Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokorokoko

Gdzie rodzić w Krakowie?

Polecane posty

Gość kokorokoko

Witam obecne i przyszłe mamy :) Temat dla Pań które rodziły w Krakowie. Jestem w 20 tc i mam jeszcze trochę czasu ale już powoli zaczynam sięrozglądać za szpitalem :) Czy możecie coś polecić? Którego raczej unikać?

Gość agula8
najlepiej rodzic tam gdzie pracuje Twój lekarz prowadzący o ile pracuje w jakims szpitalu krakowskim.Z mojego doswiadczenia wynika ze ważni sa ludzie a nie miejsca z przypadku porodu.Ja rodziłam raz w narutowiczu, raz na ujastku-ze swoim lekarze.Było ok.Dobre opinie ma też szpital Żeromskiego.

Gość dzollanan z podlasie3
ujastek

chyba zarujesz ze ujastek:\ , ja tam rodziłam i nigdy wiecej!!!! najgrsza opieka po porodzie , pielegniarki i polozne naburmuszone wiecznie , do mnie nawet polozna tuz po porodzie nie przyszla az do wypisu!! pytalam sie poloznej co przychodzila do dziewczyny obok czy mi pokaze jak karmic bo do mnie nikt nie przyszedl.. a pozatym nie slyszalyscie o tym jak tam noworodek spadl lekarzowi na podloge?? u mnie porod sie przedluzal dziecku tetno ze 150 spadl na 60 i polozna ze trudno trzeba czekac az sie rozwarcie zrobi, i czekalam a dziecko urodzilo sie sine i dziekuje Bogu ze nic mu sie nie stalo... odradzam ujastek wszystkim kobietom !! Z tego co wiem w zeromskim jest fajnie :)

Gość kokorokoko
jejku nie strasz z tym ujastkiem :( współczuje Ci słyszałam że ujastek to porażka ale o noworodku mnie zaskoczyłaś...

teraz kazdmu odradzam ujastek juz nie mowiac ze polozna przy porodzie darla ryja na mnie ze zle oddycham , zebym sie udpokoila i nie zachowywala jak histeryczka!! a aj co chwile tylko dopytywalam o to tetno to mnie opieprzyla ze cuduje, urodzialm jak mialam 19 lat moj maz poszedl zaniesc ubranka i takie tam inne i jak zostalam z nia sama powiedzila mi prosto w oczy "a kto Ci bedzie dziecko wychowywac? rodzice? czy oddasz?" a ja do niej ze sama i ze gowno jej do tego ..

Gość kokorokoko
skąd się biorą takie okropne baby?!! :/ ja bym to samo odpowiedziała albo jeszcze gorzej! :) Stara panna która nie ma nikogo kochającego obok siebie nie mówiąc o potomstwie :/ wrrrrrr

a zebys wiedziala!!! po porodzie zostalam jescze chwile sama na sali zeby kroplowka cala zeszla i przyszla sprzatczka zeby posprzatac to mowi do mnie ze chyba nie zaciekawie bylo a ja mowie ze z kkad Pani wie a ona ze ta Pani nie lubi mlodych dziewczyn bo rok wczesniej maz ja zostawil dla mlodej dziewczyny i co jakas mloda dziewczyna w ciazy tam przyjezdza to sie skarzy wlasnie na ta babe!! ale co ja mialam do tego ze ja maz zostawil to niewiem.. nie zaslugiwalam na takie traktowanie , powinnam byc traktowana jak kazda normalna rodzaca kobieta , naszczescie po porodzie nie musialam tej starej geby ogladac..

Gość ojtam ojtam
a moja lekarka pracuje na ujastku i wiele moich koleżanek tam rodziło - ja sama miałam cc i jak się ma swojego lekarza to jest super - bez problemu znieczulenie, wszyscy mili, grzeczni i opiekujący się - nie słyszałam złej opinii

wiadomo ze jak sie zaplaci to bedzie dobrze ale sa sytuacje w ktorych kogos na to nie stac albo woli zostawic pieniadze dziecku , wkoncu po cos ma sie ubezpieczenie , to nie prywatna klinika..

a duzo znajomych tylko jak zaplacilo to byli wszyscy mili .. tto chore dla mnie..

Gość kokorokoko
to jest właśnie chore że się ma ubezpieczenie a żeby coś załatwić trzeba płacić :/ Dzisiaj można KUPIĆ sobie miłą położną, fajnego gina do porodu, pojedyńczy pokój po porodzie :/ wkurwiające to jest!!!!!!!!!!

rodziłam w narutowiczu, nikomu nic nie płaciłam, nie miałam lekarza ani położnej z tego szpitala, warunki na porodówce ok, na poporodowym oddziale było zagęszczenie, w każdym pokoju dostawka, ale każdy pokój miał łazienkę, sam poród oceniam ok, rodziłam naturalnie- poród rodzinny, warunki dobre, pojedyncza sala z łazienką, od przyjazdu do szpitala do porodu spędziłam tam 8 godzin, położna zalatana, ale pomocna, super kobieta, lekarz ginekolog i neonatolog rzeczowy, nawet salowa była pomocna :) ja jestem z tych spokojnych pacjentek, która dopytuje o wszystko co robią- po co na co i dlaczego, ale ufam personelowi medycznemu, bo wychodzę z założenia ze wiedza lepiej niż ja, wcześniej chodziłam do szkoły rodzenia w narutowiczu wiec miałam blade pojęcie jak sobie samej pomóc i ułatwić poród, po porodzie musisz sobie radzić sama, bo mało personelu, ja akurat trafiłam na weekend wiec było go tragicznie mało, jak czegoś nie wiesz to musisz dopytać, bo nikt nie skacze wokół ciebie

Gość agula8
ja swojemu lekarzowi nic nie płaciłam dodatkowo za poród, chodziłam do niego przez 9 m-cy prywatnie i akurat trafiłam z porodem na jego dyżur-miałam szczęście.