Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinacolada8439

Ustepujecie miejsca ciężarnym?

Polecane posty

Gość pinacolada8439

Pytam, bo dzisiaj wsiadła do autobusu kobieta w zaawansowanej ciązy i każdy odwrócił wzrok i nie ustąpił. Szkoda mi było tej kobiety bo był tłok i widać że się męczyła. Wy ustępujecie?

Gość tak mnie wychowano że
zawsze ustępuję ciężarnym i starszym ludziom. Dla mnie to norma i dziwię się chamstwu innych, ktorzy uważają, że jak wsadzą nos w gazetę czy smartphona to ich usprawiedliwia brak "widzenia" :(

Gość Huszu
moja matka raz chciała ustąpić miejsca "ciężarnej" a ta się na nią wydarła :( bo jak pewnie się domyślacie była zwyczajnie gruba

Gość Piotrek 9023902390902390239023
Tak, ustępuję miejsca ciężarnym kobietom. Ustępuję także starszym. Chyba, że są wredni i niekulturalni. Nie szanuje kogoś kto przez, dajmy na to, 80 lat nie nauczył się kultury.

Gość Piotrek 9023902390902390239023
, ktorzy uważają, że jak wsadzą nos w gazetę czy smartphona to ich usprawiedliwia Niestety smartphone czy tablet jest w tych czasach dla wielu osób ważniejszy niż jakiekolwiek kontakty z ludźmi. Niektórym wydaje się że mogą zakryć się za tymi urządzeniami.

Gość szczyt wszystkiego już
jakim skurwielem trzeba być, zeby coś takiego napisać jak mój poprzednik :( Szkoda że twoja matka tak nie zrobiła z tobą :( Pokaż mamusi coś tu wystukał pacanie :( Ale może twoją żonę kiedyś tak ktoś potraktuje

Gość zawsze ustępuję
ale w drugą stronę to nie działa. Wracałam z zajęć rehabilitacyjnych, po wypadku - posuwam się szurając nogami, kroku nie zrobię samodzielnie- inwalidztwo widoczne. Na miejscu dla inwalidów siedzi dziecię w wieku ok 10-11 lat, obok stoi mama młodziana. Na mój widok usprawiedliwiła się - jestem w ciąży, nie mam sił podtrzymać dziecko, dlatego siedzi bo ja w ciąży i to miejsce mi się należy. Miejsca ustąpiła mi pani grubo po 70, komentarz tej pani zapamiętałam - usiądź dziecko, nie wybaczyłaby sobie gdyby coś się w trakcie jazdy stało, ja jeszcze młoda tych kilka przystanków przetrzymam. Mam 21 lat.

Gość mimiimi
Nie. Ustępuję za to starszym i niedołężnym/chorym.

Gość kombinatorka domowa
tak, zawsze. tak mnie wychowano i nie wyobrażam sobie siedzieć, gdy obok stoi jakaś starsza osoba, inwalida lub kobieta w widocznej ciąży.