Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze_michal_moze_nie

czy mozliwe jest dostac sie na pielegniarstwo/medycyne jesli teraz zaczne...

Polecane posty

...sie uczyc? chemia i biologia. jestem strasznie do tylu. jest realne ze do maja sie naucze wsytarczajaco duzo, by zaliczyc?

Gość ZALEZY GDZIEEE
np. na PUM na pielęgniarstwo idzie strasznie mało osób - rok temu nie mieli jak zrobić jednej grupy więc przyjmują każdego a zdawać trzeba tylko jeden przedmiot z chem/biol/fiz a na medycyne nie masz szans.

PUM? gdzie to jest??? i wystarczyla albo chemia albo biologia??? bo normalnie trzeba te 2 miec.... a na medycyne czemu nie? :)

a szczecin widze :) ja jestem z trojmiasta

Gość ZALEZY GDZIEEE
no cóż muszę cię rozczarować ale pielęgniarstwa nie ma na uniwersytecie gdańskim :P a na medycyne żeby się dostać trzeba mieć np. w Poznaniu od 90% wzwyż zarówno z chemi jak i z bio :) mało prawdopodobne aby Ci się udało gdziekolwiek dostać bo medycyna jest masakrycznie oblegana.

na akademii medycznej jest pielegniarstwo (gdansk wrzeszcz) czyli w szczecinie latwo ??? bo tutaj gorzej.... wiem wiem z ta medycyna zartowalem ;) na kazdym trzeba miec ponad 90%? moze sa miasta gdzie mniej??? a na pewno jest taKA oblegana? i powiedz jeszcze wszystko co wiesz o tym pielegniarstwie jakie trzeba miec wyniki itd dzieki

Na medycynę we Wro trzeba zdawać jeszcze fizykę podstawową. A w Krk chyba do wyboru matma lub fizyka podstawowa... Poza tym na medycynę trzeba mieć 90%+ ze wszystkiego albo dużo kasy na niestacjonarne ;]

a co z pielegniarswem? da rade sie nauczyc chemii i biologii do maja?........... jakies rady?....

Gość ZALEZY GDZIEEE
wydaje mi się , że wszędzie na pielęgniarstwo bardzo łatwo się dostać, bo ludzie nie chcą iść (w sumie ciężki kierunek ale ja chyba dam radę :P) medycyna wszędzie jest oblegana - nie ma zmiłuj dostają się tylko najlepsi. Wiem, że "najłatwiej" dostać się na medycynę w Olsztynie a to dlatego, że jest "nowa" i mało osób tam zdaje ale trzeba zdawać 3przedmioty na rozszerzeniu do wyboru z mat/fiz/biol/chem. Ale i tak mówiąc szczerze nie dasz rady na ŻADNĄ medycynę - to nierealne zwłaszcza, że dopiero teraz planujesz się uczyć. A odnośnie wyników z pielęgniarstwa w % nie wiem dokładnie :(

a tak mniej wiecej ile trzeba % zaliczyc? i powiedz, czy liczy sie z normalnej chem i biol czy z rozszerzonej na piel...???

nie wiem, zależy od człowieka. Ja na próbnej maturze z chemii miałam 30%, zaczęłam się uczyć jakoś po Bożym narodzeniu i na tej rozszerzonej miałam 90%. Z biologii się prawie nie uczyłam, coś tam tylko poczytałam w wolnym czasie i porozwiązywałam parę zadań, ale ja lubię biologię i nigdy nie miałam z nią problemu.

Gość ZALEZY GDZIEEE
myślę, że na pielęgniarstwo dasz radę mieć te 60% i myślę że to wystarczy ale nie dam sobie głowy uciąć :)

Gość muneca001
Wystarczy sprawdzić progi punktowe, w Gdańsku próg wynosił 74,4, to wychodzi po 37,2 na jeden przedmiot na rozszerzeniu. Podstawę liczą inaczej. To bardzo mało jak dla mnie... "no cóż muszę cię rozczarować ale pielęgniarstwa nie ma na uniwersytecie gdańskim " Hahahaha :D Nie wiem dlaczego, strasznie mnie to rozbawiło :D

co???? 37 % ?????? niemozliwe...

Gość muneca001
Dlaczego nie :) ? Dwa lata temu jak składałam papiery to było tylko po 30 na przedmiot :)

up up up :)