Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurza mnie to

zwiazki partnerskie

Polecane posty

Gość podpowiem z ubocza ....
w te badania niemieckie to chyba ty wierzysz ;) kliniki "leczace" homoseksualizm to nielicencjowane, czesto sponsorowane przez organizacje religijne punkty, gdzie sie cos komus wmawia tak dlugo, az sie wmowi. "argumantacja" religijna bywa w takich przypadkach bardzo skuteczna .... aczkolwiek potem sie okazuje, ze nikt sie z niczego nie "wyleczyl' ;) co do kwestii medycznych, to nie slyszalam jak dotad o bardziej wiarygodnej i sorawdzonej organizacji niz who. jak znasz, to daj cynk. I jesli chodzi o sprawy plciowosci, to czlowiek, rozniac sie w tym sensie od nizszych ssakow, nie uzywa jej TYLKO w celach rozplodowych, lecz do okazywania sobie czulosci, sympatii, milosci, pozadania, itd. takze powyzszy komentarz o zapladnianiu faceta przez faceta jest nie w temaci.

Tak samo jak organizacje gejowskie sa sponsorowane przej gejow. Kazdy ma jakichs sponsorow i cos komus wmawia. Jesli bedziecie miec potomstwo - wtedy zostaniecie uznani za normalnych.

Co do WHO to po prostu siadla jakas grupa osob i przeglosowala sobie punkt obrad wiekszoscia glosow. Wiec jak powiedzialem: na tej zasadzie mozna przeglosowac, ze marchewka jest owocem. Dla mnie bardziej wiarygodnym kryterium jest mozliwosc posiadania biologicznego potomstwa.

podpowiem z ubocza ....- Skoro twoim zdaniem homoseksualizm nie jest chorobą i jest naturalny, to czemu ta kopulacja ma służyć? Przecież z tego mogą być tylko powikłania, bo odbyt nie służy do penisa, nie jest do tego przystosowany. Wierzysz ay natura takie coś była wstanie stworzyć? A niby po co? Czemu miało by to służyć? U zdrowych ludzi to kopulacja służy do przedłużania gatunku, a popęd seksualny jest zachęceniem do przedłużenia gatunku, pochwa kobiety jest świetnie przystosowana do penisa, odpowiednio się rozciąga i nawilża w trakcie podniecenie, odbyt niestety nie. Wiec jakim trzeba być debilem , aby uwierzyć że homoseksualizm nie jest dewiacją seksualną, to tak jak ktoś urodził by się bez nóg i uznać go za w pełni zdrowego. To co nie jest naturalne, to jest chorobą.

tutaj nie chodzi o to, co jest moim zdaniem, co jest twoim zdaniem, tylko o konkretne fakty potwioerdzone naukowo. homoseksualizm nie jest psychicznym widzimisie, bo komus sie zachcialo kopulowac z facetami dla rozrywki, tylko naturalnym (stworzonym przez nature) niezaleznie od ich CHCENIA uwarunkowaniem. I jesli mowa o marchewce, to jest udowodnione naukowo, ze jest ona korzeniem, nie owocem. wiec nikt nie mialby podstaw do przeglosowania, ze jest ona owocem. I zachowania homoseksualne nie maja na celu rozmnazania. dlaczego natura dala niektorym osobniokom takie wlasciwsoci - nie wiadomo. ale jest to zjawisko pjawiajace sie nawet u ptakow, o roznych ssakach nie wpominajac.

To jeszcze raz: jesli ze zwiazku homoseksualnego bedzie mozliwe biologiczne potomstwo, to wtedy bedzie mozna uznac taki zwiazek za naturalny:) Inaczej ktos bedzie mogl sie domagac uznania za naturalny zwiazku z koza, bo bedzie twierdzi, ze czuje do niej pociag seksualny. Co do marchewki: ja wiem, ze tak jest, ale jesli jakies grono by siadlo i przeglosowalo, ze marchew jest owocem, to ktos tez by sie mogl wedle Twojej "logiki" powolywac, ze marchew jest owocem.

