Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfgqwert

czy trzeba do lekarza ?? proszę o porady!

Polecane posty

Gość asdfgqwert

cześć, pomóżcie.. moja 5mc córka wczoraj dostała gorączki, na wieczór temp wzrosła prawie do 40stopni! mała jest ospała i apatyczna dzisiaj także.. dałam jej na noc paracetamol w czopku, dzisiaj rano temp 37,5 stopnia, ale mała dalej markotna, poza tym mleko piła normalnie, nie ma innych objawów takich jak biegunka, wymioty czy wysypka.. czy to na ząbki podwyższona temp? Iść do lekarza, czy czekać 3 dni, a jak nie przejdzie to wtedy? Co radzicie?

Gość Przyjaciele żółtego smoka
nie idź, ale po prostu zadzwoń do swojego lekarza czy do przychodni po poradę..... ja przynajmniej tak bym zrobiła i na pewno w czasie gryp nie targałabym dziecka do lekarza....skoro stan wydaje Ci się stabiliny.

Gość asdfgqwert
oprócz gorączki mała tylko marudzi, zupki wczoraj nie chciała, ale mleko wypiła normalnie no i dużo śpi.. a podać jej coś na przeziębienie typu oscillococinum albo coś w tym rodzaju, jakiś nurofen?

Jak już spadła gorączka to nic przeciwgorączkowego nie podawaj (do 38,5), dawaj dużo pić - organizm pewnie walczy z jakąś infekcją. 40 stopni to za wysoka gorączka jak na zęby.