Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

code25-77

Wśród najmłodszych wyborców prowadzi Ruch Palikota.

Polecane posty

Jak się skurviele zabezpieczyli przepisami.Np nie mieli dzieci.Placą krewni tej osoby!!!Czyli bracia i siostry co są w ich wieku.A nie mają to płacą dzieci tych osób.Gorszego kurestva nie mogli gnoje wymyśleć!!!!!!!!

Gość Stan Tymiński
...ten biedny bo głupi naród i głupi bo biedny.....zagłosuje na kilo kiełbachy i półlitra teraz i potem i potem...................i potemmmmmmmmmmmm i .....................potem.....................................i.......................................potem....................................................................................................i.................................................................................................potem

Gość Kitka83
@ *duch* cafe - Właśnie dlatego zastanawia mnie kim są ludzie obecnie wspierający PO. Ciągle w sondażach podają, że PO ma ok 30% poparcia w Polsce a gdy pytam znajomych czy rodzinę to wszyscy ich krytykują. Jedyny argument z jakim się spotkałam u potencjalnego wyborcy PO to - "bo w Polsce nie ma na kogo głosować wybieram mniejsze zło".

Powiem wam Wałęsa miał dobre wizje zanim został prezydentem.Zaproponował bodajże w 1990 r że każdy pracujacy ma dostać po 100 milionow złoty.Wyśmiano go.Kto?? Prawica!!!!! Ci co teraz rządza

@ crazy monkey ja już wolę jak nie grzebią w poważnych sprawach, Polacy są zaradni i sobie poradzą, byle im politycy "nie pomagali", a politycy co poprawiają to w 90% przypadków bardziej spierdolą

Gość godson
czarne jest normalna bialo wypaczone

Przecież są dziennikarze uzależnieni przepisami.Będzą przeciwko rządowi nie dostaną przedłużonej koncesji.I taki chłam się przetacza w prywatnej TV.Wszystko juz jasne.Postepują jak ............komuniści wlatach 60 tych.tak samo!!!

@ Kitka83 w końcu jak pytają, to kogoś trzeba podać PiS - odsuniemy układ od koryta, PO - nie dopuścimy PiS do koryta, SLD - odsuniemy POPiS od koryta, PSL - jakoś się nażremy, Korwin - zabrać wszystkim koryto i dać królowi SP, PJN itp. - chcemy kawałek koryta na złość innym; teraz proszę wybrać kto ma się nażreć, a kto dziadować* przez 4 lata; -v- *dziadowanie - żarcie wyłącznie z kasy Sejmu

"I taki chłam się przetacza w prywatnej TV." a w państwowej niby lepiej? poza TV kultura reszta nie nadaje sie nawet na wygaszacz, pamiętam jak ponad dwie dekady temu miałem pierwszy kontakt z Pro7, teraz niemal wszystkie programy w Europie są na tym poziomie lub niższym

Nie zapominaj o RP-poprzemy każdego kto zdobędzie koryto :D

Wróćmy od głównego wątku. Całkiem możliwe, że to poparcie jest spowodowane hasłami Palikota dotyczącymi legalizacjii lekkich narkotyków itp. Wydaje mi się, że jego rosnąca popularność jest niepokojącym sygnałem.Z resztą w ostatnich wyborach też ktoś na Palikota musiał głosować, skoro mandaty podostawali... Dla mnie to jest porażka polskiej demokracjii i świadectwo jej niedojrzałości, skoro taki populista i demagog zyskuje takie poparcie wśród uprawnionych do głosowania

to jest kwestia kultury politycznej, kiedyś dużo czytałem opracowań nt. brytyjskiej demokracji od pocz. XIX w. do Tacher i ciekawe wnioski - ordynacja jednomandatowa, silne uzależnienie od wyborców, zmiany okręgów pod własną partię po każdych wyborach - i co? politycy głosowali zgodnie z własnym sumieniem i poczuciem interesu państwa, nawet jeżeli później płacili za to utratą miejsca w Izbie Gmin; -v- w II RP były wrogość miedzy partiami: za Narutowicza, za Żydów, za dezercję w wojnie z bolszewikami, za rozwalenie polityki wschodniej, za przewrót i Berezę, za kolesiostwo Rydza i kompanii + 40% mniejszości ale na konferencjach pokojowych, przy budowie CMK i Gdyni czy rozbudowie Warszawy był w zasadzie jeden głos (choć były afery) dało się? -v- a u nasz: Jarek bredził o Gierku, a Tusku śledzi słupki - byle tylko nie podpaść wyborcom, teraz PO rozegrało taktycznie pedzi - w zasadzie to jesteśmy z wami, ale się nie dało przez Mudzina (i tu ukłon w stronę katoli); PSL czy SLD i RP nawet nie udają, że mają jakieś poglądy

