Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarezerwowane!

Babcia nienawidzi wnuczki

Polecane posty

Gość zarezerwowane!

Witam! Sprawa wygląda tak: nie utrzymujemy kontaktów w z rodzicami męża, historia dość długa, ale tak dla jasności to np dlatego, że na wiadomość o ciąży usłyszałam od mamy męża, iż ma nadzieję, że poronię, bo po rozwodzie jej syn - mój mąż - nie będzie musiał płacić alimentów. Ale nie tu problem... Nie wiem, jak to po prostu wytłumaczyć dziecku? Córcia ma 5 lat, chodzi do przedszkola i pyta, czemu wszystkie dzieci mają 2 babcie. Oczywiście jej nie powiem: a bo babcia życzyła Ci śmierci i nie chce Cie widzieć. Wiem też, że cokolwiek jej nie odpowiem, to ona to zrozumie, że jest niechciana, że jest gorsza. W końcu do wszystkich dzieci babcie chodzą, bawią się z nimi, a ona tej drugiej babci nawet nie miała okazji poznać. Miał ktoś taką sytuację?

Gość mamaaaaaaaaa33
ja mam moze nie taka sama ale podobą sytuacje moja tesciowa widziala wnuczke tylko raz w zyciu nie utrzymujemy z nia kontaktkow i moja corka wie ze ma tylko 1 babcie nie musialam nic tłumaczyc na dniu babci była tylko babcia choc jest jesze 1 dziedek- tesciu który utrzymywal z nami kontakty i były one bardzo dobre ale od jakiegos czasu -prawie rok sa one sporadyczne corka wie ze ma 1 dziadka ale on nie przyjezdza bo jest zajety i tak poprostu jest a o druga babcie nie pyta -moze dlatego ze ma niecale 4 latka i jeszcze nie do oknca wszsytko rozumie choc na dniu babci w przedkoszlu dzici mialy po 2 babcie i 2 dziadkow a ona miala tylko 1 babcie poprostu poweidz corce ze ona ma tylko 1 babcie i juz-nie kazde dziecko ma 2 a jak dorosnie to kiedys jej wytłumaczysz

Gość tyhhrhthrh
mam podona sytaucja-poprostu tesciowie maja 'na miejscu' syna i jego dzieci a my 20km od nich widzimy ich 3 razy do roku.Przyjdzie koza do woza :)