Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aleks_07

Boję się zblizenia z chłopakiem, trauma z przed lat powiedzieć mu o tym?

Polecane posty

Mam 18 lat i mój chłopak chciałby chyba kolejnego kroku w naszym związku, wnioskuję bo ostatnio gdy się spotkaliśmy u niego zszedł (żeby nie mówić wprost) trochę za nisko ręką, udawałam głupią i powiedziałam że jestem zmęczona więc dał spokój. Ogólnie nie miała bym nic przeciwko gdyby nie kompleks że nie jestem już dziewicą i fakt że boję się stosunku. Martwię się że gdy się dowie będzie rozczarowany że nie jest pierwszy, a technicznie to jest. (delikatnie rzecz ujmując) 4 lata temu wracając wieczorem do domu "zaczepił" mnie mocno pijany starszy mężczyzna...nie doszło do jakiegoś bliższego kontaktu, ale zanim się wyrwałam przebił mi błonę ręką...strasznie się tego wstydzę i nikomu nigdy o tym nie mówiłam. Od tego czasu czuję jakiś lęk na myśl o seksie bo wtedy bardzo mnie to bolało, więc chyba można powiedzieć że została mi taka jakby trauma. Nie chcę żeby chłopak myślał że się oddałam pierwszemu lepszemu zwłaszcza, że jest moim pierwszym poważnym partnerem, ale jednocześnie wstydzę się tej historii i chyba nie mam odwagi mu o tym opowiedzieć bo ani nie wiem jak bym to miała zrobić, ani czy nie zacznie wtedy na mnie inaczej patrzeć...doradźcie coś proszę:(

Gość Ty praktycznie zostałaś
zgwałcona! jesteś ofiarą, a nie sprawczynią mądry chłopak zrozumie, gnój będzie miał gdzieś powinnaś porozmawiać z psychologiem

Gość o....
o rany :(

Powinnaś wtedy iść na policje.... Pomijając to, czy byłaś u lekarza? Jesteś pewna, że przebił ci błonę? Nie wnikam jak to zrobił, to napewno bolesne wspomnienie.... Jeśli nadal masz blonę, to pozostanie Ci uporać się z psychiką, a to trudne.... Pozatym, najważniejszy jest ten pierwszy raz psychiczny, nie fizyczny. Kiedy świadomie oddajesz sie chlopakowi, z całą swoją duszą, nie tylko cialem. Powinien to zrozumiec

Słuchaj, tak konkretnie. Idź do ginekologa, on sprawdzi czy jesteś ta dziewicą czy nie. Błona jest bardzo elastyczna. Mogła zostac naderwana. Jeli nie chcesz mówić chłopakowi prawdy, w przypaku gdy nie masz błony, powiedz mu, że stało sie to przy wizcie u ginekologa, nie zapytał czy jesteś dziewicą, i zrobił Ci usg dopochwowe, miałaś zapalenie przydatków /jajniki/. Ale najpierw upewnij się, że naprawde nie jesteś fizycznie dziewicą

ajlepiej jednak byłoby komus o tym powiedzieć..... To wielki ciężar na sercu

Od 2 lat chodzę regularnie do ginekologa więc tak jestem pena że błona jest przebita. Nie wiem jeśli już bym miała mu o tym opowiedzieć to jak i kiedy to zrobić:/

Myślałam żeby zrucić ten fakt na ginekologa, ale z drugiej strony też nie chcę go okłamywać, poza tym zostaje jeszcze strach przed samym stosunkiem, bo tego raczej nie ukryję.