Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polariska21

40tydzien

Polecane posty

Gość Polariska21

Witam was kobietki. Wlasnie mija moj termin porodu. Co 30min mam dziwne pobolewania w krzyzach i podbrzuszu. Czy to moga byc symptomy zblizajacej sie akcji porodowej?

Gość milusiaaaaaaaaaa
raczej tak,powodzenia,oby szybciutko poszło:)

Gość mieci kupa
tak

Gość milusiaaaaaaaaaa
agusia ,ty z głową coś masz ,czy naćpałaś się za bardzo?

Gość Polariska21
Chcialabym miec to juz za soba:) moja bratowa urodzila tydzien temu sliczna corusie wazaca 3.760 urodzila 3dni przed terminem. Zazdroszcze jej bo malenka maja juz w domu a ja czekam jak na szpilkach i nie moge sie doczekac

Gość Polariska21
Komus palma udeza do glowy... Ekhm

Gość Polariska21
Chcialabym miec to juz za soba:) moja bratowa urodzila tydzien temu sliczna corusie wazaca 3.760 urodzila 3dni przed terminem. Zazdroszcze jej bo malenka maja juz w domu a ja czekam jak na szpilkach i nie moge sie doczekac

Gość eeeeeeeeeeeech
ja tak miałam

Gość Polariska21
Bol jest narazie znosny. Az boje sie pomyslec co bedzie za kilka godzin... Bo z tych przepowiadajacych wynika ze czekaja mnie bole krzyzowe...

Gość ta agusia
to pieprzona staraczka bo swoich obelg na clostiberze nie napisała a tam gdzie są ciężarne sie aktywnie udziela... Autorko POWODZENIA !! jak co 30 min to akcja porodowa się zaczyna

Gość Polariska21
Dzieki:) mi tez nie bylo latwo zajsc w ciaze staralismy sie o malenstwo okolo roku... To nie bylo wcale takie hop siup... Tak samo moj brat z bratowa wiele miesiecy chodzili zawiedzeni... Az tu nagle okazalo sie ze obie jestesmy w ciazy i roznica wynosi zaledwie jakis tydzien... ;)

Gość bede mama po raz 1
Zazdroszcze Ci autorko. Ja miałam termin na 03 02 i nic-pare przepowiadajacych. Wkurzajace to czekanie,bo nigdy nie wiesz kiedy:-( już bym wolała być po,bo ta bezczynność mnie dobija.

Gość Polariska21
Źnakomicie Cie rozumiem... Tez mam dosc czekania... I najwazniejsze ze malenstwo chcialabym miec juz przy sobie:) mama nadzieje ze sie juz rozkreci na dobre a nie ze jeszcze minie:/

Gość Polariska21
Stala sie rzecz ktora przewidywalam:( bole zanikly... Ja chce juz urodzic... Ciezko mi sie chodzi, bola mnie pachwiny, w nocy nie spie, pali mnie zgaga... Mam juz dosc... Pozatym mala chce juz miec przy sobie! Tez tak mialyscie?

Gość Mysiek patysiek
ja tez urodziłam 8 dni po terminie i myślałam że oszaleję..ale nie ze względu na samą mnie tylko rodzine i znajomych ktorzy ciągle pytali i dzwonili czy to już :) i powiem Ci że prawie do końca nie miałam objawów porodu....2 dni przed zaczęły boleć plecy

Gość kjhgthjk
żeby szybciej urodzić położne polecają wiesiołka i herbate z liści malin:D smacznego.

Gość Polariska21
Ooo masakra! Z rodzina to faktycznie ja tez ciagle slysze... Urodzilas,na co czekasz, i co rodzisz,no nic Cie nie bierze i tak w kolko...

Gość olka K...a
coprawda rodzilam 5 lat temu i w 39 tygodniu, przez zapalnowana cc, ale mimo wszystko myslalam,ze sie nie doczekam na synka, juz chcialam go miec, juz juz juz, tez miw szystko dokuczalo, nie moglam spac, itp itd, no ale nadszedl czas i na porod, pozniej wylam po nocach po co mi to bylo :):) tak wiec odpoczywajcie ile sie da, bo potem bedziecie tesknic za spokojem, ps co nie oznacza, ze macierzynstwo nie jest najpiekniejsze na swiecie :) ja wlasnie w 38 mialam jakby juz akcje porodowa, balam sie, wymiotowalam, biegunka, skurcze co chwile, prze kilka godzin, ale ustaly, balam sie bo mialam juz zaplanowana cc, nie moglam rodzic naturalnie, balam sie ,ze urodze bez cc,

Gość Mysiek patysiek
moja teściowa nawet - tak na marginesie bardzo rozsądna i fajna kobieta - nawet powiedziała że ktoś na mnie urok rzucił bo nie mogę urodzić hahahaha.... a ja urodzilam równe 9 mcy od dnia zmajstrowania dziecka :)

Gość za 3 tyg porod
jak bedziesz dała rade to napisz pozniej jak ci poszło:)) ja dzis 37+3 narazie boli mnie tylko krocze, tak jakby mnie ktos skopał, ledwo chodze , co jakis czas kłuje mnie w podbrzuszu, ale nie odmierzam czasu:) jeszce sie nawet nie spakowałam, kolezanka juz miesiac przed czekała z walizka:)) wolałabym po terminie urodzic niz zeby mnie tak z nagła gdzies chyciło, jeszce tyle spraw do załatwienia....:))

Gość Polariska21
Noi dalej nic:( jak dlugo jeszcze? :/ siusiam chyba po 100razy dziennie... A mala wierci sie niemilosiernie

Gość marcowa mama
Ja mam termin dokładnie za miesiąc, na 5.03 :) zazdroszczę Ci, że jesteś bliska rozpakowania ;P życzę powodzenia! chciałabym mieć to już za sobą :(

Gość Polariska21
A ja dalej nie urodzilam ehh :/ dzis bylam na KTG i USG z Niunka wszystko wporzadku i odeslali mnie do chalupy:( ... Smialismy dzisiaj ze cora czeka na wyplate tatusia co sie bedzie przed rodzic hehe:P

Gość A ja z siostrą rodzę w maju :D
Polariska to nieźle się u Ciebie trafiło :)! Bo ja z siostrą rodzimy w maju :D - a dokładnie między nami jest 9 dni różnicy - siostra 13 maja, a ja 22 maja :D. I dodam że to dla naszych rodziców pierwsze wnuki :).

Witam wszystkie czekające mamusie. Ja też czekam, jutro zaczynam 40 tydzień. termin mam na 8(usg) z Om na 11 lutego. Byłam we wtorek na wizycie u lekarza, skurcze przepowiadające są, ale szyjka zamknięta, krótka, ale zamknięta. Na 16 jestem umówiona na wywoływanie. Staram się nie stresować, ale weź i się nie stresuj, kiedy tak bardzo się już chce żeby niunia była z nami cała i zdrowa.