Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaoz

Oparzenie...Pomocy

Polecane posty

Gość olaoz

Witam, Oparzylam dzisiaj noge goraca kawa. Cala powiezchnia oparzenia jest dosc spora, natomiast w miejsc o powierzchni 1zl pojawil sie bombel, ktory chyba od razu pekl. Jak mam traktowac ten kawalek zywego miesa bez skory. Szukam w internecie i wszedzie jest napisane "jak pojawi sie babel, nie przebijac" i to wszystko. A co w gorszym przypadku, jak juz jest przebity??? Bardzo prosze o jakas porade.

Gość olaoz
jest tam ktos?

Gość medus_A
idż do apteki i poproś o pomoc farmaceutę z domowych sposobów - opatrunek robi się tak, że robisz wałek z gazy albo bandaża i tym wałkiem obkładasz na około ranę, a na to dopiero nakładasz opatrunek, tak żeby nie dotykał bezpośrednio rany

Gość olaoz
Dzieki za odpowiedz. Bylam w aptece i sprzedano mi Cutifilm. Przezroczyste jakby plastry, ktore maja zastapic skore. Nakleilam sobie to, ale zbiera mi sie pod tym ropa. I wydaje mi sie, ze rana raczej powinna miec dostep do powietrza, a nie zupelny brak.

Gość olaoz
medus_A.....jestes tam? Please.

Gość olaoz
?

Gość Camilla001
Ja w wieku 12 lat oparzyłam sobie cały brzuch i uda. Skóra mi całkowicie zeszła z ud, bałam się iść do lekarza, ale w końcu poszłam. Lekarz przepisał mi taką maść ( nie pamiętam nazwy ) i po 4 tygodniach nie było śladu

Gość Camilla001
Ja w wieku 12 lat oparzyłam sobie cały brzuch i uda. Skóra mi całkowicie zeszła z ud, bałam się iść do lekarza, ale w końcu poszłam. Lekarz przepisał mi taką maść ( nie pamiętam nazwy ) i po 4 tygodniach nie było śladu