I dokladnie: homoseksualizm nie jest psychicznym widzimisie, tylko jest klasycznym zaburzeniem popedu seksualnego.

to nie jest jakies grono, ktore sobie siada i glosuje. oni opieraa swoje decyzje na badaniach naukowych prowadzonych latami. I zwiazki nie musza miec na celu plodzenia potomstwa. a zwiazek czlowieka z koza nie jest zwiazkiem partnerskim, wiec nawet nie wiem po co taki przyklad przytaczasz. temat jest o zwiazkach partnerskich. I pociag seksualny jest tylko jednym z elementow natury homoseksualnej, czy heteroseksualnej. dla homoseksualistow pociag/milosc do odobnikow tej samej plci jest tak samo naturalny jak dla ciebie pociag/milosc do kobiety. I a czy tobie zwiazki homoseksualne sie podobaja czy nie, i czy masz ochote nawywac je chorymi, to juz jest tylko twoja opinia sobie ja miej. ale nie mylmy ipinii z faktami. I p.s. nie jestem gejem, jak ktos chyba wczesniej cos w ten desen powiedzial, tylko heteroseksualna kobieta, uwazajaca za autorytek tylko i wylacznie konkretna nauke sicisla. na zasadzie: naciskasz kontakt, wlacza sie swiatlo i jest to jest przyklad konkretnego faktu. gdybanie i opiniowanie pozostawiam tym, ktorym sie nudzi 🖐️

walka z krzyzem albo apostazja przez palikota a teraz to zwiazki partnerskie on nie walczy zeby polakom lepiej sie zyło on walczy z kosciołem zeby polacy zyli jak swinie

"to nie jest jakies grono, ktore sobie siada i glosuje. oni opieraa swoje decyzje na badaniach naukowych prowadzonych latami." Nie, WHO to jest wlasnie takie grono, ktore siada i glosuje:) "zwiazki nie musza miec na celu plodzenia potomstwa." Normalny zwiazek ma na celu splodzenie potomstwa. Tak funkcjonuje nasza cywilizacja. Wymiana pokolen:) Oczywiscie sa wyjatki od reguly. " a zwiazek czlowieka z koza nie jest zwiazkiem partnerskim, " Wg tej logiki - moglby byc zwiazkiem partnerskim, bo rowniez nie ma na celu splodzenia potomstwa. "wiec nawet nie wiem po co taki przyklad przytaczasz." temat jest o zwiazkach partnerskich." Tak, ktos moze powiedziec, ze chce zawrzec zwiazek partnerski ze swoim zwierzakiem, bo go bardzo kocha. "pociag seksualny jest tylko jednym z elementow natury homoseksualnej, czy heteroseksualnej." Natura pciagu seksualnego w przypadku mezczyzny jest chec przedluzenia gatunku. W innym przypadku radzilby sobie samodzielnie. "dla homoseksualistow pociag/milosc do odobnikow tej samej plci jest tak samo naturalny jak dla ciebie pociag/milosc do kobiety" Jak wyzej. Mezczyzna osiaga najwieksze podniecenie w przypadku stosunku z kobieta, ktora ma proporcjonalne biodra do talii, co jest wyrazem jej zdolnosci rozrodczych. Nie wiem czym sie kieruje facet homo, patrzac na swoj obiekt seksualny, ale na pewno nie tym. "a czy tobie zwiazki homoseksualne sie podobaja czy nie, i czy masz ochote nawywac je chorymi, to juz jest tylko twoja opinia sobie ja miej. ale nie mylmy ipinii z faktami." Oczywiscie, wymieniamy sie opiniami i faktami. A fakt podstawowy jest taki, ze ze zwiazku homoseksualnego nie moze byc biologicznego potomstwa. "p.s. nie jestem gejem, jak ktos chyba wczesniej cos w ten desen powiedzial, tylko heteroseksualna kobieta, uwazajaca za autorytek tylko i wylacznie konkretna nauke sicisla." Nie interesuje mnie Twoja plec i orientacja, ani razu nie odnioslem sie ad personam, dyskutuje caly czas wylacznie merytorycznie.

nie sledze poczynan palikota, bo mieszkam z dala od tego politycznego bagienka. ale jesli ktos walczy z ciemnogrodem i chce przyblizyc polakow do racjonalnego myslenia weglug zasad oswieceniowych, nie wierzen w gusla i zabobony, to jestem za :)

