Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana przez idiotke

oszustka na tablica pl

Polecane posty

Witam. Co moge zrobic z taka sytuacja ... kupilam kurtke używaną za 50 zł (nie chodzi o pieniadze ale o kare dla niej) wyslalam pieniadze i dostalam paczke ale w paczce znalazlam bolerko czarne nie kurtke ... co lepsze konto ta osoba usunęła lecz poszukalam i znow na nowym koncie wystawila ta sama kurtkę z takim samym opisem i danymi do przelewu czy policja tym by się zajeła ? mam wszystkie @ ktore z nia wymienilam, mam dane osobowe + nr konta bankowego oraz wydruk nowego konta i takiej samej aukcji co poprzednia. co o tym myslicie ? policja cos zdziala ? niby wszystkie infomacje maja na tacy wystarczy chciec.

i oczywiscie mam dowód wpłaty pieniędzy za przedmiot.

Gość Huszu
mi się wydaje że się zajmą ale trzeba złożyć doniesienie

Gość mrgr
za 50 zl policja sie tym nawet nie zajmie ... mialam podobna sytuacje z tym ze ja nie dostalam nic !

Gość nie zastanawiaj sie tylko idz
ona raczej nie jest oszustka, mozliwe ze pomylila pojecia, wiele osob mowi zamiennie sukienka spodnica i ma na mysli np. sukienke

jakby nie patrzeć to jest naruszenie prawa więc powinni tym się zając .. no ale różnie bywa z Policją

Gość ja mialam ręczny
policja się tym nie zajmie, zglaszalam powazna sprawe i dostalam pismo o umorzeniu postepowania i nie chodzilo o 50zł

no tak bo to tylko 50 zł ... dla mnie to cięzka praca ... w sklepie jakby ktos bułke ukradł to by się zajeli ...

znam tez sytuacje ze chlopak ukradl batona i mial sprawe w sadzie ... to za batona warto scigac a za 50 zl nie ... chora ta policja

Gość qweqwddsa
oczywiście, że się zajmie... kurwa, nawet jeśli zostałaby oszukana na 1 zł to policja się tym zajmie :O przestań pierdolić, a ty autorko czym prędzej leć na najbliższy komisariat :classic_cool:

Gość Tucz trzody chlewnej
Na tablica.pl są same oszustki! Ja napisałam do kobiety z mojego miasta, że chcę kupić pewną rzecz, ta już chciała wysyłać, kiedy ja spytałam, czy może być odbiór osobisty, bo jestem z tego samego miasta. To ona na to, że oczywiście, ale "po chwili zauważyła", że jednak towar jest niekompletny... Co więcej, wcześniej, jak do niej napisałam, to mi odpisała "ale proszę się szybko decydować, bo jest dużo chętnych do zakupu", a jak ja zrezygnowałam, to zaraz wrzuciła na tablicę nowe ogłoszenie o sprzedaży tej samej rzeczy !!!! I gdzie te tabuny chętnych, ja się pytam, które niby waliły do niej drzwiami i oknami po tą rzecz??? Takie są cwaniary!!!!

bo w sumie wszystkie dane do namierzenia posiadam, wystarczy aby skontaktowali się z komisariatem z jej miasta

Gość ula kraków
masz tego asa że masz wydruk nowej "aukcji" w innym wypadku policja by cię wyśmiała , babka ma dowód nadania paczki ? ma ,więc ocb , tak samo robią na allegro , byleby waga była w miarę zgodna i zamiast laptopa dostajesz cztery banany .

Gość ula kraków
panie władzo , ja wysłałem ,prosze oto dowód nadania , no tak kurtkę ,pewno się babie nie spodobała albo nie pasowała rozmiarowo to mnie szkaluje

Gość qurrrrrrr
ja na allegro kupilam plaszcz, w opisie: stan idealny, noszony kilka razy. zaplacilam 40 zl plus przesylka. przyszla mi jakas smierdząca dziurawa szmata :] ale juz mi sie nie cchialo bawic w policje, dalam negatywa tej szmacie

Gość fefwewef
tablica pl,jest napisane aby nie przesyłać pieniędzy !!

Gość MAJA OBOWIĄZEK ZMIANY
Rzadko kupuję w internecie,jeżeli zamierzam coś zamówić, zawsze płacę przy doręczeniu przesyłki,nigdy wcześnie! Gdy sprzedawca domaga się o wcześniejszą wpłatę w tej sytuacji rezygnuje z takiej oferty.

Gość gość
Mam pytanie. Wystawiam różne rzeczy , które są mi niepotrzebne na Tablicy.pl . część osób , które "rzekomo" są zainteresowane zakupem ich , proszą o wysyłkę za pobraniem.Dwukrotnie uległam i wysłałam i dwukrotnie zostałam oszukana .Osoby , które deklarowały chęć zakupu , nie odebrały przesyłek .Musiałam zapłacić podwójne koszty wysyłki. Czy mieliście takie doświadczenia? Jak tego uniknąć ?

Gość gość
Witam! proponuję wam stronę www.bazainfo.pl, możecie dodawać bezpłatne ogłoszenia w różnych kategoriach. Póki co strona dopiero się rozkręca, więc pewnie oszuści tam nie grasują!! dodawajcie swoje ogłoszenia, dokonujcie zakupów, wymiany itd, ale nie dokonujcie przedpłat, bo niestety niektórzy żerują na naszej wierze w uczciwość!! Ta strona jest naprawdę wygodna w użyciu, więc szczerze polecam. Życzę wszystkim, by oszuści omijali was szerokim łukiem!!!