Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onabezradnanaallegro

dlaczego takie postąpienie na allegro???

Polecane posty

Cześć. Chciałam Was prosić o pomoc. Wystawiłam sobie przedmiot na licytację bez ceny minimalnej, od złotówki. Jest to moja pierwsza licytacja i niezbyt się jeszcze we wszystkim orientuję. Przeczytałam o zasadach postąpienia, rozumiem, co to jest, jednak nie rozumiem po co? Czy ktoś może się orientuje? Jeśli ktoś dał 220 zł, to dlaczego cena nie miałaby wzrosnąć do 220 zł, tylko o tyle ile wynika z postąpienia? Przecież to niekorzystne dla sprzedającego. Czy ktoś mi to wytłumaczy? Pozdrawiam

Gość kociara1
Posłuchaj. Wystawiasz od ceny 1 zł, na 10 dni, np. I licytuje 10 osób i kazda obstawia mozliwie dla sibie najwieksza kwote i yen kto da najwiecej ten wygrywa. Nie rozumiem o co ci chodzi. Napisz jeszcze raz dokładnie.

Tak to rozumiem, tylko nie wiem, dlaczego, jeśli ktoś da powiedzmy max. 220, to cena nie skoczy np. z 110 na 220, tylko na 112,50? Czemu postąpienie o 2, 50, a nie o 110?

chodzi jej o to chyba ze np ja daje za bluzke 70 zl ...ktos daje 90...to tej bluzki nie kupuje za 90 tylko za to ile w tych dniach zdarzyl wylicytowac...no i idzie to mozolnie po 1 zl...i np konczy sie licytacja jest np 22 zl i za te 22 zl idzie bluzka mimo ze ktos bylby w stanie dac za nia 90..czy tak?

Dokładnie :) Miauczydelko wiesz może po co to jest wprowadzone?

nie wiem...kiedys sie tez dziwilam..ja jak chce wygrac licytacje to daje zawsze wysoka kwote ale przed samym jej koncem

Gość malywietnamczyk
poooka ciiipoke to ci wytlumacze

Gość Defanila
allegro. pl/listing/user.php?us_id=23567849 moje aukcje.

Gość kociara1
No nie wiem. Tak sobie ktos wymyslił. Dziwna licytacja. Jak np cos kupowałam i chciałam to wygrac to ostawiałam kwote maksymalną jaka bym dała za ten przedmiot ale nie byłam pewna czy to wygram. Bez sensu troche ale cóz :)

Gość malywietnamczyk
No właśnie:( Skoro ktoś chce dać za mój przedmiot 220, to dlaczego Allegro daje cenę np. 112,50? Dziwne to jest...

Gość malachinka
bracie matka sie upila ojciec ja gwalci a ty piszesz durnoty

Gość julka19x
jak wystawiasz towar za 1zl a mi na nim zalezy i moge dac do 220zł, ale tylko mi zalezy a nikt inny tego za darmo by nie chcial to powiedz czemu ja mam zaplacic 220zł a nie 1zł? Nie za dobrze bys miala?Po twojemu patrząc to zalicytuje minuyte przed końcem i dam 1zl bo widze ze caly tydzien nikt sie nie zainteresowal to pewnie ja wygram.A moze nie wygram bo ktos dał 2zł. Tez nie zarobisz.