Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 farewell00

Oczyszczanie twarzy/por贸w u kosmetyczki - co poza wyciskaniem?

Polecane posty

Go艣膰 farewell00

Chodzi po prostu o oczyszczanie por贸w, usuwanie zask贸rnik贸w...by艂am kilka razy na tradycyjnym zabiegu wyciskania tego u kosmetyczki i nigdy nie by艂am do ko艅ca zadowolona, z r贸偶nych powod贸w...podobno takie mechaniczne usuwanie to ju偶 przesz艂o艣膰 i s膮 na kosmetycznym rynku bardziej cywilizowane metody oczyszczania twarzy? Ale jakie? Kwasy, peelingi...? Czy nie ma zmi艂uj 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fttrant
Kwasy. A potem kontynuuj w domu, oczywi艣cie s艂abszymi st臋偶eniami (polecam rzeczy z Biochemii Urody, Zr贸b sobie krem, z Mazide艂).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 farewell00
Ale jaki rodzaj tych kwas贸w..? I czy efekty sa widoczne po jednym zabiegu czy trzeba przej艣膰 jak膮艣 seri臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fttrant
Rodzaj dobrany do Twojej cery (jak masz naczynkow膮 to tylko migda艂owy wchodzi w gr臋, jak nie masz problem贸w z naczynkami to glikolowy, pirogronowy, mieszanka...). Efekty (uboczne te偶 ;) ) b臋d膮 ju偶 po jednym zabiegu, i jak b臋dziesz potem stosowa膰 odpowiedni膮 piel臋gnacj臋 (http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html ) to b臋d膮 si臋 艂adnie utrzymywa膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 farewell00
Ja si臋 w og贸le w tym nie orientuj臋 - kwasy, rodzaje.. musz臋 te informacje jako艣 przetrawi膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Berni8787
Naprawd臋 kwasy zlikwiduj膮 w膮gry? Nawet te, kt贸re maj膮 kilka milimetr贸w d艂ugo艣ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka123
Je艣li chodzi o oczyszczanie, to najlepsza jest mikrodermabrazja i kwasy. Chod藕 sk艂aniam si臋 ku temu drugiemu. Co do wyboru, najlepiej uda膰 si臋 na konsultacje do salonu kosmetycznego i poprosi膰 o dobranie odpowiedniego kwasu (na rynku jest ich obecnie ca艂a masa :D ) Jeden zabieg na pewno nie wystarczy. Co najmniej 3. I kuracja domowa kremem z kwasami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po to sa rekawiczki
Kwasy, owszem pomagaja ale nie na wiecznosc :) Dobre oczyszczanie u kosmetyczki, a jak skora dojdzie do siebie to mozna za miesiac kwasami-bardzo lagodny i skuteczny jest 35 Acelerator z Dermalogica,ale wiadomo ze kosmetyczka dobierze wlasciwy preparat do rodzaju skory. I radze omijac kosmetyczki ktore probuja zrobic kilka zabiegow w jednym, mnie taka mikrodermaabrazja polaczona z oczyszczaniem zalatwila twarz na zawsze. Natomiast prawidlowo wykonana dermaabrazja, ale jak sam zabieg, bez zadnych innych inwazyjnych ingerencji naprawde przynosi efekty. Ja 2 razy do roku oczyszczam cere u kosmetyczki, w domu wykonuje kuracje zelem z kwasem azelainowym co jakis czas (przez 2-3 tygodnie). Efekty sa,ale wiadomo ze wszystko trzeba powtarzac co jakis czas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po to sa rekawiczki
Ja lubie peeling kawitacyjny jako wstep do manulanego oczyszczanie - zdecydowanie pomaga i ulatwia zabieg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ula 30
na sta艂e nie zlikwiduj膮 w膮gr贸w ale zmniejsz膮 i cera jest 艣wie偶a ja robi艂am fotoodm艂adzanie laserem, drogo na ofercie cudo! cera si臋 rozja艣ni艂a, przebarwienia a zask贸rniki i w膮gry dalej s膮 aktywne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ula 30
uwa偶ajcie na mikrodermabrazj臋 zw艂aszcza jak jest cera naczynkowa, bo jeszcze bardziej te naczynka zaogni mnie namawia艂a, a wiem, 偶e to zabieg nie na moj膮 cer臋, a ona swoje...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka123
Moim zdaniem, ale to tylko moje zdanie, mikrodermabrazja mimo, 偶e jest ostatnio bardzo modna nie przynosi a偶 takich efekt贸w jak inne zabiegi. na rynku stale pojawiaj膮 si臋 nowe metody i tak na prawde ka偶dy salon kosmetyczny robi to po swojemu. Peeling kawitacyjny- tak! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jestem marchewk膮
bedziecie sobie kwasy walic na pysk, ale o zmienic diety to nie chcecie :///

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 porzeczka123
Dieta nie zawsze pomaga na takie problemy, niestety =.=