Rząd Donalda Tuska chce, by funkcjonariusze obcych państw mogli używać broni i stosować środki przymusu bezpośredniego wobec Polaków. Takie założenie znalazły się w projekcie ustawy, przedłożonej przez szefa MSW.obce siły: policja, wojsko, jednostki specjalne mogą zajmować się pacyfikacją zgromadzeń na terenie Rzeczpospolitej Polski. Rząd Donalda Tuska chce szybkiej linii produkcyjnej mandatów drogowych. Główny Inspektor Transportu Drogowego planuje 2 miliony nowych mandatów dla kierowców. Na ten cel wyda ok. 2,5 miliona zł, ogłosił też przetarg na dostawę linii produkcyjnej do druku i kopertowania. Nowa drukarnia ma miesięcznie produkować docelowo minimum 2 mln stron A4. Polska będzie musiała zapłacić rocznie 1,5 mld euro do UE. Powód rząd Donalda Tuska nie realizował właściwej dyrektywy zaniżając standardy oczyszczania ścieków. Każdego miesiąca w Polsce znika ponad 64 tys. miejsc pracy wynika z danych GUS. Według ekspertów stopa bezrobocia w lutym ma wynieść już ponad 14 proc, gdzie na koniec ubiegłego roku było to 13, 4 proc. Warunki wejścia Polski do strefy euro będą tematem kolejnego posiedzenia Rady Gabinetowej poinformował premier Donald Tusk.

Naukowcy obalili rządowe mity - Wyrwane nity świadczą o działaniu ciśnienia od wewnątrz. Na poszycie działały siły rozrywające, których tam być nie powinno podkreślił dr Wacław Berczyński. Jak dodał, nie twierdzi, że na pokładzie Tu-154M znajdowała się bomba, ale jak podkreślił naukowiec musiało być duże ciśnienie wewnętrzne. To nie był jeden rozerwany nit, było ich wiele zaznaczył dr Berczyński. Dr Kazimierz Nowaczyk w swoim wystąpieniu podkreślił fakt ukrycia ostatniego alarmu TAWS i innych manipulacji związanych m.in. z synchronizacją czasu z urządzeń samolotu. Przede wszystkim mieliśmy bardzo trudne zadanie wysublimowania z wszystkich danych zawartych w raporcie MAK i raporcie Millera tych informacji, które posiadają cechy prawdopodobieństwa. Bo, jak się okazuje, informacji ukrytych lub zamazanych jest bardzo dużo. Ukrycie zapisu TAWS 38, co zresztą MAK zrobił, tak istotnego punktu [elementu dla śledztwa przyp.red.], w którym nastąpił zwrot tego, co się dzieje z samolotem, absolutnie wypacza jakiekolwiek wszystkie późniejsze analizy powiedział w czasie debaty dr Nowaczyk. Dodał, że ostatnie minuty lotu samolotu, jego trajektoria zostały ustalone na podstawie uszkodzeń drzewostanu ma miejscu katastrofy. Naukowiec wskazał dość prymitywny sposób, w jaki rządowa komisja ukryła ostatni zapis TAWS na grafice dołączonej do raportu Millera. Jak podkreślił dr Nowaczyk, wczoraj prokuratura wojskowa oświadczyła, że brzoza została ścięta na wysokości 9 metrów, a nie jak wcześniej mówiono na 5 metrach. Jest to zasadnicza różnica, ponieważ jak wskazał naukowiec na wysokości 9 metrów brzoza ma 15 centymetrów średnicy.

zwiazek partnerski ma swoja definicje, wg. ktorej zwiazek z koza nigdy by nim nie byl. partnerstwo nie jest rownozazne z pociagiem seksualnym. to, ze zwiazku homoseksualnego nie ma potomstwa jest faktem, nikt tego faktu nie zaprzecza. dla ciebie posiadanie potomstwa jest wyznaczkimiem waznosci zwiazku, dla innych nie. ja np. nigdy nie zamierzalam i nie zamierzam miec potomnstwa, czyli co, moj zwiazek nie jest zwiazkiem? jaka jest na ten temat twoja opinia nie ma najmniejszego znaczenia, bo fakt jest taki, ze jestem w legalnie zatwierdzonym zwiazku, z ktorego nie bedzie potomstwa. na szczescie do rozmnazania w dzisiejszych czasach nikt nikogo nie zmusza. i brak potomstwa nie powinien dla nikogo byc przeszkoda do zawarcia zwiazku (czy sformalizowania z celach papiekologicznych, jak ktos to ladnie nazwal na innym otpiku). wiem, ze nie ty, ktos inny chyba myslal, ze jestem gejem, bo tez ja tu pisze nie tylko do ciebie, ale publicznie.

