Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekin 95

kim jest dla mnie i jaki stopień pokrewieństwa ???

Polecane posty

Gość rekin 95

moja ciocia (siostra rodzona mojego taty ) jest jego babcią kim on jest dla mnie ???

Gość chyba to brzmi tak
ty jestes jego wujek :classic_cool:

Gość chyba to brzmi tak
bo z jego mamusia zes jes rodzenstwo cioteczne :classic_cool:

Gość hhjjiijj
nie jest kuzynem, bo jest o pokolenie starszy ciocią lub wujkiem w zależności od płci

Gość rekin 95
jego tata jest siostrzeńcem mojego taty (czyli synem cioci ) a to jest wnuczek tej cioci więc kim dla mnie jest i czy to bliski stopień pokrewieństwa (które to pokolenie jak to obliczyć )

No to przecież Ci napisałam i nawet rozrysowałam schemat. Jesteś jego wujkiem drugiej lini. Zaraz to jeszcze sprawdzę, ale wujkiem na pewno.

Gość abcdefghkobieta
To dziecko Twojego brata ciotecznego, czyli dla niego jesteś ciocią.

Gość rekin 95
spoko a może ktoś mi powiedzieć które to pokolenie bardzo bym chciała to wiedzieć

Gość rekin 95
aż piątego nie za daleko troszkę nie znam się na ty i dlatego chcę mieć pewność bardzo ważna sprawa i dlatego tak dopytuję :P

Stopnie pokrewieństwa liczy się ilością urodzeń. W linii prostej są zstępni (dzieci, wnuki) i wstępni (rodzice, dziadkowie). W linii bocznej, jedziesz w bok. Rodzeństwo jest dla siebie krewnymi drugiego stopnia w linii bocznej, bo urodzenie jednego dziecka i urodzenie drugiego dziecka, daje właśnie drugi stopień w linii bocznej. A w niniejszym wypadku stopnie wyglądają tak: Ty do ojca (krewni pierwszego stopnia w linii prostej), ojciec do dziadków (krewni drugiego stopnia w linii prostej), dziadkowie do cioci /siostry ojca/ (krewni trzeciego stopnia, ale już w linii bocznej), siostra ojca do swojego dziecka (krewni czwartego stopnia w linii bocznej), to dziecko do Ciebie, to już kolejne urodzenie (czyli krewni piątego stopnia w linii bocznej). Możecie wziąć ślub :)

Gość rekin 95
aaaaaa ale faza :P dzięki bardzo :D bardzo mi to pomogło i poprawiło humor :D dzięki wielkie :)