Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e-konto

naziemna TV CYFROWA- dekoder. podpowiecie PLISSSS:)?

Polecane posty

Gość e-konto

musze kupic dekoder aby ogladac naziemna tv cyfrowa. na allegro jest tyle tych urzadzen ze nie wiem ktore wybrac. podpowiedzcie mi- czy kazdy dekoder odbiera tyle samo programow? czy np te tansze mniej a drozsze wiecej? podoba mi sie taki krory wpina sie do TV z tylu i wcale go nie widac ale jest tani i nie wiem czy dobry. popdpowiedzcie cos...

Gość G.o.ś.ć
Ja nie muszę nic kupować, wyczytałam, że mogę odbierać program na dotychczasowych zasadach, bo mój operator o to zadbał. Wiem, że jest strona w internecie na ten temat, bo nie tylko mój operator zrobił wyjątek swoim klientom, ale wiele innych, bodajże "wectra" też i paru innych operatorów także. Najpierw dowiedz się, jak się sprawy mają u ciebie..

Gość sasanekk
możesz taki mały kupić zwróć uwage czy obsługuje mpeg4 to najistotniejszy parametr bo bez tego nie da się nic odebrać

Gość e-konto
u mnie to jest tak ze na jednym tv jest pakiet z orange a na drugim tylko standardowe programy (1,2, tv info, tvn, polsat, tv4, puls) i wlasnie do tego potrzebuje dokupic dekoder. nie chce laczyc tych tv bo w razie ogladania obydwu jednoczesnie trzeba ogladac to samo.

Gość G.o.ś.ć
Abonenci kablówki nie powinni obawiać się zmiany naziemnej emisji programów telewizyjnych z analogowej na cyfrową. Kablówki nie wyłączą sygnału analogowego, więc nie będzie potrzebna wymiana telewizora lub instalacja jakichkolwiek dodatkowych urządzeń czy dodatkowego dekodera. Operator po odebraniu cyfrowego sygnału telewizyjnego dokonuje jego konwersji (zamiany) na sygnał analogowy. Służą do tego specjalne urządzenia, działające na podobnej zasadzie jak dekodery do telewizorów, nieposiadających zdolności do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej. Zmieniony, analogowy sygnał, jest następnie transmitowany do mieszkań abonentów.

Gość e-konto
ale czy kazdy dekoder odbiera wszystkie programy czy to zalezy od dekodera (chodzi o to czy np kazdy bedzie mial "eska TV" czy jeden tak a inny nie)?

Gość e-konto
GOŚĆ u mnie to nie dziala tak jak napisalalm do jednego telewizora musze dokupic dekoder. chciala bym abyscie cos polecili.

Gość e-konto
ja nie mieszkam w bloku gdzie jest podciagnieta kablowka tylko w domu jednorodzinny, (jesli to ma znaczenie)

Gość grmr
moj nie odbiera ani atm ani eski ani 1,2 . gdzies dovzytalam sie ze to dlatego ze nie mam HD, mozliwe czy oszukali mnie w sklepie i nie mam mpeg4???

Gość e-konto
witek- dzieki za link ale mi jest dekoder potrzebny a nie antena:)

Gość dobrze że nie mam fejsa
obojętnie jaki kupisz dekoder tyle samo kanałów będziesz odbierać ważne żeby mieć porządną antenę

Ja kupiłem rodzicom Wiwa HD-90 Działa bardzo dobrze Zależy gdzie mieszkasz, jak niedaleko od nadajnika to nie będzie problemu z odbiorem i na każdej antenie odbierzesz, a w dużym mieście to nawet na widelcu Jak masz daleko do nadajnika to potrzebna dobra antena

Gość G.o.ś.ć
W handlu dostępnych jest coraz więcej dekoderów od najróżniejszych dostawców. Należy kupować wyłącznie dekodery zdolne do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej na terenie Polski, czyli w systemie DVB-T, MPEG-4. Warto zwrócić uwagę, czy dany dekoder będzie odbierał programy w wysokiej rozdzielczości (HD). Podczas zakupu prosimy zwrócić uwagę na źródło, z jakiego pochodzi urządzenie. Apelujemy o kupowanie jedynie sprzętu ze sprawdzonych, zaufanych źródeł, aby uniknąć nieuczciwych sprzedawców. Specjalne ostrzeżenia na ten temat zostały wydane przez Ministerstwo Infrastruktury. Zgodnie z obowiązującą ustawą o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej przedsiębiorca sprzedający odbiorniki cyfrowe może sprzedać taki, który nie spełnia wymagań technicznych do odbioru nadawanej na terenie Polski naziemnej telewizji cyfrowej jedynie, jeśli wyraźnie poinformuje o tym fakcie nabywcę. Musi to zrobić na piśmie, najpóźniej w chwili sprzedaży. Powinien też uzyskać od kupującego pisemne potwierdzenie zapoznania się z tą informacją. Dotyczy to również sprzedaży przez internet.

Gość G.o.ś.ć
Do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej oprócz dekodera niezbędna jest odpowiednia antena oraz właściwe połączenie, przy pomocy kabli, wszystkich urządzeń z telewizorem. UWAGA! Aby odbierać naziemną telewizję cyfrową trzeba zakupić dekoder DVB-T z MPEG-4. Przy zakupie dekodera trzeba sprawdzić, jakie gniazda wejściowe ma nasz telewizor i powiedzieć o tym sprzedawcy.

Gość e-konto
wydaje mi sie ze do najblizszego nadajnika mam okolo 25km lub blizej (mieszkam pod wawa i chyba tam jest najblizszy). ale to chyba antene podlacza sie ta ktora juz jest do tego kupionego dekodera- dodam ze w drugim TV u mnie w domu odbiera na tej antenie bardzo dobrze wiec. a TV do ktorego potrzebny jest dekoder nie jest starego typu jest to LCD tylko bez MPEG 4.

z dekoderem nie ma żadnej anteny! musisz mieć antene pokojową zeby odbierać kanały :O

Gość e-konto
antena musi byc w pokoju? a nie moze byc na zewnatrz? jak juz pisalam w moim drugim TV antena jest na zewnatrz i wszystko lux. z tym ze ten drugi tv ma juz wbudowamy mpeg4.

może być na zewnątrz :)

No to do tego nie potrzebujesz już anteny, wystarczy jedna. Dajesz rozgałęźnik i puszczasz kabel do drugiego TV.

Gość ggfhfhfhf
ale z tym widelcem to przesada. nawet w duzym miescie(sprawdzalem) na widelcu nic nie pojdzie(zabudowa blokowiska)

Antena do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej taka pokojowa niestety może nie do końca radzić sobie z odbiorem w dużych skupiskach miejskich - blokowiskach. Tak czy inaczej, gdybyś szukał anten wewnętrznych czy zewnętrznych, a także dekoderów - sprawdź na wasserman.pl

Gość gość
a ja Wam powiem, ze najrozsadniej jest się zdecydowac na swiatłowody. Wtedy w pakiecie macie i telewizje i internet, a moze nawet telefon. Zobaczcie sobie oferte: http://pxs.pl/ - naprawde warto!