Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Najnacałymświecie

Co dziś przygotowujecie na obiad?

Polecane posty

Gość pinacolada987539
Mielone z ziemniakami i buraczkami plus pomidorowa z wczoraj

Gość monika_7
zupa pomidorowa i nalesniki ze szpiankiem

Gość nie ciumkająca
pomidorowa z ryżem, schabowy, surówka z pora i ziemniaki

ja kupuje trzy sery biale (twarog), te w kostkach po 250 gr, przepuszczam je przez praske, mozna zmielic, ubijam piane z 3 bialek z cukrem, dodaje ja do sera, wlewam zoltka, dodaje maki, wyraciam delikatnie mase. forumuje paseczki i tne na ukos romby. Na patelni rozpuszczam maslo, dodaje bulki tartej z cynamonem. Kluski wrzucam na wrzatek az wyplyna, polewam maslem i posypuje cukrem.

:) sa bardzo dobre- ale 3 sery to masa klusek, ja z reguly nie gotuje zup wiec dlatego tak duzo robie klusek- to przepis na 4 talerze

na "oko"- tak aby mozna je uformowac. Na pewno wiecej niz szklanke, jak sie robi je za pierwszym razem lepiej wiecej jej sypac, beda bardziej "zbite" ale i tak dobre. Generalnie chodzi o to aby tej maki bylo jak najmniej, aby byly one delikatne, ale mi takie zaczely wychodzic gdzies po 5 razie. Na poczatku nie umialam ich nawet odkleic z talerza, dlatego proponuje sypac wiecej maki, a z czasem jak sie dojdzie do wprawy sypac jej mniej :)

dzieki, wyprobuje w przyszlym tygodniu jak kocura w domu nie bedzie:-) dla niego posilek bez miesa lub ryby to przekaska. za to kociaki sie uciesza.

Gość zupa:)
Ogórkowa na żeberkach:)

Gość pani_fiolek
ja dziś serwuje zapiekany schab ziemniaczki i ogóreczki konserwowe :)

Gość oreniaa
pomidorowa i kotlety + warzywa na patelnie

Gość malamilka
pelnoziarniste gofry z jablkami cynamonem i bita smietana, druga wersja bedzie z mleczna czekolada lindta i bita smietana :)

Widze ,ze po dwa dania robicie :) mi sie tak nie chce bawic na dwie osoby.Wczoraj byla zupa z kapusty dzis wypada zrobic ziemniaki ,ale z czym w lodowce mam buraczki,ogorki konserwowe,sledzie w smietanie,Do tego jakies miesko.Cos wymysle :P

skoro mowa o zupie z kapusty- nie wiem czy chodzi o kapusniak, ale ja robie taka kwasnice z zasmazka, bardzo kwasna(jak kto lubi) i mam przy okazji dwa dania, bo nie dodaje do niej ziemniakow, tylko gotuje je osobno, podmazam na patelni cebuje. Gdy ziemniaki sa juz prawie gotowe, sypie na na wode z tymi gotujacymi sie ziemniakami make aby sie uprazyla, odlewam wrzatek po kilku minutach, dodaje ta cebulke i ugniatam. Takie ziemniaki daje na polowe glebokiego talerza, na druga polowe leje kapusniak., Dzieki mace ziemniaki nie rozpuszczaja sie w zupie. Pycha

Gość Adamo...
dziś mam na obiad zupa: meksykańska a na drugie danie mam: Filet drobiowy po hawajsku ( zółty ser, ananas) ziemniaki, surówka z marchewki

Makaron z piersią kurczaka i szpinakiem :) Ja to bym nie dała rady zjeść dwudaniowego obiadu :P U mnie dwa dania są tylko w niedzielę a i tak jem rosół i tylko troszeczkę drugiego dania:P

uwielbiam szpinak :D od jakis 3 lat. ja go robie zapiekany z tortellini i beszamelem w piekarniku, wczesniej podsmazam go na masle z czoskiem :) chyba zrobie jutro

polędwiczki z ryżem, platkami migdałowymi na masle i ananasem, uwielbiamy takie jedzenie, raz w tygodniu musi być!

Gość zupa:)
U nas też zawsze jest 1 danie....nie mamy nawet kiedy jeść, heh:)

Gość enedułe rike fake
wciąż mam dylemat albo będę robić placki ziemniaczane, albo pierogi leniwe :)