Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcóweczka11!;)

powinnam sie bac?

Polecane posty

Gość marcóweczka11!;)

Witam. Dzis koncze 35tc. Od kilku dni mam bardzo duzo bialego gestego sluzu. Jest taki lepki i troche galaretowaty ale czystobialy. Do tego od ok 3 dni strasznie boli mnie krzyż. Wczoraj na zakupach strasznie zaczął boleć mnie brzuch. Tak że aż nie mogłam ustac na nogach. Jak usiadłam mi chwilę posiedzialam to trochę przeszło ale nie do końca. Dziś trochę mnie boli brzuch z prawej strony i krzyż. Do tego od wczoraj nie czuje ruchów malenstwa. U lekarza byłam tydzien temu to było ok. Następną wizyte mam dopiero za dwa tygodnie. Powinnam sie martwić czy takie coś jest normalne? To moja pierwsza ciaza więc wszystko mnie martwi.

Gość Ojcowski Park Narodowy
brykaj do lekarza ale JUŻ

Gość do lekarza i to natychmiast!
nie czujesz ruchów i siedzisz tak spokojnie na kafe?:O

Gość Ojcowski Park Narodowy
na oddział, niech ci zrobia KTG co najmniej

Gość Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
zamiast pytac na forum jedz do lekarza skoro nie czujesz ruchów!!!!!

Ten śluz to może być czop śluzowy, pojawia się przed porodem, co nie znaczy, że zaraz będziesz rodzić, śluz przepowiada poród, mi odeszedł tydzień przed porodem, aczkolwiek i tak miała cesarkę. Niepokojące jest to, że ruchów nie czujesz, idź do lekarza

Gość Niebieska Malwina
dzieciak może zaczyna schodzić w dół, stąd bóle. Niepokojące mogą byc ruchy..to znaczy ich brak. Połóż się na jednym boku, uspokój, ruchy powinny do pół godziny się pojawić, jeśli nie zmień bok i znowu poczekaj. Jak nie to do szpitala..... Mnie lekarz po 35 tc kazał mierzyć ciśnienie co 3 dni, zwracać uwagę na ruchy i krwawienia....i odejście wód, oczywiscie.

Gość marcóweczka11!;)
No myślałam nad tym. Tylko że już raz tak miałam że nie czułam ruchów. Pojechałam do lekarza zrobił mi usg, powiedział że wszystko jest w porzadku tylko że mała Poprostu jest bardzo spokojna i nie wierci sie tylko rusza na tyle delikatnie że ja tego nie czuje. Mówił że mam tak nie panikowac bo dziecko jest małe i spokojne więc nie wszystko muszę czuć.

Gość marcóweczka11!;)
Ale z tego co wiem to czop nie jest biały tylko zabarwiony krwią. A to jest bialutkie dosłownie jak mleko.

Gość natmik
to czemu nie lecisz do szpitala zeby ci ktg zrobili???????????a jak cos sie stało, a ty tak sobie spokojnie siedzisz? mojej koleżanki dzidziuś w 39 tygodniu sie pępowiną udusił:( nie czuła ruchów poszła do szpitala i załamanie:( dziecko juz nie żyło

Gość lidia29
Marcóweczka propnuję odocząć i zjeść czekoladę lub batonika to pobudzi maleństwo,co do czopu białego to też taki miałam to jest przepowiadający jak i te bóle ale z tym mozesz chodzić nawet trzy tygodnie lub może zacząć się lada dzień kazdy organizm jest inny,ja 3 ciąże urodziłam 38tyg.

Gość marcóweczka11!;)
No ja jakoś od dawna czuje że urodze przed terminem. Nie wiem czemu. Czyli to możliwe że ten czop jest czysto białą gęsta wydzielina i nie ma żadnego różowego czy brązowego zabarwienia?