Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPYTA:)

Czy we wszystkich PRZEDSZKOLACH: 4-5 LATKI mają LEŻAKOWANIE?

Polecane posty

jak to jest?

Gość bed of roses
w przedszkolu mojego dziecka tylko 3 latki maja lezakowanie po obiedzie i to tez tylko te dzieci, co chca spac czy odpoczywac-moje nie spi i w tym czasie siedzi sobie i rysuje albo oglada ksiazeczki w starszych grupach lezakowania nie ma, ale jesli jakies dziecko chce sobie polezac to ma taka mozliwosc-jest wydzielona osobna sala na ten czas dla takich dzieci

Chodzi mi o przedszkola PAŃSTWOWE;)

A czy Twoje dziecko chodzi do państwowego przedszkola?

Gość ostatnia dlatego, ze
tak, bo to jest odgórnie ustalone

Gość olk
U mojego syna nie było ,chodził do państwowego przedszkola .

Gość bed of roses
tak, do panstwowego:)

Gość u nas jest ale...
u nas jest tylko w grupie 3-4 latków i ja mam z tym problem bo u nas dziecko musi lezec nie moze sie bawic nie moze nawet siedziec na tym lezaczku tylko musi lezeć przez to moje dziecko nie chce chodzic do przedszkola i codziennie rano jest tragedia

Gość u nas jest ale...
macie szczescie ze wasze dzieci jak nie chca to nie musza spac i moga co innego w tym czasie robic u nas nie ma nawet mozliwosci pojscia do inenj grupy na tą 1 godzine juz mi rece opadają i nie iwem jak przekonac małą

Dla nas to jest porażka z tym leżakowaniem zwłaszcza, że teraz w okresie zimowym dzieci WCALE nie wychodzą na spacery w przedszkolu:O Pani tłumaczy to faktem, że inni rodzice nie życzą sobie rzekomo spacerów, bo dzieci chorują?:O Jestem w szoku, bo to właśnie od siedzenia cały dzień w domu można być chorym... Dzieci normalnie mają godzinę leżakowania i w efekcie moje dziecko chodzi spać o godzinie 22.30:O Ma 4,5 roku:O Ręce można załamać:O

A co to znaczy: odgórnie ustalone? Skoro w jednych przedszkolach jest leżakowanie a w innych nie ma?

Gość u nas jest ale...
mamaPYTA:) -dokładnie jak u nas mala chodzila zawsze spac 19-20 i rano budzila sie wyspana a przez to lezakowanie chodzi pozniej i rano nie mozna jej dobudzic, wstaje zła rozdrażniona nie chce spac w przedkszolu ale wiadomo przez godizne lezenie chcac nie chcac usnie z nudow

I jak sobie radzicie z tym? Bo ja mam po prostu serdecznie dość:( Przecież to nienormalne, że leżakowanie mają tak duże dzieci:O

Gość miałam podobnie ..
tylko 3 latki

Widzę, że mało kto ma taki problem jak ja. Zazdroszczę;)

.

Gość Pani A po 2 poronieniach
u nas żłobek a potem 3latki - 4latki juz nie. Moja ma za chwile 4ur. i jest w 3latkach a juz ma klopot z zasnieiem w dzien.

Mój syn nie spał w dzień od czasu, gdy skończył 2 lata. Właściwie to nie znam żadnego dziecka w wieku 4 lat, które spałoby w dzień dlatego jest to dla mnie zupełnie niezrozumiałe, że jest leżakowanie dla tak dużych dzieci w przedszkolu:O A czy Wasze dzieci wychodzą codziennie na spacer w przedszkolu?

U nas to jest jak błędne koło, bo mały wstaje o 6 i idzie do przedszkola, a skoro zasypia o 22.30, to naturalne jest, że kimnie się w tym przedszkolu tę godzinkę i tak w kółko:O Jedynie w sobotę i niedzielę idzie w miarę spać, bo potrafi zasnąć już o 20.30-21.00, ale tygodniu jest porażka z tym jego niespaniem tak długo:(

Gość fcgcghgvh
U nas też jest jeszcze leżakowanie w 4latkach. Podobno większość dzieci zasypia, moja akurat nie śpi ale leżeć muszą wszyscy więc bawi się pluszakiem albo przegląda jakąś książeczke w tym czasie.

Zupełnie nie mam pomysłu co z tym zrobić by chodził spać tak późno wieczorem:O Może Wy macie?