Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka Semiramidia

czy jest tu jakiś prawnik?

Polecane posty

Gość wróżka Semiramidia

Witam, od kilkunastu lat zajmuje sie wróżem z kart oraz przewidywaniem przyszłości. Swoja pasje odkryłam we wczesnym dziecinstwie, ale dopiero teraz postanowilam zrobic z tego pożytek pomagając innym rozwiązywać problemy. Moje pytanie brzmi jakie są wymogi ze strony prawnej abym moga realizować zawodowo swoją pasję za pośrednictwem internetu. Proszę o rzetelne odpowiedzi. pozdrawiam.

Gość Huszu
musisz mieć działalność gospodarczą ale istnieje możliwość że jak tego nie zrobisz i się do ciebie przyczepią o podatki możesz wygrać jak powiesz że cię opętał szatan i kazał ci to robić nawet można wziąć na świadka egzorcystę i lekarza psychiatrii

Gość wróżka Semiramidia
a co z tymi "wróżkami" które oferują wróżby na allegro.pl ? czy wtedy tez trzeba miec swoja działalnośc?

Gość ja Ci powiem tak
Musisz zarejestrować działalność gospodarczą w odpowiednim przedmiocie (nie wiem czy jest wyodrębnione coś takiego jak np. "ezoteryka", czy będzie to "inna działalność, gdzie indziej niesklasyfikowana"), zrobić zgłoszenie do ZUS, opłacać terminowo składki i podatki (trzeba prowadzić księgę przychodów i rozchodów) i tyle.

Gość ja Ci powiem tak
Każda działalność, którą się prowadzi w celu zarobkowym w sposób zorganizowany i ciągły, jest działalnością gospodarczą.

Gość prawik mlodyy
a skad mam wiedziec???

Gość prawik mlodyy
a skad mam wiedziec???