Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katowiczanka&

abonament tv po co ?

Polecane posty

Gość katowiczanka&

Musimy płacić podwójnie? dlaczego? skoro płace Polsat cyfrowy? 65 zł

wywal tv i oszczędź sobie na projektor i jakies super kino domowe. Raz ze jakosc lepsza dwa ze nic nie placisz trzy- nie masz tv smietnika w domu i nie zasmiecasz sobie mozgu.

Gość abonament rtv
jest to opłata za POSIADANIE odbiornika, wprowadzona za czasów komuny. Nie wszyscy płacą ten "podatek". Wystarczy wyrejestrować odbiornik na poczcie

Gość jeśli masz zarejestrowany
odbiornik na poczcie, to musisz płącić. Aby nie płacić, musisz go wyrejestrować

Gość
Wyrejestruj i po kłopocie................. Zresztą za co tu płacić ? ...............Za kupę seriali dla ludzi o poziomie pływaka żółtobrzeszka...............? TV nic ciekawego dziś sobą nie reprezentuje, zero programów edukacyjnych, zaśmieca mózg serialami poniżej poziomu......albo powtórkami......

Gość paola*
za głupa robicie ludzi ? "Wystarczy wyrejestrować odbiornik na poczcie" jak to tak ?przecież to chyba nie mozliwe

Gość saew221
Wyrzuć przez okno TV

Gość
Jeżeli piszesz " chyba", to widać że nie wiedziałąś o tym..... Nikt tu nikogo a głupa nie robi, za głupa to robi Was rząd, każąc płacić za to gówno...........

Gość bedwyn
Telewizja publiczna powinna byc kodowana i wtedy osoby chcące ją oglądać, płaciłyby abonament. Pewnie zamknęliby ją po miesiącu. :o Nie widzę powodu, abym mialam z moich pieniędzy wspierać prezesów, dziennikarzy i innych tej maści kolesiów. Co innego radio - tam faktycznie są sensowne programy wyrózniające jedynke i dwójkę z komercyjnego chłamu.

Gość paola*
Oczywistym jest że zgodnie z prawem wyrejestrować odbiornik można tylko wtedy kiedy faktycznie nie mamy takiego urządzenia w domu. - Wyrejestrowania odbiorników rtv, abonent dokonuje na własną odpowiedzialność. W przypadku stwierdzenia używania niezarejestrowanego odbiornika radiofonicznego lub telewizyjnego pobiera się opłatę w wysokości stanowiącej trzydziestokrotność opłaty abonamentowej obowiązującej w dniu stwierdzenia używania niezarejestrowanego odbiornika - mówi Faktowi Borowski

Gość zxcvzcvzvcz
Przecież Donek swojego czasu apelował żebyście nie płacili :classic_cool: Czy coś się zmieniło? :)

I jak sprawdzą, że go masz? Dopóki nie wprowadzą jakiegoś przepisu, że masz obowiązek wpuścić kontrolerów to nie ma się czego bać, bo obecnie co najwyżej możesz ich wpuścić, ale nie masz obowiązku i nie maja prawa wejśc do mieszkania bez zgody.

Gość dla mnie też nie jest to
normalne bo płacę za kablówkę (ktora też płaci abonament) plus abonament rtv :( Próbowałam przez rok nie płacić abonamentu to mnie namierzyli i przywalili karę i odsetki :(

paola to przecież wszystko wiadomo dziewczynko:) tyle, że jak wyrejestrujesz, to ci nic nie naliczają a domniemywać sobie jedynie mogą czy masz faktycznie telewizor w domu

gorsza sprawa, że ludzie w swojej głupocie nie wyrejestrowali odbiorników i przestali płacić i ci mają po dupie po 5 latach przychodzi do zapłacenia 1700 zł z odsetkami i nie ma zmiłuj skarbówka potrąca jak nie zapłacisz i jak masz dług to również musisz najpierw zapłacić, żeby wyrejestrować ale jak już wyrejestrujesz to mogą ci skoczyć

Gość jklkl;kl;kl
ja tv nie ogladam od lat, nie mam tv w pokoju nawet, rodzice mają w swoich i oglądają, jakbym sama mieszkala to bym bez żalu wypieprzyla wszystkie odbiorniki tv, wyrejestrowala na poczcie jak ktos wyzej napisal, niech przychodzą i sprawdzają, ze ja na prawde nie mam telewizora, na kompie tez nie oglądam tv. bo az rzygac sie chce jak sie czyta ile te kurwy z tv zarabiają... ale jak ktos ma tv w domu i ogląda to niestety musi placic...