Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilcia2012

Chcesz mieć piękne i zdrowe włosy???

Polecane posty

Hej dziweczyny1 Macie może problemy z włosami?? Jestem fryzjerką i chętnie udzielę rad.

Gość trochę jak lorka :D:D:D
super. Zrobilam sobie ombre farba loreala i wyszedl rudy... no niby nie ma tak zle, ale plamy mam jasniejsze, weic sama wiesz... kolory tęczy. Co teraz ? nie zetne 30 cm przeciez

Gość Zapytajka!
To ja zapytam. Może masz jakąś dobra radę na wypadanie wlosow? Przez jakieś 5 lat czesto je farbowalam i teraz są suche/łamliwe i wypadają.. Znasz jakiś dobry sposób?

trochę jak lorka :D:D:D: a powiedz mi jaki masz kolor włosów naturalny, bo to jest najważniejsze. Bardzo byłam zadowolona z Loreala, często używałam farb LUO, z tym że nie na każde włosy. Zapytajka: hmmm... wiele może być przyczyn wypadania- leki, stres, nikotyna itp. najbardziej bym proponowała dostarczenie organizmowi witamin! Od środka, by podbudować i zachęcić cebulki do roścnięcia. Proponuję zapytać w aptece o jakieć kapsułki np. bellise lub Capivit piękne włosy. Polecam do kupienia poradnik:http://www.co-zrobic-by-miec-piekne-i-zdrowe-wlosy.interkursy.pl/

Gość suszydło
Hej :) Ja również poproszę o poradę - mocno siwieję, moje naturalne włosy to taki zgaszony, mysi brąz. Kiedyś farbowałam całe włosy (nie tylko odrosty) na różne odcienie brązu, teraz używam kremów koloryzujących, żeby mi się tak włosy nie niszczyły. Pytanie - w jaki domowy sposób zejść kilka tonów niżej, np. do jasnego brązu? Można tak w ogóle? :P Czy tylko fryzjer i dekoloryzacja albo ścięcie włosów?

Gość saarra
emilcia,mam rozjaśnione włosy,końcówki przesuszone,u nasady przetłuszczające się,używam masek i szamponów biovax,jedwab na końce podcinam je 1 na 2 miesiące ,a jakie były takie są...jestem zdesperowana !

Suszydło: to zależy jaki ton jest tego brązu jaki nosisz teraz, ja bym proponowała stopniowo zmieniać odcień farbowanego brązu na coraz jaśniejsze, wtedy mniej zniszczą się włosy. Ważne jest też z jakiej firmy są te farby którymi farbowałaś włosy. Firma Londa i Wellaton ma dość mocne farby do ściągnięcia dlatego też mogą Ci wyjść odcienie rudości, bo mozna tez kupić dobry dekoloryzator np. z Loreala i ściągnąć delikatnie , następnie położyć z tej samej firmy farbę o odcieniu średnim po uzyskanym efekcie ściągania koloru. Ps. Jestem w trakcie pisania PORADNIKA dotyczącego Farbowania włosów. Będę mogła go zaproponować.

Sarra: Rozjaśniacz na głowe to jest zabujstwo dla włosa! hmm... proponuję zacząć farbować włosy najjaśniejszym odcieniem blądu np. L'oreal LUO 10. i to bez przeciągania na końce rozjasnione, jesli jednak bedzie zbyt duza roznica dodajemy odcien zawierajacy liczbe 3 na koncu. A te zniszczone stopniowo scinaj, bo i tak nie uratujemy spalonych włosów. Ps. pisze poradnik o farbowaniu, tam znajdziecie wszystko. polinkuje.