Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markizza33

szukam pomocy !!!!!!

Polecane posty

Gość markizza33

Od pewnego czasu dziewczynka z klasy córki z I kl szk.podstawowej zaczyna zabierać mojemu dziecku różne rzeczy raz znikło pióro wietrzne ,potem klej ,potem zabawki małe takie z mac donalda bo dzieci sobie biorą do szkoły .Chece powiedzieć że wszystkie dzieci lubią moje dziecko tylko ta dziewczynka niby bawi się z nią a potem mała przychodzi ze szkoły i płacze że ola zabrała to i to...Wczoraj wróciła ze szkoły i zapytałam czy zjadła kanapkę powiedziała że tak ale nie miała pojemnika na kanapkę zapytałam gdzie masz pojemnik a ona się rozpłakała i powiedziała ze ola wzieła i wyrzuciła chciała bym zaznaczyć tu że mam dziecko po operacji bo była niesłysząca i teraz słyszy ale mało mówi więć kontakt jest utrudniony z nią nie mogę wszystkiego się dowiedzieć .Wcześniej zgłaszałam wychowawczyni że ta dziewczynka nie oddała mojej córce kleju a potem pióra powiedziała że bedzie miała na to oko .Po jakimś czassie zapytałam wychowawczyni czy rozmawiała z tą olą a ona na to że tak ale ola nie przyznała się że coś wzieła i jestem w kropce co mam robić??? do kogo teraz się zwrócić .Dziś ta ola przyszła z mamą do szkoły w szatni byłam ja z dzieckiem i oni i powiedziałam jej wprost że jej dziecko wielokrotnie zabrało mojej córce różne rzeczy żeby miała oko na nią bo będę zgłaszała to wychowawczyni i że moja córka aciągle płacze a ta matka przy mnie w szatni zapytała tą swoją córkę Ola czy to prawda?? A ta córka pokiwała że nie ale było widać w oczach że jest zmieszana i przestraszona .Więc wyszłam z szatni i odprowadziłam córkę na lekcje już z tą matką nie rozmawiałam więcej.I jeszcze jedno ta dziewczynka ma ciągle uwagi od wychowawczyni bo żle się zachowuje i jest z rodziny patologicznej nie wiem czy to ma znaczenie.Proszę poradżcie!!!!!!co robić

Gość ponowna wizyta u wychowawczyni
być może nawet u dyrekcji rozmowa z tamtym dzieckiem bez obecności rodziców, rozmowa z rodzicami dziecka powtarzaj to aż do skutku Twoje dziecko powinno natychmiast podnosi wrzask, kiedy dzieje mu się krzywda, nie pozwól mu cierpieć w milczeniu, tłumaczysz mu, że nie można bezwolnie poddawać się innym osobom, kiedy działają wbrew naszej woli ?

Gość markizza33
rozmawiałam w szatni nie wiem czy to nie będzie się powtarzać bo pani też powiedziałam wcześniej i nie przejeła sie bo wczoraj to pudełeczko na kanapki zabrała nie wiem co dalej jeśli ciągle będzie coś zabierała gumkę ołówek flamastry??/ co mam dalej robić??/

Gość kasiennia
porozmawiaj z ta dziewczynką, nie krzycz na nią. Zapytaj ją sa,a dlaczego to robi. Twoja córka mogłaby zyskać sojusznika w grupie. Nie spisuj jej na straty. Wiem, uznasz za głupie to co napisałam.