Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Moja córka ma ospę, dziś byłyśmy u lekarza. Zapisała heviran 4x dziennie, i nadmanganian potasu do kąpieli, a że nie mam wanny ani żadnej dużej miski aby kąpać córkę to kupiłam gencjanę, i posmarowalam jej krosty. Dwie już rozdrapala mimo moich próśb, i mam pytanie czy mogę też te rozdrapane krosty smarować? Bo mają takie dziurki i słyszałam że jak zaschną to mogą pozostać fioletowe plamy... A i pudrodermu lekarka nie zalecała kupować.

Gość moim zdaniem nie
otwartych ran nigdy się niczym nie marze.

Gość Juratka
Hej, zapytaj a aptece o taki bialypreparat na ospe nie pamietam nazwy mi polecil go lekarz is prawdzil sie idealńie, ladnie przyszuszal krosty i ma dzialnie takie, ze dziecko sie nie drapie. W aptece na pewno beda wiedzieli o co chodzi. Tylko np w miejscach intumnych i na blony sluzowe nie mona, mialam cos innego. Nie kapalam przez piersze 5 dni. Tylko pupe pod kraem , buzie wilotny, recznikiem, no i raczki i stopki wiadomo.

Gość Juratka
Natalia, mi lekarz wlasnie pudrokremu kazal uzywac i bardzo szybko bylo po ospie. Dziecko w ogole sie nie drapalo. Nie ma zadnych sladow. Super po prostu. Tylko nie wolno tak jak pisalam na lony sluzowe ani w pupce tym samrowac, zreszta dopytaj w aptece. Ja akurat nie wobrazam sobie, zebym mogla ziecko gencjana smarowac. Najwazniejsze pilnuj zeby nie drapala...wiem latwomowic ale pilnuj. I zbaczysz zaraz bedzie po chorobie.trzymaj sie.

Gość df.
Natalia kup zwykłą pastę cynkową ZINCI tym smaruj te rozdrapane , te świeże też możesz

Gość Juratka
I maz podpowiedzial, ze przez pierwsze dni jak synka sypalo i wtedy najbardziej swedzialo to mial od lekarza fenistil w kroplach dostnie tonprzez jakies 3, 4 dni dawalam i nie drapal sie wcale. Zapytaj w aptece czy ten doustny jest na recepte inczy mozna a najlepiej dopytaj jeszcze lekarza ale u nas to zadzialalo.