Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

mamy planujące 3 dziecko!

Polecane posty

Gość Znieszmaczony Pan
największa fanka - Nie chcę nawet wiedzieć w jakim stanie jest teraz twoje ciało :O

Gość Mamcia76
witam, ja mam trójeczkę. Dwóch chłopców (11 i 5,5) oraz dziewczynkę , która właśnie skończyła 5 miesięcy. Trzecie dzieciątko wymarzone, choć niekoniecznie musiała to być dziewczynka ;) Ale teraz jestem przeszczęsliwa i przyznam, że przy dwóch chłopcach posiadanie dziewczynki jest niesamowicie ekscytującą odmianą ;) Powodzenia! U nas sprawdziło się "działanie" w 10, 12 a potem 14 dniu cyklu. Może przypadek, ale tak zalecała pani doktor;) Mam już 36 lat, nie obyło sie bez leku o zdrowie nienarodzonego maluszka, choc lekarze zdecydowanie uspokajali: a gdzie tam pani stara! Teraz mnóstwo pierworódek starszych od Pani. No i wszystko jest OK ;)

Gość floria gloria
Fanko, ten "zniesmaczony Pan"to na stówę jakaś wredna baba...

Gość koniczynka...
O jak super że nie jestem sama. W lipcu urodzę trzecie dziecko :) Mam28 lat, 8 letniego syna i 3 letnią córkę.

Gość julita28
Macia76-w jednym cyklu wspolzylas w 10,12 i 14 dniu? I tak powstała dziewczynka?

Gość julita28
Hm a ja mam plan współżyć bez uwazania w 11 dniu cyklu tylko ten jeden raz...jest prawdopodobieństwo na dziewczynkę?Jak splodzilismy chłopców to było częste przytulanie!Może tym razem to ograniczyć?

Gość daasss
ja pierdole ludzie !!! Wypłaty po 1200 bieda w kraju a te 3 dziecko robią

Gość Mamcia76
julita28 - dokładnie tak przykazano: 10, 12, 14. Co dwa dni. Choć ja i tak myśle, ze przypadek ma tu znaczenie w dużym stopniu... Lepiej nie nastawiaj się tak bardzo, bardzo na dziewczynkę, bo potem, gdy w drodze będzie trzeci synek to nie unikniesz chwilowego uczucia zawodu. Głupio brzmi, wiadomo że zdróweczko maleństwa jest absolutnym priorytetem, ale.... daasss - stać mnie na kolejne sześcioro, ale skoro tak ci żal d... ściska, to nie będę ci robic przykrości ;P

Gość Mamcia76
...i może podtrzyma cię na duchu fakt, iż to nasze stadko dzieci będzie "robiło" na twoją emeryturę ;)

Gość hgfhgfhgfh
Ostatnio moja koleżanka urodziła, całą ciąże lekarze jej mówili że urodzi córkę, na porodowce szok - urodził się chłopak. julita co bys zrobiła na jej miejscu? jak bys sie czuła? nie nastawiaj sie zbytnio, nawet jak lekarz potwierdz to dziewczynka, bo potem mozesz przezyć przykre zderzenie z rzeczywistscia

Gość Mamcia76
tylko jak to Julitko zrobić, prawda? wmawiac sobie i wszystkim dookoła, że wiadomość o trzecim chłopcu też cię ucieszy? Pamiętam jak czekałam na drugiego synka i wszyscy reagowali słowami: ojej... moze trzecia będzie dziewczynka... no, zesz, jakbym miała jakąś świnkę urodzić albo inne dziwne coś ;) Wyobrażałam sobie ich "współczucie" kiedy powiem im, że oczekuję trzeciego synka ;) No ale była dziewczynka i wszyscy dookoła, włączając sąsiadki i panią doktor- przeszczęśliwi ;) Co za świat ;) A ja myślałam, że będę miała w domu trzech muszkieterów!! ;)

Gość asiulka7775
witam,ja mam synka 4 lata corka 2 i prawdopodobie aktualnie jestem w ciazy :)ale to sie okarze w nastepnym tyg

Gość Julita28
Najwazniejsze jest by bylo zdrowe, ale marzenia sie ma. mamcia76-czyli kjak sprobuje w 11 dniu to moze sie nie udać?

