Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwiędły tulipan..

moja mama utrzymuje już 14 lat ojca nieroba- czy to normalne?

Polecane posty

Gość zwiędły tulipan..

W skrócie: Ojciec tyran domowy, nie pracujący już ok 14 lat, wiecznie czepiający się i i awanturujący o byle co, w domu przemoc głównie psychiczna ale i fizyczna również. tak było przez wiele lat. Mama i nasza trójka rodzenstwa. Nie odeszła od niego. Dzis jesteśmy dorośli, mamy własne rodziny a mama nadal tkwi z tym pasożytem. sama ma stałą, stabilna i dobrze płatna prace. Dla nas bardzo dobra, pomaga, troszczy sie itp można rzec anioł nie człowiek, ale...no własnie czy znowu taki z niej anioł skoro nie odeszła od niego i nieumożliwiła nam spędzenia dzieciństwa w spokoju a nie w takim stresie ze skutkami którego borykam się do dnia dzisiejszego. Mama nie odeszła bo jak sama mówi" a gdzie miałam iść?" albo " nikt mi nie chciał pomoc ani rodzice ani teście bo nie chcieli żebysmy sie rozwiedli bo wstyd ludzi, co sąsiedzi pomyślą, a teście dodatkowo zapewne obawiali sie ze zwali im sie na głowe i wprowadzi sie do nich. Pomagali finansowo ale pomóc się rozweiść to już nie, milczeli na ten temat. Mama zwala na nich, ale czy sama tez nie jest winna? Dumam i rozmyślam nad tym dzień w dzień... Nie wiem jak jej pomoc... i jak sobie pomóc

Gość ewertrtty
widocznie go kocha, nic ci do tego, poza tym- to twoj ojciec

Gość zwiędły tulipan..
kochać? za co? za to że ją bił?

Gość nienawidze takich typów
wieesz co ja tego nie rozumiem, jako dziecko,gdyby moj ojciec bił albo czerpał kasę z mamy to bym go za-je-ba-ła no chyba,że byłby chory ciężko skoro ma dobrze płatną pracę to niech wynajmie sobie coś gdzieś albo wygoni gnojka na ulice, z czego on bedzie płacił rachunki? je-bać facetów pasożytów i leni :O

Gość meramon
weź ją do siebie

Gość polsko afrykańska
moja ciotka utrzymuje nieroba darmozjada i to młodszego od siebie o jakies 20 lat mniejwięcej.obleśnego i wiecznie spoconego też nie wiem jak jej przemówis do rozsądku jest zaślepiona brak słów

Gość polsko afrykańska
niewiem co o tym myslec żeby chociaz ją szanował

Gość jestes złą córką nie pomagasz
bez sensu,zrob cos z tym ojcem, pomoz matce!

Gość zwiędły tulipan
up

Jest to typowy syndrom sztokholmski, Twoja mama uzależniła się od oprawcy. Musiałaby chodzić na wizyty do psychologa i przejść długie leczenie. Bardzo ciężko niestety coś tu zrobić.

Gość zwiędły tulipan
syndrom sztokholmski? nie słyszałam o czymś takim..hm.. Czyli co - do psychologa ją? A nie za późno już jest?

Gość gość
Tak jak bym czytała swoją historię, też nie rozumiem mamy, pytałam się jej dlaczego nie odeszła, powiedziała, że go kocha i taka gadka, ja go nienawidzę, jak tylko ukończyłam pełnoletniość uciekłam z tego cyrku