Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagadka?

cesarka - płacić?

Polecane posty

Gość zagadka?

Pewnie dla was to nie problem, ale ja nie wiem co zrobić. Muszę mieć cc, choć bardzo tego nie chciałam. Do lekarza całą ciążę chodzę prywatnie, on właśnie będzie robił cesarkę. Czy mam mu dodatkowo za to płacić? Wiem, że będzie wtedy w pracy (państwowej jakby nie było - za co otrzymuje wynagrodzenie), ale ja sama nawyków nie zmienię. Nigdy nie leżałam w szpitalu, a dookoła tylko słyszę "jak się nie da to nic nie ma". Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Jeśli płacić to ile, przed czy już po wszystkim? Może to przez hormony, ale ciągle o tym myślę, tym bardziej, że chciałam rodzic sn. Tak wyszło i nic nie poradzę.

no coś Ty :D Ja tam nic nie bede płacić ;P Logiczne, że jak chodze prywatnie całą ciąze to właśnie po to żeby zadbał o mnie w szpitalu ;) więc po co jeszcze dodatkowo płacić?:D

Gość xcxc
Ale po co masz płacić skoro musisz mieć cięcie cesarskie?? bo trzeba dać łapówkę czy jak?

Gość . Mama dwójki
Absolutnie nic nie płać

Gość Nie płać
cesarke tak czy inaczej miec musisz.

Skoro musisz mieć cc, a nie jest tak, ze płącić za lewe skierowanie, to nie widzę powodu dla którego miałabyś jeszcze dodatkowo płacić za operację.

Gość oioiokio
Chcesz to płać, twoja sprawa jeśli będziesz czuła, że z tego tytułu będziesz miała lepiej.... ja płaciłam i miałam b.dobrze.

Gość oioiokio
tylko że ja nie musiałam mieć cc, tylko chciałam...

Gość zagadka?
Dziękuję za odpowiedzi. Dlatego właśnie zapytałam. Ciągle słyszę, że w szpitalu trzeba wszystko pod stołem załatwiać, a mnie przecież nikt nie płaci dodatkowo za to, że wykonuje obowiązki zawodowe. Muszę trochę wyluzować, bo przez ostatnie dni z całego porodu to był mój największy problem, choć to zupełnie nielogiczne i bez sensu:)

Gość . Mama dwójki
Tym lekarzom się już w głowach poprzewracalo. Biorą kasę od staruszek co mają 500 zł renty. Wstyd, ale sami ich tego uczymy. Moja mama ostatnio dostała 50zl od pacjentki-schowane w kawie. Oddała jej pieniądze a ona zdziwiona.