ciekawym przypadkiem sa osoby biseksualne, ktore moga sie zakochac w jakiejs osobie niezaleznie od plci. i mow atu nie tylko o uprawianiu seksu, bo wiele heteroseksualnych osob ma za soba jakies tam doswiadczenia seksualne z osobami tej samej plci, tylko o faktycznie, psychiczne zakochanie i chec dzielenia wspolnie zycia. bo mowa tu o zwiazkach partnerskich, nie tylko o bzykaniu samym w sobie, a potem zastanawianiu sie, czy bedzie z tego potomstwo ;)

"nie sledze poczynan palikota, bo mieszkam z dala od tego politycznego bagienka." Lee, to trzeba bylo od razu gadac, a nie gitare zawracac zasciankowi;)

"zwiazek partnerski ma swoja definicje, wg. ktorej zwiazek z koza nigdy by nim nie byl." Nie, w Polsce "zwiazek partnerski" nie ma zadnej prawnej definicji. Zatem mozna w tej definicji poki co zawierac co sie chce. Jesli bedzie formalna definicja - mozna ja rowniez zmieniac, takze na zwiazek z koza. "partnerstwo nie jest rownozazne z pociagiem seksualnym." Podstawa zycia kobiety i mezczyzny jest pociag seksualny i chec posiadania potomstwa. A samo partnerstwo nie jest wartoscia ktora powinna byc instytucjonalizowana. "to, ze zwiazku homoseksualnego nie ma potomstwa jest faktem, nikt tego faktu nie zaprzecza." Dziekuje, troche powialo normalnoscia;) "dla ciebie posiadanie potomstwa jest wyznaczkimiem waznosci zwiazku, dla innych nie." Dokladnie tak. Prosze zatem zebrac sobie wiekszosc i przeglosowac. Nawet, ze UFO rozsiewa dzieci po kraju;) "ja np. nigdy nie zamierzalam i nie zamierzam miec potomnstwa, czyli co, moj zwiazek nie jest zwiazkiem?" Chodzi o potencjalna mozliwosc. 90% par heteroseksualnych w zalozeniu chce miec potomstwo i ma je. "jaka jest na ten temat twoja opinia nie ma najmniejszego znaczenia," bo fakt jest taki, ze jestem w legalnie zatwierdzonym zwiazku, z ktorego nie bedzie potomstwa." To Twoja sprawa, a nie moja, wiec moja opinia nie ma tu nic do rzeczy. "na szczescie do rozmnazania w dzisiejszych czasach nikt nikogo nie zmusza." Oczywiscie. Do rozmnazania nikt nikogo nie zmusza. Zgadzam sie z Toba. " i brak potomstwa nie powinien dla nikogo byc przeszkoda do zawarcia zwiazku " Brak potomstwa oczywiscie nie. Ale brak posiadania mozliwosci posiadania potomstwa tak. Oczywiscie pomijam pary bezplodne, ale one nie twierdza, ze sa zdrowe i tez staraja sie leczyc na mozliwe sposoby.

zwiazek partnerski jest oparty na rownosci, dalsze szczegoly sprawdz sobie w slowniku. pa-pa 🖐️

Gość wkurwiona żona
ZWIĄZEK PARTNERSKI - To miało być uznanie nieformalnego związku kobiety z mężczyzną żyjących bez formalnego ślubu cywilnego lub kościelnego i posiadających potomstwo lub nie. II Posiadanie dzieci lub ich brak w związku nie jest wyznacznikiem bycia w związku. III Osoby będące w związku mogą psychicznie z powodów naturalnych nie chcieć mieć potomstwa. Może to być związane z traumą dzieciństwa lub po prostu zwykłym wygodnictwem pozbycia sie kłopotów. IIII W naturze rozróżniamy dwie komórki. MĘSKĄ I ŻEŃSKĄ. Cokolwiek byście robili i tak tego nie zmienicie. Kobieta pozostanie kobietą Facet pozostanie facetem. A to że ktoś ma skłonności do dewiacji oznacza że odbiega od normy.