak to czuje

Gość _córeczka Kochana_
a w którym tyg byłaś jesteś? A No spe bierzesz?

ja nic nie brałam. Najpierw miałam tak od 4tc do 10, a po tem tak od 20 do 25tc

Gość będę mama po raz 1
U mnie bóle jak na miesiączkę na późniejszym etapie oznaczały skracanie się szyjki. Ogólnie bóle brzucha mialam dosłownie przez cała ciążę!!!!!!!!!!! Twardnial mi od 21 tc ( nawet 3 razy w szpitalu byłam :D ), kłucia i ciąniecia ... ehhh i do tego jeszcze bóle w pachwinach - okropność. Oczywiście też sie bałam. Lekarka mnie uspokajała, ze bóle po bokach, w pachwinach i czasem w krzyżach to bóle spowodowane rozciąganiem sie więzadeł. Wcześniej, tak do ok. 15 tc teżmialam bóle miesiaczkowe - ale wtedy to mowiłą ze to wina rozciagajacej sie macicy. Miałam też takie bóle, kurde ... nie wiem, jak to określić, macicy, jak siusialam i przyciskalam brzuch czułam ogromny dyskomfort ( wcześniej taki sam ból mialam przy zapaleniu przydatków po łyżeczkowaniu martwej ciąży). Oczywiscie tez sie schizowałam :) Od 34 tc zaczęło robić sie rozwarcie, lekarka kazała prowadzić 'oszczedny tryb zycia' no to leżałam i męża odseparowałam od siebie. Dzis mam termin i nic. W piątek na ktg nie było żadnych skurczy a rozwarcie bez zmian. Śmieje się, że najpierw luteina potem oksytocyna czy jak to tam :) Nie martwcie sie dziewczyny! Niewiele mozecie zrobić oprocz doraźnie no-spy i magnezu w duuuuuuuuuzych dawkach. A te stresy nie sa obojetne, wiec postarajcie sie zrelaksowac, bo dziecko naprawde wszystko wyczuwa. Zrobcie to jak nie dla siebie to dla malenstwa. Moja siostra ur. 2 dzieci - nei wiem, czy to przypadek czy nie - ale z 1 dzieckiem była całkiem spokojna, nie miala zadnych stresów - no i dziecko jest spokojne, odwazne i inteligentne. A z drugim- miala b.duzo stresów w życiu hmmm prywatnym nazwijmy to i dzieciak jest placzliwy i b.strachliwy - i to od niemowlaka jest widać

Gość _córeczka Kochana_
No Ja dziś zaczęłam 25 tc modlę się żeby wytrzymać chociaż do 32 tc:( tylko nie wiem już jak to zrobić:( jak pokonać ten pier stres:(

Gość _córeczka Kochana_
No Kurcze mi w środę mówiła że szyjka ma 4.9 cm nawet duphaston kazała odstawić ale Ja nie chce. A może te bóle sa przez ten stres? A bole po bokach brzucha to normalne?

Gość ja też się boje !!
będę mamą dzięki wielkie za te słowa :) mam te bóle przy sikaniu co opisywałaś takie skurczowe jak kolka to wyglada ,lekarz nie umiał sie do tego odnieść dzięki tobie wiem,że bedzie dobrze

Gość _córeczka Kochana_
. Up

Gość alemama
córeczko na kiedy masz termin ? ja na 19 maj ty chyba podobnie????

Gość _córeczka Kochana_
to mamy bardzoo podobnie:) 20 maj. Ale modlę się żeby chociaż do kwietnia wytrzymać. Jak się czujesz? Synek czy córeczka?

Gość alemama
nie stresuj się!!! nie czytaj tyle "nakręcających"stronek internetowych!!! ja 5 lat temu w 1-wszej ciąży też miałam taki stres ciągle że poronię chociaż ciążą przebiegała ok!i dobrze ,że nie miałam internetu bo też bym się nakręcała przy każdym bólu czytając rózne strony:( a teraz też mam różne bóle ale wiem że to normalne więc nic nie czytam i się nie nakręcam że coś złego się dzieje! głowa do góry!!!:)

Gość alemama
mam już synka i teraz 2-gi w drodze:)

Gość abcdefghkobieta
bałam się i to nie bez powodu, bo moja ciąża była zagrożona, jedyne co mogłam to leżeć plackiem przez pierwsze 6 miesięcy, później już bylo dużo lepiej i moje obawy też były mniejsze :)

Gość alemama
mnie ciągle też coś boli"jak na okres"ale wiem że dzidzius teraz będzie szybko rósł i wszystko tam sie rozciąga i naciąga i ztąd to wszystko:) ,więc się nie stresuję tym bardziej że wesoło fika w brzuszku;) rozumiem cię! i twój strach!tez tak miałam w pierwszej ciąży bo nasze myślenie jest takie jak boli=dzieje się coś złego:(ale tu akurat to jest normalne-tak ma być!

Gość _córeczka Kochana_
Ja wiem że stres to najgorsze co może być ale Ja już nie wiem jak go wyeliminować :( to jest silniejsze ode mnie:(

Gość lubieJapka
autorko doskonale cię rozumiem i lżej jakoś jak zobaczyłam twój post,że nie jestem jedyna.Co prawda ja już mam dziecko zdrowiuśkie 2 letnie ale co ja przechodziłam w ciąży to jakiś koszmar!brzuch bardzo mi się stawiał i twardniał jakoś już od 25tyg,ja czytałam,że to bardzo źle i prawie robiłam w majty ze strachu,choć na wizyty chodziłam prywatnie co 3 tyg!każda wizyta z usg,potem szyjka bardzo mi się skróciła do 1cm!a potem już nic,zaczęło się rozwarcie jakoś w 7 miesiącu!luuudzie,ja codziennie płakałam i modliłam się by moja córeczka dotrwała ze mną.Na szczęscie wszystko się udało i w 38,5 tyg miałam cc:).Na drugą ciąże już nigdy się nie zdecyduję bo nie dam rady tego znowu przechodzić.Bądź silna i dużo się módl,mnie to pomagało bardzo.