Gość Mamcia76
Julita, tego nikt ci nie zagwarantuje... jakbym miała cztery córki mogłabym się na podstawie doświadczenia pewniej wypowiedzieć, a ze mam jedną i już pisałam przy jakim systemie działań twórczych powstała, to ci nie podpowiem. W kazdym bądź razie masz 50% szans na dziewczynkę;)

Gość miałam 3 cesarki
ja jestem mamą chłopca i dwóch dziewczynek o synka staraliśmy się co drugi dzień od 11 do 23 dc i jest synek o dziewczynki: pierwszą : 8 i 10 dc starania - owulacja była w 13 dc drugą : tylko jeden raz w 11 dc - owulacja była 13/14dc nam się udało;) najbezpieczniej jest mieć odstęp od owulacji minimum 48 h, bo wtedy szanse są 50% / 50% jeśli współżyje się na mniej niż 48 h przed owulacją to szanse na dziewczynkę maleją

Gość miałam 3 cesarki
przede wszystkim trzeba bardzo dobrze poznać swój cykl jeśli planuje się córkę

Gość PO CO TRZECIE JAK BIEDA JEST
PO CO ROBICIE TRZECIE DZIECKO JAK BIEDA W KRAJU? NIE POWAŻNE JESTEŚCIE. PÓŹNIEJ CHODZĄ KOCŁOMUCHY I NARZEKAJĄ.

Gość miałam 3 cesarki
Mam mało kasy ale dziecko to szczescie,moge nie jesc a dzieci miec musze.

Gość Calllendullla
hej hej ale kochanie w 10,12,14 dniach to wg zaleceń pani dr na podstawie monitoringu cyklu? Ja mam dwoch synków i marze o córci.

Gość Mamcia76
ja mam owulację jak w zegarku, niestety dobrze wyczuwalną przeze mnie fizycznie (bóle jajnika). Żadnych monitoringów w gabinecie, więc jednak 100% pewności nie mam kiedy akurat w tym cyklu owulacja była.. zastanawiam sie jednak co z żywotnościa plemników i ich zdolnością do zapłodnienia kiedy współżycie jest tylko raz w np 11 dniu a owulacja będzie dopiero po trzech dniach? O ile dobrze kojarzę to jakieś dwie a maksymalnie trzy doby po stosunku mozliwe jest zapłodnienie. Myślę, ze przy takim monitoringu (bo wg mnie testy owu zawodzą) w gabinecie pewność mamy większą. Wiec moze, jak ciśnienie na daną płec jest dość duze ;), to działac pod okiem specjalisty? nie dosłownie oczywiście ;) Sama nie wiem, moze słuchajcie rad doświadczonych córciowych mam? specjalistą nie jestem, tylko mamą jednej sztuki płci żeńskiej ;)

Gość julita28
Hm no właśnie problem jest w tym,ze nie potrafię za bardzo rozróżnić owulacji.Ostatnio wydaje mi się,ze owulka byla w 16 dnia,miałam ciągnący gesty śluz chyba,ze źle go interpretuje. No ale może kupić test owulacyjny Afrodyta na sline.W kwietniu spróbuję w tym 11 dniu.Jak się nie uda to w maju,a później w październiku dopiero.

Gość drogo ale warto
ja mam 2 cory 7 i 5 lat. W listopadzie urodziłam syna. Szczegolnie sie nie staraliśmy. Miałam ciezki początek 2 ciąży i myśl o kolejnej była straszna. Ale po 3 latach odstawiłam tabletki i zostawiam to losowi. I udało się. Chec posiadania syna była większa. Jakby była córka trzecia tez byśmy ja kochali

Gość julita28
Drogo ale warto-gratuluje!ja też tak obsesyjnie myślę o tym,żeby mieć córkę,ale wiadomo,ze jak będzie chłopak to też będzie kochany!miałaś jakas metodę na te córki?Ja miałam dwie cesarki rok po roku i teraz jak będę w ciąży to też będzie cesarka ale nie poddam się.W kwietniu działam. W 11 dniu cyklu i jak będzie miało być to będzie.