"Całkiem możliwe, że to poparcie jest spowodowane hasłami Palikota dotyczącymi legalizacjii lekkich narkotyków" raczej większą odwagą młodych na polityczne ryzyko - nie ma balastu w postaci kosztów utrzymania, a jest jeszcze nadzieja, że "inni mogą być inni"; hasełka o marihuanie czy związkach partnerskich tylko uwiarygadniają ich jako "innych od dotychczasowych"; za parę lat się przekonają, że różnica dotyczy szczegółów, a polityczni nowicjusze też się muszą napełnić bezdenne basiory; tu trzeba zmiany pokoleń i opatrzenia się w innych krajach (chodź tam też coraz częściej pojawiają się takie kwiatki-politycy celebryci jak Berlusconi, Sarkozy czy Schroeder)

Zastanawiam się, co ludzi ciągnie do Ruchu Palikota... Odpowiedzcie mi, bo mnie to naprawdę gryzie... Tu nie chodzi nawet o moje poglądy, ale o wartościowość partii tego pokroju dla dobra polityki. Ludzie tego nie widzą?

@annnia21 - akurat hasło legalizacji marihuany jest moim zdaniem bardzo sensowne. Nie jest to hasło populistyczne - to obecne prawo ścigające za posiadanie tego narkotyku jest chore. Jeśli interesował cię kiedyś ten temat powinnaś wiedzieć, że marihuana została zdelegalizoana niedawno - za panowania jaśnie oświeconego Kwaśniewskiego, który w ubiegłym roku sam przeprosił za tą decyzję i uznał za błędną.

nowość, to jak zmian serialu, stary szajs się opatrzył, to pooglądam nowy

Gość ja mam 32 lata
mój mąż 31 i głosowaliśmy na Ruch Palikota i nadal go popieramy

O! Więc proszę Cię o rzeczowe wytłumaczenie mi Waszej decyzji. Chcę po prostu zrozumieć... Mogłabyś?

Gość MłodaStudentkaaa
A ja mam 20 lat g głosowałam na PiS :-)

Gość ja mam 32 lata
bo popieramy związki partnerskie w tym homo (bez adopcji dzieci jednakże), legalizację marihuany, refundację antykoncepcji i aborcję na życzenie (mamy dziecko, jesteśmy ateistami)

Gość ja mam 32 lata
a teraz muszę zniknąć na jakąś godzinę

PiS, PO, PSL i wszystko inne to dla mnie kwestia upodobań politycznych i poglądów. Nie jestem tylko w stanie zrozumieć ludzi głosujących na Ruch Palikota, dlatego staram się dowiedzieć, dlaczego to robią... Co ich w tej partii przekonuje

czyli popierasz cały program Palikota - przynajmniej partia nie udaje, członkowie RP wiedzą coś o administracji i gospodarce

Czyli po prostu niektórzy dają się nabrać na te hasełka... Inność tej partii od pozostałych powoduje, że ludzie nie dostrzegają jakim demagogiem i populistą jest Palikot...

Gość ja mam 32 lata
Bo za chwilę mam samolot do Niemiec na kolejna skrobanke.

Gość studfiloz
Palikot otacza sie gejami i popiera legalizację....używek, coś mi się zdaje, że to o nim samym wiele mówi...czasami myslę, ze ma preferencje gejowskie albo może bi..?

"kwestia upodobań politycznych i poglądów" czyli kosmetyka, a skoro mi wiszą układy, aborcja, geje, KRK, TV Trwam, Putin, Smoleńsk, marihuana, Afganistan itp. itd., to jestem "bez poglądów politycznych"

@ studfiloz doszukujesz się filozofii tam gdzie jej nie ma, on po prostu wysyła sygnały wyborcom, czyli zagospodarowuje ich, jakby to mu pomogło, to poparłby prawa wyborcze chomików