Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę zmienić zawód

Czy w wieku 37 lat można iść do studium zawodowego?

Polecane posty

Gość chcę zmienić zawód

Jest w ogóle sens? Chcę zdobyć zawód opiekunki dzieciecj. poradźcie:)

Gość ofkorssss
Ja w wieku 35 lat poszedłem. To się teraz nazywa "dwuletnia szkoła policealna" ;-)

Gość blok w Casablance
jak cie stać... :P, :P, :P

Gość chcę zmienić zawód
boję się, że będę tam najstarsza, prawie jak mama tych młodych ludzi:O

Gość chcę zmienić zawód
jestem po liceum zawodowym ale nie mam pracy w swoim zawodzi, niestety:O

Gość sloneczko44
ja chodzę na studium kosmetyczne, bardzo dużo kobitek w mojej grupie jest w wieku 35-40 lat.

Gość ofkorssss
Dwuletnie są darmowe. Nie płacisz nawet grosza przez 2 lata. "boję się, że będę tam najstarsza, prawie jak mama tych młodych ludzi" - też tak myślałem, a okazało się, że są nawet starsi ode mnie.

Gość robotna85
Iść zawsze możesz, ale czy potem znajdziesz pracę to już niekoniecznie.

Gość aa...
a czy mozesz przyblizyc co to za studium opieki do dziecka?

Gość chcę zmienić zawód
opiekunka dziecięca Pełni funkcje wychowawczo-opiekuńcze oraz wykonuje zabiegi higieniczno-pielęgnacyjne małych dzieci, dba o prawidłowy rozwój i bezpieczeństwo dzieci. Zadania zawodowe: diagnozowanie i ocenianie poziomu rozwoju psychomotorycznego małego dziecka w zakresie wszystkich sfer rozwojowych organizowanie najkorzystniejszych warunków wszechstronnego i harmonijnego rozwoju dziecka planowanie i organizowanie wszystkich typów zabaw planowanie i wykonywanie czynności pielęgnacyjnych u dzieci kształtowanie u dzieci pozytywnych przyzwyczajeń i nawyków oraz rozwijanie osobowości dziecka zapobieganie chorobom zakaźnym i udzielanie pierwszej pomocy wykonywanie innych zadań, związanych z podanymi wyżej Przedmioty zawodowe komunikacja interpersonalna, psychologia rozwojowa, pedagogika opiekuńcza, podstawy prawa, podstawy pielęgniarstwa

Gość :)@@@@
Chcesz pracować w szpitalu?

Gość chcę zmienić zawód
może w szpitalu, może w przedszkolu...lubię się opiekować małymi dziećmi...:)

Gość mozesz spokojnie isc
mozesz spokojnie isc do policealnej tam sa ludzie w roznym wieku, niekoniecznie bedziesz najstarsza. na roznych kierunkach widzialam ludzi rowniez po 50. co do tego czy darmowe zalezy od szkoly i kierunku.

Gość mama dwulatka;)
iść zawsze możesz, ale szczerze mówiąc moim zdaniem to trochę bez sensu, bo na opiekunkę w przedszkolu czy do pracy w szpitalu musisz mieć raczej studia i to najlepiej licencjat uzupełniony mgr, a do pracy jako niania nie potrzebujesz szkoły ukończonej wystarczy własne doświadczenie. Ale jak chcesz to śmiało możesz iść:) A nie myślałaś o studiach?? Może lepiej iść na studia pedagogiczne? Ja jestem po pedagogice własnie i nie mogę znaleźć pracy, aktualnie wychowuję małe dziecko ale myślę o podjęciu studium kosmetycznego od września. Ja np. licencjat robiłam dziennie, ale jak kończyłam mgr to już miałam rodzinę, mąż, ciąża, ograniczone środki i wybrałam szkołe przez internet (www.puw.pl), która dała mi tytuła mgr, a do szkoły jeżdziłam tylko na egzaminy, pobierałam też stypendium socjalne które w 100% pokrywalo wydatki związane z nauką a nwet zostawało trochę.