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuba bersik
Aktywny 偶el peelinguj膮cy pod prysznic HB - ale dla facet贸w. U mnie bez wi臋kszych problem贸w uda艂o si臋 oczy艣ci膰 i wyg艂adzi膰 sk贸r臋. W zasadzie trzeba powiedzie膰, 偶e wygl膮da ona ca艂kowicie inaczej, a przy okazji, kosmetyk nie zawiera konserwant贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 korrela
By艂am tydzie艅 temu w http://klinikaestetica.pl na peelingu kawitacyjnym + potem zrobili mi jeszcze og贸lnie oczyszczanie twarzy i powiem ci, ze sie nie poznalam po zabiegu. Jednak profesjonalna kosmetyczka i dobrze wykonane zabiegi to klucz do pi臋kna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basiamama23
Mo偶esz zdecydowa膰 si臋 jeszcze np. na peeling kawitacyjny lub mikrodermabrazj臋. S膮 to 艣wietne opcje i na pewno kt贸ra艣 Ci si臋 spodoba. Ceny s膮 r贸偶ne, zale偶y od gabinetu. Ja cz臋sto na peeling lub mikrodermabrazj臋 chodz臋 do scm estetic. Maj膮 jedne z najlepszych cen w krakowie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 merdinka
Szczerze to u kosmetyczki warto na taki zabieg si臋 wybra膰. Ostatnio oczyszczano mi twarz wodorowo metod膮 http://aquasure.com.pl/ czyli Aqua Sure H2 i jestem bardzo zadowolona z efektu. Sprawd藕cie sobie, bo nie drogo, a skutecznie coraz wiecej gabinetow sie w aqua sure h2 zaopatruje ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ka偶dy raz na jaki艣 czas powinien wybra膰 si臋 do kosmetyczki 偶eby oczy艣ci膰 cer臋. Ja mog臋 poleci膰 zabieg Geneo, kt贸ry u mnie sprawdza si臋 bardzo dobrze. Robi臋 go regularnie w Arte Clinic - maj膮 tam nowoczesny sprz臋t i do艣wiadczony personel. Zawsze wychodz臋 stamt膮d zadowolona. Cera po zabiegu jest 艣wie偶a i czuj臋 si臋 znacznie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mog臋 poleci膰 zabieg wodorowego oczyszczania sk贸ry, jest po nim taka wyg艂adzona i uj臋drniona :D robi艂am go w Krakowie w Instytucie Pi臋kna Bielenda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, jestem studentk膮 ostatniego roku kosmetologii. Do uko艅czenia swej pracy dyplomowej niezb臋dne s膮 mi wyniki bada艅 dotycz膮cych zwi膮zku stresu i innych czynnik贸w emocjonalnych, ze stanem sk贸ry. Zale偶y mi g艂贸wnie na dotarciu do os贸b borykaj膮cych si臋 z takimi schorzeniami jak: AZS, 艁ZS, 艂uszczyca, tr膮dzik r贸偶owaty, tr膮dzik pospolity, ale b臋d臋 wdzi臋czna za pomoc r贸wnie偶 osobom, kt贸rych te dolegliwo艣ci nie dotycz膮. Uprzejmie prosz臋 Panie w wieku 20-45 o wype艂nienie poni偶szej ankiety. https://www.survio.com/survey/d/D1M7Q9S9L1X5B2M7I Z g贸ry dzi臋kuj臋 za po艣wi臋cony czas. Pozdrawiam, Aleksandra G.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mexaron
Ja ostatnio w swoim gabinecie wprowadzi艂am zabiegi infuzji tlenowej przy uzyciu urzadzenia http://www.dermaoxy.pl/czym-jest-dermaoxy tu sobie mozecie o nim wiecej poczytac i musze wam przyznac, ze sporo klientek sobie chwali takze jak prowadzicie wlasny gabinet to sadze, ze bedzie to dobra inwestycja :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 EmiliaChh
A mo偶e warto aby艣 r贸wnie偶 sprawdzi艂a oczyszczanie wodorowe? Je偶eli jeszcze o takim zabiegu nie s艂ysza艂a艣 to polecam odwiedzi膰 stron臋 http://aquasure.com.pl/ na kt贸rej znajdziesz dok艂adny opis tego zabiegu. Przede wszystkim usuwa martwy nask贸rek, wolne rodniki tlenowe kt贸re r贸wnie偶 powoduj膮 starzenie si臋 sk贸ry. Efekty s膮 艣wietnie i coraz lepiej si臋 to rozwija w Polsce jak i na ca艂ym 艣wiecie, tak偶e polecam troch臋 lepiej go pozna膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwonatyraw
Emilia jestem na sta偶u w do艣膰 popularnym gabinecie kosmetycznym. Szefowa r贸wnie偶 zastanawia si臋 nad zainwestowaniem w sprz臋t do Oczyszczania Wodorowego AquaSure mo偶e kto艣 pracuje na tym urz膮dzeniu i podzieli si臋 opiniami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zerknij na H2sens - jestem po testach tego sprz臋tu . Efekty zabiegu dla mnie niesamowite.Dlatego ju偶 wybra艂am - przede wszystkim najmocniejsze st臋偶enie wodoru co widzia艂am od razu na sk贸rze

Udost臋pnij ten post