Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M_ola

Ospa party? ABSURD?!!!

Polecane posty

Gość Izabelka......... ...
też uważam, że to absurd. specjalnie zarażac dziecko choroba.

Gość izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie poszłabym specjalnie zarazic dziecka , ale tekst ze jedyna profilaktyka jest szczepionka mnie rozwalił, gówniana szczepionka która nie działa a jesli zadziała , to po paru latach ten zaszczepiony dzieciak zachoruje jako dorosły albo jako kobieta w ciazy i bedzie płacz. Juz chyba lepsze te party niz szczepionka :o

Potem trafiają dzieciaki z powikłaniami do lekarza ;/ tyle pożytku z tego.

Gość knajamsnss
absurd

Gość lpydre
"Ospa Party stała się parę lat temu bardzo popularna w Stanach Zjednoczonych." Szczepienie na ospe w Stanach jest obowiązkowe wiec niby w jakim celu rodzice prowadza na takie przyjecia swoje dzieci. O ile pamietam szczepi sie przed pojsciem do szkoly czyli jezt to 4 lub 5 rok zycia.

Gość O-La
ja niw eim kto wymyśla takie rzeczy ;/ przerażające

Gość etwetw
hmm moim zdaniem jak mamy czas chorowac(np mama nie pracuje) to lepiej przejsc te dziadostwa. bo potem ruszymy do pracy a dziecko zachoruje tak, ze nawet babcia wymięknie.

Gość etwetw
ja bym tego nie robila, ale nie potepiam ich

Gość . Mama dwójki
Dawniej to było ardzo popularne. Zadzwoniła ciotka że jej dzieci chore i tata nas zawiózł. 2 tygodnie później cała nasza trójka była obsypana krostami.

Gość mamunia dagmarkaa
Ja swoje dziecko raz w miesiącu prowadzę na oddział chorób zakaźnych Szpitala Wojewódzkiego w Zgierzu. Tak jak koleżanka wyżej napisała - lepiej, żeby mały wychorował się póki nie poszedł do przedszkola, bo potem ja nie będę miała czasu na takie bzdury jak siedzenie z nim w domu i podawanie antybiotyków czy maści.

Gość co się dzieje z kobietami?
W stanach już od kilku lat szczepienie na ospę nie jest obowiązkowe, a w zasadzie w ogóle nie ma go w kalendarzu szczepień. Wynika to z tego,że liczba zachorowań na ospę była u nich bardzo mała, a powikłania były częściej po szczepieniach niż w przypadku osób które się nie zaszczepiły. Jak szczepienia były w podstawowym programie to obejmowały dzieci powyżej 2lat i dorosłych poniżej bodajże 65lat. Dzieci z chorobami autoimmunologicznymi nie były szczepione. Co do ospa party-też uważam,że to nieodpowiedzialne postępowanie.

Gość trytrsgsrtf
a szczepionka chroni przez całe zycie przed ospą>?nie. To lepiej niech choruje w 5 niz w 50 to wtedy jest wieksza bieda niz w wieku przedkoslzznym.