Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elleanna1090

płodność

Polecane posty

Gość elleanna1090

Witam, chciałabym podzielić się swoim spostrzeżeniem i porozmawiać na temat płodności. Zacznę od tego, że dziwi mnie, że tak dużo kobiet ma problemy z zajściem w ciąże, przecież za czasów naszych rodziców dzieci nie mieli tylko chorzy i samotni. A w naszych czasach - wszyscy się starają a nikt nie może. Ja mam wrażenie, że to wina antykoncepcji hormonalnej - nasze matki i babki nie miały całej rzeszy środków którymi mogły regulować płodność - my za to mamy - całą gamę począwszy od prezerwatyw skończywszy na podwiązywaniu jajowodów czy wkładaniu tzw spiral. Wszystko to fajnie wygląda bo nas nie ogranicza a przecież nasza wolność jest najważniejsza. Ludzie wybierają łatwe rozwiązania bo nie chce im się uczyć metody termicznej, objawowej czy jakiejkolwiek innej bo to wymaga dużo czasu, jest uciążliwe i wymaga okresów w których nie możemy pozwolić sobie na spontaniczność... Dlatego ja uważam, że winą za to, że kobiety nie zachodzą w ciążę trzeba przede wszystkim zrzucić na karb szeroko pojętej antykoncepcji. Interesuje mnie ten temat więc o nim pisze, a czy wy macie jakies spostrzeżenia w tym temacie?

Gość elleanna1090
I po prostu masz spóźnienia bocianie i dlatego nie do wszystkich trafiasz?