Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cicha_desperacja

Jak otworzyć się na ludzi- na przyjaciela?

Polecane posty

Nie cierpię siebie za to iż nie potrafię ufać ludziom. Boje się ich za to że zdradzają, zostawiają, zapominają. Mowa tu o przyjaźni. Moja wypaliła się w momencie kiedy jej najbardziej potrzebowałam. Kiedy mój świat rozpadał się na kawałeczki przyjaciel mnie zostawił. Jak więc mam na nowo zaufać... Myślę że mam jeszcze jednego przyjaciela. Znam tę dziewczynę od 9 lat jednak wszystko skrzętnie przed nią ukrywam bo boję się powtórki z rozrywki. Czuje jednak że dłużej jej nie mogę okłamywać co do pewnych aspektów z mego życia. Musze jej powiedzieć o paru rzeczach ale się boje.... Po prostu boje. Nie chce aby tez ona mnie zastawiła znów z tym problemem bo pomyśli że jej nie ufam. Bo poczuje się urażona że w czasie naszej znajomości jej tez nie zaufałam.... (znałam ją już wtedy z pięć lat kiedy wszystkie złe rzeczy zaczęły się u mnie dziać) (znam ją od podstawówki) Jak więc jej wszystko wyjaśnić. Jak zaufać ludziom. Jak zdefiniować z nią przyjaźń. Jak ufać komuś gdy sobie się nie ufa. Potrzebuje was kafeterianie. Potrzebuje rozmowy. Przepraszam za chaotyczny zapis... ale od dłuższego czasu moje myśli się rozbiegają... nie radze sobie z nimi a boje się zwierzyć z nich ludziom aby poczuć się lepiej... Dusze więc wszystko w sobie

z zaufaniem to jest ogólnie kiepska sprawa, bo rzeczywiście mało komu można tak naprawdę zaufać. W moim życiu jest tylko jeden zaufany mi człowiek - mój mąż. Wydaje mi się, że najprościej byłoby to samo co napisałaś tutaj powiedzieć przyjaciółce, o której piszesz, widzisz ja Cię nie znam, al myślę, że zrozumiałam, więc ona na pewno Cię zrozumie. Warto mieć przyjaciela i warto powiedzieć mu to wszystko co chce się powiedzieć. Ale im dłużej będziesz się nad tym zastanawiać tym będzie się to wydawało trudniejsze, nie zwlekaj :)

Gość zaufaj mi Aniu:)
Ej... usunęłaś moje wpisy ;p A tak poważnie to masz na imię Ania? A co do tematu, to myślę, że jest taki typ ludzi, od których po prostu czuć że można im zaufać choć nawet w stosunku do nich można się przejechac... Pozostaje więc zawsze ryzyko z tym zaufaniem :)

Gość eskaa
zapytaj prof wisłocką ona jest dobra w tym