Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam nicka, mam 21 lat :)

Praca w UK...

Polecane posty

Gość gość
A ja po roku od przyjazdu mam 2.380£ i w tym roku distanę podwyżkę. Co do Anglików to żaden szanujący się Anglik nie podejmie pracy za mniej niż 3.500£ - zwłaszcza jeżeli mieszka w drogim mieście jakim jest np Londym. Na prowincji Anglicy zarabiają od 3.000£ wzwyż i to bez wyższego wykształcenia.

Gość gość
Co za bzdury piszecie to az glowa mala, na poczatek 1300 to i tak dobrze bedzie, a jak znajdziesz cos stalego z umowa o prace to jiz w ogole caluj buty bo tutaj to wszedzie agencje i smieciowe umowy

Gość gość
20:46 dziś źle się chyba czujesz, bzdury wypisujesz, jasne ze lokalsi też biorą pracę poniżej 3k. 20:49 dziś hm a ja nie pamiętam, kiedy ostanio mialam umowę zero godzin/śmieciową w UK - chyba 8 lat temu ... obecnie mam stałą umowę 35 godzin tygodniowo gwaratowane

Gość gość
Czyli potwierzasz ze jestes z nim dla kasy :D sam pokój w ukto dzis ceny min 800-1000f wiec dziadowałabys sama za 1300f :D a tak musisz dawac mu tyłka zeby cie nie rzucił

Gość gość
Tak tanio jak jest w PL to nigdzie nie ma. Dlatego polaczki nie muszą zarabiać tak jak na zachodzie, bo mają pensje dostosowane do cen! I dobrze im tak.

Gość gość
Pokoj 800 :D ty cwelu UK widziales na google maps i tv :D

Gość gość
Pudło. To ceny sa dostosowane do zarobkow w PL. Dom nowy 120m2 z dzialka 1000m2 koszt 550tys zł, w uk £550tys (2.5 mln zł), jeszcze jakies pytania?

Gość gość
9 35 Co ty p********z, że W Polsce wszystko jest tanie. Dom za polmiliona złoty przy zapłacie 1500 zł. Chyba pisowski trollu odbiło.

Gość gość
gość wczoraj A ja po roku od przyjazdu mam 2.380£ i w tym roku distanę podwyżkę. Co do Anglików to żaden szanujący się Anglik nie podejmie pracy za mniej niż 3.500£ - zwłaszcza jeżeli mieszka w drogim mieście jakim jest np Londym. Na prowincji Anglicy zarabiają od 3.000£ wzwyż i to bez wyższego wykształcenia. X BZDURY! BZDURY! BZDURY! Brytyjczycy pracuja WSZĘDZIE!!!!!! W każdej branży, od kucharzy, krlnerów, barmanów, budowlańców, sprzedawców, itd. I często jest to minimalna (czyli jakieś £1200). Życie w UK jest drogie jak cholera i ludzie aby się utrzymać pracuja wszędzie!

Gość gość
Obok mnie mieszka Pakistańczyk - mówi z fatalnym paki akcentem i zarabia 3.200£/mc a jest tylko magazynierem w firmie, która sprzedaje części do komputerów. Więc da się? Oczywiście. Trzeba tylko chcieć.

Gość gość
Dokładnie, Brytyjczycy pracują wszędzie. Nie róbcie z nich jakiś bogów łoł i przestańcie pisać bzdury ;) każdy kto mieszka w UK wyczuje kłamstwo bo wie jaka jest rzeczywistość.

Gość gość
gość dziś taa na pewno tyle zarabia :D:D:D musialby wyrabiac 300godzin miesiecznie w co nie wierze bo ciapate to lenie:D tak sie sklada ze pracowalem w uk jako magazynier i mialem 1450f max 1600f z nadgodzinami. Klamstwo zdemaskowane.

Gość gość
Pokój za 800-1000? :D :D A Ty wiesz, ze Uk to nie tylko Londyn?? najwyrzaniej nie ... UK to spore pantwo, jest w nim wiee miast duzych I malych, miasteczek itd. zarabiac dobrze mozna nie tlyko w Londynie. tu, gdzie mieszkam - nie jestem osoba ktora pisala o mezu co ma 1800 - wynajem MIESZKANIA fajnego, sporego bo 2 bed 60m kw, JEDEN KUREK W LAZIENCE :P okna otwierajace sie DO WEWNATRZ ;) itd. to koszt 800 funtow - za CALE MIESZKANIE. plus council tax jakos 160/mies. to jest miasto ponad 300 tys mieszkancow. mozna? mozna. UK to nie tylko wielki zatloczony mega drogi Londyn. Zatem sobie oblicz, nawet osoba ktora jest singlem, wynajmie sobie tu mieszkanie sama - a tu 1bed spoko flat to jakos nawet i za 550 f /mies sie znajdzie - a ta osoba zarabia np 1200 f netto (czyli calkiem malo), to I tak sobie sama poradzi. SAMA. pa! :)

Gość gość
3.200£/mc w uk to ma tylko dyrektor magazynu a nie magazynu de/bilu :D x "Dom za polmiliona złoty przy zapłacie 1500 zł. " x Ty masz 1500zl w pl? :D ja mam o wiele wiecej :D wszyscy moi znajomi pokonczyli studia i maja min 4000zl . Niektorzy ponad 10k (dentystka) lub niecale 9tys zl (programista php/java). Nieudaczniku za 1500zl , zarabiales tyle bo miales dwoje w podstawowce i biles kolegow:D

Gość gość
Podsumowując: Pl to trzeci świat jeżeli chodzi o zarobki. I to się jeszcze długo nie zmieni.

