Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czy ktoras z was spotkala sie juz z opinia na temat tych pigulek ? Wyrazcie prosze swoje zdanie maja byc to moje pierwsze tabletki any dlatego chcialabym wiedziec co bd lykac. Polecacie ?

Gość w ogromnym przelocie XV
Tabletek antykoncepcyjnych się nie poleca, bo na każdą kobietę działają inaczej. Tabletki nowej generacji, dwuskładnikowe, jednofazowe, przyjmuje się w schemacie 24+4 czyli 24 tabletki o jednakowym składzie zawierające hormony i 4 tabletki "placebo" nie zawierające hormonów. Zawierają drospirenon, który nie powoduje zatrzymania wody w organizmie, a co za tym idzie wzrostu wagi. Uważa się, że bardziej niż inne pochodne progesteronu zwiększa ryzyko wystąpienia zakrzepicy.

Gość sdffsd
Zmieniałam Yaz na daylette. To był błąd po 4 miesiącach wróciłam do yazu

Gość upupu upupu up
X

hej, ja uzywam daylette i mam wrazenie ze sa to nalepsze tabletki jakie mialam, a lykalam juz sporo, zaczelam od Yasminelle, po ktorych czułam sie fatalnie (migreny, mdłości, wieczne zmeczenie) potem łykałam Novynette niby nie bylo po nich najgorzej, ale totalny brak libido, w miedzyczasie lyakalam jeszcze pare innych ale nazw juz nie pamietam. po daylette czuje sie najlepiej, jesli chodzi o libido, to bywa roznie, ale na pewno jest lepiej niz bylo. :)

Gość xdfhdfghfdg
no hej, mam 30 lat też stosuje daylette i jestem już na 4 opakowaniu i musze przyznać że po 3 miechach jest po prostu super

No to w takim razie mnie pocieszylyscie bo wczesniejsze opini na ich temat byly same negatywne mam nadzieje ze na moj organizm zadzialaja pozytywnie. Ktos mi kiedys Wspominal ze nawet mu piersi po nich urosly co by mnie w sumie ucieszylo hehe ale nie sadze aby to byla prawda ..

Gość pewnie PCOS
Wzrost piersi spowodowany jest tym, że zatrzymuje się woda w organizmie, a przy drospirenonie nie powinna się zatrzymywać. 🖐️

Gość xdfhdfghfdg
mi urosły:):):)

Gość xdfhdfghfdg
mi piersi urosły dopiero jak stosowałam 2 opakowanie, ładnie wypełniły stanik bo miałam oklapłe 75 a lub B a teraz mam jędrne i pełne b i jestem zadowolona

No to byloby pieknie :) ktos jeszcze stsosowal ? Dzis biore 3 tabletke jak narazie czuje sie ok .

Gość fdfdfdf
Ja biorę daylette od 6 miesięcy są to moje pierwsze tabletki i jedyne co mogę o nich powiedzieć to to, że nawet nie czuję tego, że je biorę :D Jedynie widzę po tym, że biust mi urósł o 4cm (pozostałe wymiary bez zmian :D ) i ogólnie jest dobrze. Tak jakbym ich w ogóle nie brała, libido ok, humorków nie mam, apetyt bez zmian.

Gość fdgdfgdf
daylette to to samo co Yaz, dziwne ze dopiero teraz powstał temat ;-/

Gość gość
A ja ledwo przezylam.od tabletek dostalam zakrzepicy i teraz walcze zeby mi noga funkcjonowala jak dawniej. Zrobcie wszystkie badania zanim cokolwiek bedziecie brac polecam

Gość Miśka1984
Jestem przy drugim opakowaniu i czuję się fatalnie. Od razu po okresie po 1wszym opakowaniu dostałam lekkiego krwawienia. Teraz mija 10 dzień i ciągle mam bóle podbrzusza i krwawienia. W poniedziałek idę do gina. Odstawiam je po zakończeniu opakowania. Wcześniej brałam 3 lata Cilest i nie miałam takich skutków ubocznych i bóli podbrzusza. Oprócz tego straszne zawroty głowy i bóle krzyża

Gość gość
Witam chciałam zapytać kogoś bardziej obeznanego w temacie. Dziś wzięłam ostatnią tabletkę placebo 5 opakowania tabletek. Okres nie wystąpił, lecz dziś bardzo bolał mnie brzuch. W poprzednich opakowaniach okres występował przy 3-4 dniu tabletek placebo. Czy jest możliwość, że się spóźni i wystąpi podczas białych tabletek kolejnego opakowania, czy już nie? I czy mam w ogóle o co się martwić? Dodam, iż w poprzednim opakowaniu jedna tabletka z 1 tygodnia została wzięta z opóźnieniem większym niż 12 godzin lecz nie nastąpiły żadne zmiany w cyklu jak i w moim ciele (wymioty, biegunka itp) Wiem, że konsultacji z lekarzem należy dokonać przy dwukrotnym braku krwawienia, lecz obawy zawsze są. Proszę o szybką odpowiedź.

