Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jokasta83

Zdrowie

Polecane posty

Gość Jokasta83

Zamierzam zmienić ośrodek zdrowia, tylko nie wiem jak do tego się zabrać. Tzn. czy najpierw wypisać się ze starego, czy najpierw iść do tego do którego chcę należeć i zapytać czy są tam wolne miejsca? Jak wygląda ta procedura? Pomóżcie.

Gość Jokasta83
up

Gość Jokasta83
Tomek, tyle to wiem geniuszu. Pytałam jak wygląda procedura, a nie czy mam to załatwić przez telefon :D

Gość Jokasta83
Uściślę może. Chodzi mi o to, czy kartę zdrowia stary ośrodek sam przekaże nowemu ośrodkowi, czy jak to wygląda. Bo tyle, że w nowym ośrodku mam wypełnić deklarację, to wiem, ale co z moimi dokumentami ze starego ośrodka.

Gość 2as3des4on
z osrodkami to jest tak, ze kazdy ma wlasne zasady, wiec najlepiej pytac u zrodla ...

Gość sajonara
zazwyczaj jest tak, że idziesz składasz deklarację, że nie chcesz już leczyć się w starym ośrodku i zabierasz kartę choroby do nowego ośrodka. nowy ośrodek ma zawsze miejsce, bo za tym idą pieniądze, które będzie miał od NFZ

Gość Jokasta83
sajonara - dobrze zrozumiałam że w starym ośrodku mam złożyć deklarację, że nie chcę tam już przynależeć? O tym to nie wiedziałam. Z tego co gdzieś wyczytałam, to nie trzeba podawać przyczyny rezygnacji.