Gość gość
^^ Nie zarobki sie licza a co zostalo po wydatkach. W uk nie zostaje nic :D w pl kilka tysiakow co miesiac odkladam :classic_cool: zycie w pl jest tanie i zywnosc 10x lepsza. Dzis jadlem wedzonego wegorza z kartfofelkami i sosem koperkowym za 13.50zl. Gdzie w uk zjesz cos takiego za 3 funty? NO SLUCHAM :D;):D🖐️

Gość gość
gość dziś Dokladnie. W PL za 4000zl zyje sie lepiej niz za 1000f w uk :classic_cool:

Gość gość
do 17:01 analogicznie do tych 3 złotych a 3 gbp i jedzenie na mieście ... czy za 10 złotych kupisz 1 kg wolowiny i do tego na przykład dobry zytni chleb? bo w UK za 10 gbp tak :) NO SŁUCHAM :P

Gość gość
No, ale w PL jest jednak najtaniej. Można żyć za bezdurno bo mamy ceny dopasowane do zarobków. Nie rozumiem po co ludzie wyjeżdżają jak w PL wszystko jest na wyciągnięcie ręki a ludzie są przecież tacy szczerze oddani i pomocni czego nie uświadczysz na zachodzie. Polak Polakowi pomoże bezinteresowniea na zachodzie to lipa.

Gość gość
Teraz już się nie opłaca pracować w UK, bo tam płacą mniej niż w PL (wziąwszy pod uwagę ceny). Nie jedźcie tam!

Gość gość
Nie ma w uk rozrywek. Wszyscy sa tam fałszywi i mówia codziennie ze sa great, koorfa rozpeerdala mnie to zakłamanie. W PL jest normalnie kto cos umie ten wraca i zyje taniej. I setki rozrywek. Jak się cieszę że już tam nie mieszkam w tym muzułmanskim kalifacie.

Gość gość
Mieszkam w Szkocji, kocham to miejsce, tu sie czuję w domu, a do Polski latam tlyko ze względu na rodziców. pozdrawiam z pięknej czystej północy ! (Inverness)

Gość gość
Szkocja czyli angielskie zad***e :D cos w stylu jak podlaskie w Polsce. Tez piekne ale w szkocji psy doopami szczekaja, brak rozrywek i bieda:D i do tego zje/bana angielska deszczowa pogoda:D

Gość gość
Bo tam cwelu wiekszosc jest szczesliwa dlatego jest "great". A dla takiego nedznego polaczka to jest ciezkie do zrozumienia bo zawsze w plu zyl w chujni i za granica mu nie wyszlo dlatego mysli ze to niemozliwe i zaklamane. Probuje sie tez tu cwel mscic od lat :D a ja mam beke z pajaca. Kocham Cie UK

Gość gość
W Pl są miliony nędzarzy, którzy ledwo wiążą koniec z końcem. Dlatego jest tak tanio żeby im starczyło na chleb ale na masło już nie zawsze. Ale mają tanio bo by zdechli z głodu gdyby im przyszło płacić normalne ceny przy ich gooownianych zarobkach.

Gość gość
My polacy w pl też się cieszymy, że cię już tu nie ma. Miejsce polskiego wola roboczego jest w obszczanym flacie bez tynku w uk. I tam ma ryć za bezdurno.

Gość gość
W Szkocji bieda?? hahahahaahahah

Gość gość
bawia mnie te opisy ze ci angielscy milionerzy sa happy bo duzo zrabaja i dlatego wiecznie usmiechnieci :) Znam wiele polek co wrecz pieje jaka to anglia jest cudowna a anglicy wspanialy jednak co roku z podkulonym ogonem wracaja o tej parszywej polski na wakacje ktorej niecierpia i do tego polskiego polactwa to jest wlasnie cala kwintesencja flaszywosci tego durnego kraju. Pozory obrazanie wlasnego narodu zachwyt nad anglikami a jak co do czego to wracaja z podkulonym ogonem do polskich dentystow lekarzy i znajomych.

Gość gość
Ni cóż....jak na razie to w UK można zarobić majątek a w PL dalej bida z nędzą. Te polskie wszarze muszą przecież coś żryć i dlatego w PL jest taniocha. Kaszanka i suchy chleb. To ekskluzywne menu dla polactwa z pogranicza narzecza z dorzecza.

Gość gość
Jaki majatek w uk zarobisz bałwanie? :D Hahahaha :D wiesz ile tam zycie kosztuje i wynajem? :D majatki to sie robi w PL dzis. UK jest dla emigracyjnych parówek co rzucali w podstawówke kamieniami i wagarowali. Tak tak, dobrze was znam cwele i mariolki co w pobliskim lasku popalały szlugi na duzej przerwie. Takie miernoty w pierwszej kolejnosci uciekly z kraju jak szczury :D