Gość gość
Witam, mam do sprzedania 3 opakowania tabletek Daylette 1 opakowanie ważne do 02.2014 i 2 do 04.2014 r. najlepiej odbiór osobisty w Trójmieście chyba, że kupująca nie boi się zrobić przelewu i wysyłki pocztą. Kontakt mailowy moniskal@wp.pl a jeśli chodzi o stosowanie tabletek: przerzuciłam się z Yaz'u na Daylette przede wszystkim ze względu na cenę. Pani ginekolog sama zaproponowała takie rozwiązanie bo po co przepłacać. Rożnicy nie czułam żadnej, czyli wszystko było w porządku.

Gość gość
"Dodam, iż w poprzednim opakowaniu jedna tabletka z 1 tygodnia została wzięta z opóźnieniem większym niż 12 godzin lecz nie nastąpiły żadne zmiany w cyklu jak i w moim ciele (wymioty, biegunka itp) Wiem, że konsultacji z lekarzem należy dokonać przy dwukrotnym braku krwawienia, lecz obawy zawsze są." Powinnaś zrobić test ciążowy przed rozpoczęciem kolejnego opakowania, bo przez opóźnienie ponad 12h skuteczność tabletek mogła zostać obniżona. Krwawienie może pojawić się dopiero w 1-2 dniu kolejnego opakowania.

Gość gość
Czy daylette 3 op aktualne?

Gość gość
Hej dziewczyny! Właśnie kończę trzecie opakowanie Daylette i jestem załamana. Pamiętam, że przez pierwsze opakowanie miałam potworne zawroty głowy, co po pewnym czasie przestało być zabawne. Byłam humorzasta, cholernie spadło mi libido, przytyłam. Oprócz tego regularnie walczę z obfitymi upławami, co wcześniej mi się nie zgadzało. Możecie powiedzieć, że autosugestia, że przypadek. Jednak nic nie zmieniłam w swoim trybie życia, partnera mam od lat tego samego, żadnej nowej chemii - nic. Oprócz tego są głupio opisane (niby detal, ale zanim nie opisałam ich flamastrem irytowało mnie to bardzo) i drogie - ja za jedno opakowanie płacę ponad 38 zł. Wcześniej przez ponad 2,5 roku brałam Cilest. To były najcudowniejsze tabletki w dziejach :) Tanie, libido cud, miód, praktyczne, żadnych skutków ubocznych. Strasznie żałuję, że je wycofali. Jutro idę do ginekologa po jakieś nowe tabletki, z Daylette rezygnuję! PS Ok, jedyna zaleta Daylette - dobrze robi na cerę ;)

Gość gość
Ja dopiero zacznę brać te tabletki, wcześniej brałam Novynette i po tym co przeczytalam nie wiem czy decyzja o zmianie byla dobra. Szczerze mowiac po Novynette przytylam i to bardzo, mimo tego ze jadlam duzo mniej niz przed braniam tabletek i nawet zaczelam cwiczyc, nic nie pomoglo. To byl glowny powod mojej decyzji o zmianie tabletek. Juz jestem osoba bardzo nerwowa i drazliwa, a co bedzie jak po tabletkach bede jeszcze bardziej ? ;P Mimo wszystko mam nadzieje, ze tabletki zadzialaja na mnie pozytywnie i kilogramy nie beda mnie wiecej tak dreczyly.

Gość Dzolka233333
hej nie ma co gdybac kazdy organizm inaczej reaguje daylette biore od 3miesiecy i jest u mnie wszystko super moze troszke nerwowa jestem ale czasem a moze nie od tabletek.Bralam juz rozne i z zadnymi nie mialam problemu potem zrobilam przerwe i biore te jestem zadowolona i okres jest normalnie zadnych plamien nic ja polecam;-)

Gość gość
Hej, mam pytanie. Czy kolejność przyjmowania białych tabletek ma znaczenie? Czy jeśli po 14 tabletce wzięłam tę z numerem 21 (po prostu od drugiej strony rzędu) to coś zmienia? Bo w ulotce zachowanie przy pominięciu tabletki jest podzielone na numerki tabletek...

Gość goscjgut
po 3 opakowaniach daylette stracilam 1/3 wlosow, plus duza suchosc i lamliwosc. wiem ze reakcje moga byc rozne.. ja nie polecam. one szkodza!! ps. wyglad twarzy rzeczywiscie duza poprawa, choc tez w kierunku suchosci

Gość gość
jak dla mnie byly idealne, ale ro to zalezy od kobiety... pierwsze tabletki i od razu trafione ;)

Gość fly17
Witam. Również przepisane mam te tabletki, ale bede brała dopiero od lutego. Sądząc po opinii boje sie tego brać:) Jesli faktycznie mam przytyć, a sylwetkę mam szczupłą to dziekuj***ardzo... Zobaczymy jak na mnie będą działać...:)