Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rebelrebel

Pomocy!! Wielki ropny pryszcz w ciąży!!

Polecane posty

jestem w 4 miesiącu ciąży, do tej pory cerę miałam w miarę przyzwoitą, ale 3 dni temu na policzku pod skóra zaczął mi rosnąć wielki pryszcz, boli jak nie wiem, twardy jest i zaczerwieniony, ma teraz ok 3 na 2 cm, proszę pomóżcie, co można z tym zrobić, przeczekać czy czymś zadziałać?? Miałam kiedyś takie wcześniej, może dwa na rok w okolicach miesiączki i po kilku dniach pękły i wyciekala z nich ropa czy jakiś zielony płyn...

Gość pro_KURY_tor
babcine metody to przylożyc ciepła cebulę - szybciej naciaga ten cały syf

przeczekac- wydusic nie wydusisz, a jak zaczniesz nakluwac to moze byc gorzej- ja mialam takie cos kilka dni temu ale na lini usta-skora- to dopiero byl bol....

Gość instytut miar i długości
może idź do dermatologa a nie na kafe ;)

Gość Ula +30
oj, oj pomocy a jak się duu...s z facetem , to wołałaś o pomoc?

Gość eggi;;;
to może być czyrak...ja miałam to dziadostwo to brałam antybiotyk bo od tego można dostac nawet zapalenia opon mózgowych ale w twoim przypadku lepiej zaczerpnąć rady lekarza, jesli masz mozliwosc idź do dermatologa, da ci jakąś masc czy cos, a poki co mozesz robic okłady z rumianku...

To podobno czasem normalka w ciąży ale ze mnie panikara, ze może coś nie tak itp....

Gość Ula +30
masz syfa

zaraz powiecie, że to rak. Syf się jej zrobił i tyle, nałożyć jakąś maść przeciw temu dziadostwu i przeczekać.

Gość porannarosaaa
z tą cebulą zgadzam się. Okład z potartej cebuli, wyciąga ropę pod skórę. Wtedy go łatwiej wycisniesz i szybciej zacznie sie goić.

Mam nadzieje ze wypowie sie jakaś młoda mama z podobnym doświadczeniem, wole nic nie stosować, w ciąży sporo leków jest zakazanych więc nie będę ryzykować, orientacyjnie pytam, bo wizytę poloznej mam za kilka dni dopiero

Gość porannarosaaa
cebula to nie leki :)

Gość porannarosaaa
też jestem w ciązy, i w razie "W" stosuje takie babcine sposoby.

Gość moze po prostu idz do apteki
i spytaj sie farmaceuty

Gość mmmzm
Miałam coś takiego niedawno. Bolało cholernie. Ukroilam kawalek cebuli, dosc gruby,azeby sie nie rozpadl. Wymoczylam na minute w goracej wodzie (ponoc nie mozna przykladac bez wymoczenia) i potem przymocowałam na noc w miejsce wielkiego syfa. Rano byłam w szoku- zaczęła saczyc sie ropa, jeszcze caly dzien to trwalo. I co najwazniejsze, ustapil bol. Zrobilam tak jeszcze nastepnej nocy na wszelki wypadek. Naprawde polecam!